Teknikens framsteg för amatörporren

Det är intressant hur teknologiska framsteg inom en oerhört kort tid ofta har använts för att producera erotik. Jag tror personligen att ca tio minuter (eller däromkring) efter att kameran uppfanns så försökte någon övertyga en annan att bli fotad naken. Innan dess var det målningar, och innan dess ritade vi med kolkritor på väggarna i nån grotta. Människan har säkerligen alltid varit förtjust i att avbilda varandra nakna, och våran sexualitet har alltid varit ett stort föremål för dessa avbildningar.

Sedan nätets intåg i de svenska hemmen har vi fått en jättestor möjlighet att både sprida men även konsumera erotik och porr. Jag tycker själv detta är fantastiskt, och jag minns fortfarande mina första trevande steg ut på nätet i mitten av 90-talet när en kåt tonåring började konsumera porr. Det var en helt ny värld, och att se på snuskbilder, läsa erotiska noveller och utforska min egen omättliga sexualitet var en av de vanligaste sakerna jag ägnade min tid åt. Tyvärr begränsades detta av att det var (med dagens mått mätt) hiskeligt dyrt att sitta uppkopplad, samt att jag även hade ett liv med skola och vänner.

Jag gillar amatörporr. Jag tycker det är oerhört befriande att teknologin har möjliggjort helt vanliga människor som dig och mig att fota, filma och avbilda oss själva när vi är nakna, när vi knullar, när vi onanerar eller vad vi nu kan hitta på. Jag är en stor förespråkare för horisontell distribution, istället för den vertikala där produkter rinner ner från traditionella produktionsbolag. Det är mycket roligare när vi alla tillsammans delar och skapar erotik, med oss själva och för oss själva – eller varandra.

Om jag måste utse en enda liten uppfinning som jag tror har inneburit en revolution för amatörporren så är det mobilkameran. Det finns många andra saker som har varit positiva – som t.ex. att digitala videokameror och mycket högkvalitativa systemkameror (som den jag själv äger) har sjunkit i pris, men mobilkameran tror jag var den innovation som haft mest inflytande över hur människor fotar och filmar sitt eget sexliv.

Häromdagen köpte jag en ny mobil. Efter sju år av trogen tjänst hade den föregående mobilen till sist gett upp livsviljan och var döende. När jag köpte den 2005 var den en värsting, och den hade en oväntat bra kamera. Ja, kameran var skit jämfört med en ”riktig” digitalkamera av samma årgång, men det var spännande att alltid kunna ha med sig en kamera. Istället för att släpa med en separat pryl följde mobilen med överallt. Inte den bästa kameran, men mer än duglig för vad man nu stötte på.

Jag tog jättemånga nakenbilder med den kameran. Både på mig själv men också på andra. Ett tag var jag orolig för vad som skulle hända om jag tappade bort den, mobilen var nästan fylld till brädden med bilder på min kuk, bilder på våta fittor och mjuka bröst. En del bilder var mina egna, men andra var bilder jag fått skickade av vänner och flörtar. Bilderna var ofta av dålig kvalité, mobilkamerorna på den tiden var ljusår bättre än föregående generation men var å andra sidan begränsade i sin kapacitet. Jag stördes inte så mycket av detta, det skapade istället en lite skön erotisk känsla och den förstärktes av möjligheten att utbyta saker.

Kameran i min nya mobil är ljusår bättre, och även om den inte på något vis kan konkurrera i kvalité med min systemkamera så har den samma fördel som den föregående mobilkameran – den följer alltid med. Den finns alltid där, alltid redo. Jag kan fota, jag kan filma på ett sätt och med en kvalité som för bara tio år sen ansågs vara science-fiction.

Jag vet inte hur många av alla amatörbilder jag fått inskickade här som varit fotade med en mobil. En stor majoritet, skulle jag tro. Få saker har haft lika positiv effekt på spridningen och skapandet av skön amatörporr som mobilkameran.


För att vara nån som påstår sig inte gilla att fota sin egen kuk fanns det förvånansvärt gott om kukbilder i min gamla mobil.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!