Alltså, människor…

Jag blir trött. Jag blir trött av att återigen få se och uppleva hur duktig mänskligheten har blivit på att skapa hat mot alla som inte ingår i den snäva definitionen av ”normal”. Jag blir trött av näthat, jag blir trött på att vi inte kan tillåta människor att vara stolta över sig själva, oavsett hur man ser ut. Jag blir trött på anonyma troll som piskar upp stämningen och skapar grupptänk där alla tänker lika.

Orsaken till min trötthet är att läsa om det här. För er som inte orkar läsa artikeln (den är ganska lång) handlar det om hur en av Adipositivity-modellerna upptäckte att hennes bild hamnat på forumet hos ett välkänt amerikanskt ”humor”-program, där en uppsjö idioter hade lagt på korkade fetfobiska skämt i stil med ”hon beställer inte taxi, hon beställer lastbil” som rubrik på hennes bild.

Jag blir trött av alla småsinta idioter som sitter i sin källare och får en kick av att sprida sin dynga mot andra människor.

Själv tycker jag rätt bra om bilden. Hennes storlek är inte min smak, men det förändrar inte att jag tycker det var modigt och häftig av henne att stå klädd sådär i ösregn. Jag har bara respekt och beröm för att man vågar göra så, och bilden är rolig och positiv. Att förvränga den bilden till ett hatfyllt budskap gör mig väldigt ledsen…

För er som inte sett bilden finns den nedan:

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Alltså, människor…

  1. hanna - happy happy fatgirl

    Agggghhhhh vad arg jag blir! För mig som tjock tjej är Adipositivity en källa för inspiration och pepp och att veta att idioter använder bilderna på det sättet gör mig så förbannad att jag sprängs.

    Svara

Skriv en kommentar!