Vanliga tester

Det finns gott om regler och liknande i den normativa världen som skapar förvirring hos mig. Jag levde i det normativa samhället ganska länge, men trots detta minns jag förvirringen kring många ”fakta” som distribuerades då, och idag ställer jag mig ännu mer frågande kring denna kultur av oskrivna, outtalade regler.

Jag läser inte Reddit så ofta, men kikade in där och hittade den här tråden. I korthet handlar det om en kille som träffade en tjej, de kom bra överens och hoppade i säng med varandra på första ”dejten”. När han sedan säger att han vill träffa henne igen nekar hon detta och säger att pga att de hade sex så klarade han inte av ett av de (tydligen) mest grundläggande testen som finns för att se om han var värd att investera i.

WTF???

Sånt här får mig ytterligare glad att jag lämnat mycket av den normativa världen bakom mig. Först och främst, hur kan man avgöra om någon är långsiktigt värd att investera en relation i baserat på om man har sex med dem eller ej? Det är ju fullständigt godtyckligt. För det andra, varför är det dåligt att ha sex på första dejten? Om man tycker om varandra och det känns bra, varför ska man då inte ha sex? Varför är det bra att inte ha sex trots att man är attraherad till varandra? För det tredje, på vilket sätt är detta nåt slags indikation på om någon är långsiktigt värd att ha en relation med? Jag fattar verkligen inte.

Sist, men definitivt inte minst tycker jag det är skitdålig stil att utsätta någon för ett test men inte informera om detta i förväg, eller ens ge denne en chans att förklara eller försvara sig. Det går hand i hand med det vansinne som dessa oskrivna regler innebär, hela det där ”du borde ha vetat om det här för alla vet om det här” beteendet som människor idag sätter i system.

I mitt huvud framstår det här som helt vansinnigt.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Vanliga tester

 1. Silke

  Det va nog något av det dummaste jag hört! Finns det verkligen så korkade människor? Min första tanke var att tjejen måste ha en skruv lös. Skulle tro att hon är singel än. Döma en person baserat på något som inte är klart och uppgjort från början?

  Som du skrev; Vad spelar det för roll om man har sex vid första träffen? Oavsett så känner man väl inte en person tillräckligt för att döma ut dom för ett ev. förhållande efter första träffen/dejten? Helt absurt!

  Ha en fin kväll!

  Svara
 2. Affer

  Läs fortsättningen av tråden, allt är inte så enkelt som att det är ett test. Hon kanske inte gillade sexet och människor som inte klara av att vara uppriktiga finns det gott om

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Visst har jag tänkt på det, även om jag inte orkade läsa hela tråden. Men det får mig ännu mer förundrad. Varför är det så svårt att vara ärlig idag? Dessutom, vad är bättre – att säga att man inte tyckte sexet var bra, eller såra en människa på detta förvirrande och nedlåtande sätt genom att dra nån historia om ett test?

   Svara
 3. MW

  Håller med dig om att det där lät helt absurt. Men tolkar dig som att du tänker att alla ”i den normativa världen” gör så här. Så är det ju inte riktigt. Jag lever själv monogamt osv. men skulle aldrig komma på tanken.
  Keep up the good work med bloggen, älskar’t!:-)

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Nejdå, jag tror inte alla sätter sånt här i system – speciellt inte såna här extrema exempel. Men jag förundras, fascineras och förvånas av det samt att ofta (men inte alltid) är man mycket mindre skeptisk till sånt här beteende i den monogama världen. Man förväntas inte ifrågasätta eller kritisera sånt här, utan bara acceptera det som en verklighet.

   Svara
   1. MW

    Så är det nog! Jag har mest hört tvärtom innan, att killar kan tänka om en tjej typ ”ligger hon på första dejten så är det inte flickvänsmaterial”. Det blir ju också lite som ett test.
    Och accepterat som en verklighet tycker jag alla datingregler är. Inte ringa för tidigt, inte vara för på osv. Istället för att bara gå på känslan.

    Svara
 4. Secretessa

  Jag förundras också över sådan här ”regler”. Håller med MW, varför inte bara göra det som känns bra? När jag tittar på folk i min omgivning så verkar det som att de med mest regler är de som inte har så mycket till närhet med andra människor. Den av mina vänner som hade flest regler, killen skulle se ut på ett visst sätt, vara på ett visst sätt, göra på ett visst sätt, hon har varit singel i en herrans massa år.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ja, det brukar vara så. De som har ytterligt specifika krav på sin drömprins/drömprinsessa brukar ofta få vänta hela livet på att denne ramlar in i deras tillvaro. Att ha rimliga förväntningar tycker jag inte är konstigt, men det ska vara rimligt modell ingen psykopat, ingen som utnyttjar en osv. Inte ha specifika krav på utseende och kombinationer av personlighet.

   Svara

Skriv en kommentar!