Vad ska jag välja?

När Blanka sjösatte läsarutmaningen (med mitt starka stöd, men det är helt och hållet hennes initiativ) sa vi att även vi själva skulle skriva om en händelse som utvecklade oss. Det tyckte jag var helt rätt, och tänkte att det blir en bagatell att lista ut vad jag ska skriva om. Tänk så fel man kan ha…

Jag har vridit och vänt på mina minnen och mina tankar, och problemet är inte att skriva om en händelse som utvecklade mig – utan att välja VILKEN av alla saker som jag gjort som jag tycker är mest betydelsefull för min egen sexuella utveckling. Det finns gott om rutin i mitt sexliv, men allt jag provat på har i nån mån skapat utveckling och framsteg hos mig. Att välja en sak av alla dessa har visat sig oerhört svårt. Alla sakerna har varit viktiga för mig, på ett eller annat sätt. Dessutom har de flesta händelserna varit relativt nyliga och har i de flesta fall redan dokumenterats i den här bloggen.

Vilket fick mig att tänka lite…

För om det finns nånting som har fått mig att växa och utvecklas som person så har det varit just att börja blogga. Även innan jag skrev den här bloggen har jag skrivit i andra bloggar. En del om mitt privatliv, en del om tankar och annat. Ingen av dessa bloggar har lett till någon världsomvälvande förändring utan har snarare varit ventiler för min frustration.

Men den här bloggen, denna oas som jag har hållit vid liv och som är inne på sitt sjätte år av existens – den har varit otroligt utvecklande för mig. Utan den här bloggen hade jag aldrig börjat ifrågasätta min egen monogama livsstil, utan den här bloggen hade jag inte lärt känna (och ha sex med) många spännande och intressanta kvinnor. Kvinnor som sen dessutom som personer har varit utvecklande för mig på ett eller annat sätt.

Ja, den här bloggen har lett till mycket. Den skapade en tankeprocess hos mig som inte kan mäta sin vikt i guld. Jag gick från att vara en (i min egen åsikt) hämmad, snävsynt och outvecklad man som levde helt normativt och monogamt till att bli en mycket mer harmonisk poly-man. En man som känner sig otroligt mycket mer trygg i sin sexualitet, som är oerhört mycket mer trygg med sig själv. En man som har lärt sig massor om sig själv, om sexualitet och om att älska andra.

När jag tog de första trevande stegen med den här bloggen i november 2006 kunde jag aldrig ana hur det skulle gå, och inte ångrar jag mig en sekund heller. Jag har utvecklats, jag har växt. Jag har knullat, jag har älskat. Jag kommer att fortsätta knulla, älska och bli kär resten av mitt liv.

Och… Jag kommer mest troligt alltid att fortsätta utvecklas och lära mig nya saker om både mig själv och människorna omkring mig!

Läs även dessa inlägg:

En reaktion på “Vad ska jag välja?

  1. Pingback: Läsarutmaning: Vi vill premiera … « Klumpesnusk

Skriv en kommentar!