Gästinlägg: Att knulla billigt av Niva

Niva är tillbaka med ny text, hans första uppskattade inlägg finner ni på Blankas blogg:

De flesta som läser här har väl redan hört eller läst att ”ett bra knull är en investering”, någonting du kommer ”bära med dig resten av livet” och ”ett minne du har all anledning att vårda ömt”…
Sant förvisso, men hur är det med de där andra gångerna, när det är knappt känns lönt mödan att kränga av sig paltorna, är de gångerna nått att värdesätta?

Min mening är att även dessa bär ett stort värde och ofta innebär större investeringar än vad som ofta kan förnimmas till en början. Ibland kan det vara det där sista ragget man godtar med en axelryckning mest för att den snabba städningen man gjorde hemma innan man for inte skulle vara helt förgäves, eller den där gången man kastar ut en förfrågning på nått forum, inte för att man är ute efter resultat utan snarare för att man iaf inför andra måste verka som man inte helt har gett upp hoppet.

Eller de där gångerna då man kämpat som ett djur med omtanke och uppoffring så att man tillslut, när det väl är dags, är lika spännande i sängen som ett sju dagars lik och själv får ut ungefär lika mycket av upplevelsen. En annan gång kanske det är med så mycket saknad efter någon annan att människan eller människorna man knullar knappt känns hudnära, som vore det en hinna av sorg mellan dig och din egen upplevelse.

I mångas mening existerar varje knull på en skala mellan bra och dåligt sex, det tror jag är en förenkling som ofta även är en förvanskning, huruvida sex är bra eller dåligt blir för mig mer och mer en irrelevant frågeställning, oftare och oftare känns den inte bara otillräcklig för att beskriva betydelsen av utan även meningen med sex. (Och för de av er som ännu inte förstår skillnaden på ”betydelsen av” och ”meningen med” så; oroa er inte, om ni kommer finna er i situationen att ni behöver veta så kommer ni samtidigt få lära vikten av att förstå först och sedan kunna…men mer om det en annan gång)

Att sex skulle, i alla lägen, när det förekommer vara det största och viktigaste man sysslar med just då är en åsikt som många tyvärr far runt med utan att egentligen reflektera över, det kommer kanske tydligast fram om du förställer dig vilka saker du skulle kunna tänka dig att göra medan du har sex, testa med att föreställa dig laga mat, se på film, betala räkningar, sova, sakna, peta näsan, älska, göra upp inköpslista och äta medan du har sex.
Ok, nu till det riktigt intressanta, föreställ dig istället att ha sex medan du gör alla dessa saker, dvs oavsett hur du föreställde dig det först gången så försök nu vända på steken och ställa det andra göromålet, som var sekundärt i den första föreställningen, i kombinationen som det primära denna gång.
OM du lade hela din själ i detta lilla experiment så borde du funnit dig i flertalet situationer där sex inte vara vare sig heligt eller himlastormande.

Min sexualitet förtjänar bättre än att sättas upp på piedestal och förnekas alla andra existenser, och jag skulle tro att detsamma gäller din, vare sig du eller jag har så långa liv framför oss att vi kan rata allt utom det bästa och sikta mot stjärnorna varje gång. Själv finner jag en stor avslappning i att kunna fråga om sex i ordalag som ”Vi kan ju testa knulla, med lite tur finner du mig inte allt för motbjudande utan kläder för att vi iaf. ska hinna komma igång och svettas lite.” eller svara med ”varför inte, man får ju alltid lite motion iaf”. Jag är mig själv och min omvärld är mer av mig ju mer sex jag har i mig själv och i den, men vare sig jag eller min omvärld är perfekt och för att känna all smutsen även under huden och inne i själen, inte bara som ett lager utanpå, behöver jag ”ful-sex”.

Ibland är sex inte det bästa vi kan hitta på och ibland är det tom riktigt malplacerat, och det är bra just därför att trots detta ge det sitt berättigande och knulla lite, både för oss som har sex och för sex som ett fenomen (alla fenomen som är renodlade till sin förekomst är om lättare att definiera också ovanligare att påträffa).
Oftast så är det just detta jag gillar med sex; att sex som är mer eller mindre fritt från tyngden av påverkan kan ge så mycket mer än fulländat sex.
Många vill få sex till någonting betydelsefullt varje gång, någonting som alltid ska äga sin egen vikt och stå på egen integritet som vore det ett nästan heligt göromål, men det är inte att där se det i sitt sammanhang:
Sex kan ha en stor inverkan på ditt liv, visst, men oftast har det inte det, och just därför är det viktigt att inte hela tiden vara behandla det som vore det på djupaste allvar.
Om mitt liv vore så funtat att jag bara kunde ha sex med de personer eller i de stunder som sexet var viktigt eller ens skulle stå på egna ben så skulle jag nog bli utsvulten!
Jag måste kunna ha sex med en partner samtidigt som jag undrar om en bra tredje accentsmak till muskot och fänkål skulle kunna vara citron eller knulla med en KK samtidigt som jag längtar efter att få ligga med Blanka och läsa högt ur ”Morfar prosten”.

