Censur av kritik!

Det är inte ofta som jag skriver om politiska saker, men det här är ett sånt tillfälle. Jag och Blanka uppskattar Genusfotografen, som skriver intressanta, tänkvärda inlägg om genusproblematik och könsroller i media. Han skrev ett mycket intressant inlägg om en kvinnlig kock som blivit fotograferad.

Inlägget är läsvärt, men ganska långt. I korthet handlade det om hur stereotypt kvinnor tenderas att porträtteras även i sina yrkesroller, att de sällan får vara ”seriösa” utan förväntas att piffa till det och vara sexiga och objekt även när de porträtteras i egenskap av sina yrkesroller.

Nu har reklambyrån som äger rättigheten till bilderna missbrukat upphovsrätten för att tysta hans kritik! Hela historien är absurd, och det här gör mig jätteförbannad! Reklambyrån har med hjälp av översittarmetoder, arrogans och samvetslösa jurister tvingat en kritisk röst att betala för kritiken, och missbrukat hela systemet för att få tyst på kritik.

Det här får inte ske! Jag stör mig enormt på sånt här beteende, och jag blir arg när kritiska röster blir tvungna att acceptera sån här skit, trots att de faktiskt har rätt.

Jag och Blanka ger vårt helhjärtade stöd till Genusfotografen och vi hoppas att han får tillbaka de pengar som han utpressats att betala. Sånt här missbruk av upphovsrätten för att kväsa någons yttrandefrihet får inte ske.

Stå på dig!

(För övrigt verkar det inte vara första gången som denne tveksamma jurist anlitas för att kväsa kritik.)

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Censur av kritik!

Skriv en kommentar!