Att fota sin egen kuk

Vet ni vad, det är grymt svårt att fota sin egen kuk. Eller ja, att ta en BRA bild på sin egen kuk är förvånansvärt knepigt. Att bara ta en av de där hemska mobilkamera-påfågelsbilderna däremot är skitlätt. Bara runka upp den, ställ dig framför spegeln och ta en grynig, urvattnad och oerhört ointressant bild. En sån bild som syns i tusental på t.ex. Bodycontact eller liknande.

Men att försöka ta en bra bild, det är grymt svårt. Även med rätt ljus, bra utrustning och en hel del tålamod är det grymt svårt.

För ett tag sen hittade jag den här bilden:

Det är en oerhört fin bild på det manliga könsorganet, den är ömsint och vacker och ändå väldigt sensuell. Både jag och Blanka blev förtjusta i den.

Jag blev inspirerad att försöka göra nåt liknande med mig själv. Jag är ju fotointresserad, har hyfsad kunskap om komposition och teknik, och hade en stund över att bränna bort på lite kukfotande. Rigga kameran, experimentera med lite blixtar och den tydligaste lärdomen jag kan ta från detta är samma som jag ofta fått – jag är skitkass på att vara både fotograf och modell. Om jag får koncentrera mig på en sak i taget, inga problem. Men att vara båda samtidigt är förbannat svårt. Man ändrar sin ställning och plötsligt måste man skifta runt massor med utrustning, vilket i sin tur innebär att man tappar bort modellkänslan och måste hitta igen den.

Resultatet är inget jag blev nöjd med, men jag är å andra sidan min egen hårdaste kritiker. Totalt fotograferade jag kanske 70 bilder, och bara en blev någorlunda material för redigering. Jag lägger upp den här och hoppas ändå att nån har nånting positivt att säga om bilden.

När Blanka kommer i Juni ska jag be henne fotografera, och så försöker vi igen…

Läs även dessa inlägg:

13 tankar kring ”Att fota sin egen kuk

 1. N

  Du ville ha en positiv kommentar på din bild och här kommer en –
  Jag tycker att den både är sensuell och sexig !

  Svara
 2. Secretessa

  Jag tycker om bilden. Den är intressant och mjuk. Som du säger, det är ingen sådan där ointressant fånig bild som man kan se massor av på bc. Det jag tycker om mest med bilden är att det är en fin bild på en fin kuk och att varken fotografen eller modellen :0) försöker stoppa upp den i ansiktet på betraktaren.

  Svara
 3. Elrigaad

  Jag har själv försökt mig på det. Väldigt svårt, även med fjärrutlösare och hela kitet. Slutresultatet brukar för det mesta bli något att skratta åt, i alla fall det som inte går att justera så att det ser någorlunda okej ut i lightroom.

  Om du kommer på ett bra sätt att lösa det själv så får du gärna tala om det =)

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det är verkligen oerhört svårt. Självutlösare, stativ, massor med tid och tålamod och ändå blir mindre än 1% av bilderna nåt att ens överväga. Oerhört knepigt att vara både fotograf och modell.

   Svara
   1. Elrigaad

    Efter att ha testat en massa mer med att fota så håller jag med om det till 100%.

    Svara
    1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

     Jag använde två viktiga saker som gjorde det lite lättare – en infraröd fjärrutlösare samt att min kamera har en vridbar display. Underlättar enormt med dessa två, alternativt köra tether till laptop kanske men det är fortfarande en stor utmaning att få till bra bilder.

     Svara
 4. Secretessa

  Jag brukar fota mig själv och har kommit på nån slags teknik där jag helt enkelt håller i kameran med handen och vinklar den mot mig. Det kräver lite balanserande och flinka fingrar men det brukar bli förvånansvärt bra resultat. Fast jag får ju ta en hel del bilder ändå. :0)

  Ibland ställer jag upp kameran och använder utlösare. I första hand är jag nog fotograf när jag fotar mig själv. Ser med fotografens ögon vad som funkar och justerar därefter.

  Svara
 5. Mimi

  Jag tycker att det var en riktigt mysig bild! Den var dessutom, som du själv skrev om de sk mobilbilderna :), inte ett dugg tråkig. Man kan i princip känna kuken, även hur den luktar 🙂 bra jobbat!

  Svara
 6. vildvanilj

  Det är en fin bild, verkligen! Det jag tycker om är kanten på ollonet och ådran man ser. Gillar också att se en mans hand på sin egen kuk. Det är ngt speciellt med det. Att sen den är fotografiskt välkomponerad och tekniskt snygg med ljust och skuggor gör den bara ännu mer sevärd och mumsig (ursäkt uttrycket, men det är faktiskt det ordet som kom upp).

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Mumsig är helt okej att säga! Glad att du gillade resultatet, jag själv är fortfarande lite skeptisk även såhär ett år senare. Funderar dock på att försöka igen även den här sommaren och se om man får till en bra kukbild!

   Svara

Skriv en kommentar!