Sex kan vara betydelsefullt och om du kan ha betydelsefullt och viktigt sex i ditt liv har du både förmågan att skapa och ta emot någonting vackert…MEN att från den positionen rata allt annat sex är ingenting annat än bortskämdhet och sexuellt snobberi.
Och att tro att allt sex som andra har är betydelsefullt visar inte på andra egenskaper är inskränkthet och fördomsfullhet från din sida.
Föreställningen att alla som vill ha sex med dig högaktar dig eller att alla måste högakta dig för att vara en potentiell sexpartner är naivt.

Sex är inte alltid dyrt (och heligt), tvärtom kan det väldigt ofta vara enkelt och vanhelgat och lever du med endast dyrt sex på menyn spår jag att du kommer leva sexuellt utfattig större delen av ditt liv.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Gästinlägg: Att knulla billigt av Niva

 1. Aliva

  Jag känner mig väldigt kluven efter det här inlägget. Jag gillar det och jag tycker att det är intressant, men det får mig samtidigt att inte vilja ha sex alls. Sex behöver absolut inte alltid vara meningsfullt och himlastormande, men tanken på att den andra parten tänker på matlagning eller längtar efter någon annan under tiden han har sex med mig, det gör mig lite illamående. Samtidigt är jag fullt medveten om att det mer än troligt funnits flertalet sådana ligg i mitt liv, både när jag varit den ”felande partern” eller när jag varit den som haft tankarna på annat håll. Däremot ser jag ingenting lockande i att ha sex med någon som jag inte har som avsikt att ge min fulla uppmärksamhet åt. När det ändå hänt så har det varit när jag haft sex med någon som jag ganska snart känt att jag inte funkar tillsammans med; men då söker jag mig ju inte tillbaka till honom fler gånger! (Jag är normalt sett inget större fan av One night stands).

  Så ja, jag blev kluven… Måste nog fundera lite och läsa igen en annan gång. Rannsaka mig själv lite.

  Svara
 2. sidek

  TACK 😀

  Precis det behövde jag höra. Alltför ofta halkar jag in i det där ”men vill jag egentligen det här av hela mitt hjärta” när jag har chansen att ha sex med en person som jag finner varm, mänsklig och värd att lära känna. Tack och lov lyckas jag ofta hitta lusten istället för tänkandet.

  Allt sex har fröet till något viktigt i sig. Allt sex lär mig något om mig själv och andra människor.

  Ibland är sex på egen hand att föredra tycker jag – fast då säger du säkert ”du har bara inte träffat dom rätta ännu” och det har du kanske rätt i 🙂

  Tills jag träffar mina perfekt matchande sexkompisar och älsklingar tar jag mig friheten att njuta av dem som jag finner lockande. Oavsett om de lockar mig fysiskt, mentalt, känslomässigt eller alltihop i samma paket.
  Fast jag kommer knappast att sluta njuta fulsex sen heller.

  Jag kan faktiskt inte ens tänka mig att ens ett uns känna att jag vill kräva av en sexpartner att hen inte har något annat än mig i tankarna. Jag skiter i henoms tankar bara sexet fungerar.

  Svara
 3. Secretessa

  Jag tycker olika slags sex, eller olika engagemang i sexet, har sina poänger. Ibland är sex för mig en planerad och avancerad och koncentrerad lek, andra gånger bara ett sätt att vara nära någon, lite tidsfördriv eller för att stilla ensamhetskänslorna. Jag tycker inte det gör så mycket om det inte är jätteskönt jämt. Att ligga nära någon, pilla lite eller ha ett penetrerande/omslutande enkelt samlag på tre minuter kan vara fullt tillräckligt för att jag ska kunna tuffa vidare i vardagen.
  Det går att jämföra med att äta. Ibland vill jag ha en fantastiska middag med kvalitetsingredienser och andra gånger kan jag ta en klunk direkt ur mjölkpaketet stående i kylskåpsdörren bara för att orka jobba någon timme till.

  Svara

Skriv en kommentar!