Recension: LELO Lyla

Den här recensionen kommer att stå i total kontrast mot den föregående. Det börjar nästan bli lite förutsägbart, men än så länge kammar LELO hem fullpoängare efter fullpoängare. Även om man kan ha små åsikter eller tankar så förändrar det sällan faktumet att LELOs produkter ofta är totalt värda sitt relativt höga pris.

Som sagt, det är lite förutsägbart men även här stämmer det återigen. Jag och Blanka har under en längre tid haft en Lyla att leka med, och vi har blivit väldigt förtjusta i den. Vi har haft tankar om att prova nåt slags fjärrkontrollerat ägg, så när Intimera skickade en LELO Lyla blev vi riktigt glada. Vi började använda den varpå vi upptäckte att den faktiskt var mer än bara ett fjärrkontrollerat ägg, och genom en överraskande sak kunde man få ut mer njutning än väntat.

Men låt oss börja från början!

Som alltid med LELOs produkter håller de mycket hög klass och kvalité. Lyla levereras i samma smakfulla och välgjorda typ av förpackning som alla andra LELO-produkter vi sett. En elegant kartong som omsluter en inre solidare låda. Inuti den ligger de två delarna av Lyla, en kort instruktionsmanual, en laddare, och en sidenpåse. Det som överraskade oss en smula var att det även låg nåt slags guldpläterad plastmanick samt två batterier inuti den också. Förvirringen avtog när vi insåg att plastmanicken användes för att öppna ett lock på fjärrkontrollen, och där skulle de två batterierna in.

Desto mer överraskade blev vi när vi slog igång sakerna och insåg att det som vi trodde var en passiv fjärrkontroll även var en liten vibrator! Givetvis fungerade den som en fjärrkontroll också, och styrde det trådlösa ägget, men den synkroniserade och vibrerade likadant själv! Första gången vi provade Lyla tillsammans orsakade detta en stor succé då Blanka kunde ha det vibrerande ägget inuti sin fitta, men jag kunde ha kontroll över det hela och leka med hennes kropp. Eftersom fjärrkontrollen vibrerade i takt med ägget kunde jag smeka henne med den, och använda den på hennes känsliga yttre punkter (som t.ex. R-punkten) utan att den känsliga fittan förlorade sin stimulans. Tack vare att både fjärrkontrollen och ägget vibrerade öppnades enorma njutningsmöjligheter upp, bortom vad ett fjärrkontrollerat ägg kan erbjuda.

T.ex. gör detta att man kan både ha intern stimulans mot sin känsliga g-punkt, eller använda fjärrkontrollen som klitorisvibrator samtidigt. Eller att leka fritt med kroppens alla känsliga punkter. Det gör också att partnern blir en mycket mer aktiv del av användandet, och man kan använda den på partnern samtidigt om man vill. Endast fantasin sätter gränser!

Fjärrkontrollen är utrustad med flertalet olika inställningar, och som vanligt är det föredömligt användarvänligt att använda den. Den har de numera tre standardiserade LELO-knapparna – en minus för att minska styrkan, plus för att öka, och en knapp i mitten för att byta läge/mönster. Att slå igång det är väldigt lätt. Först håller man nere en knapp på ägget, och en svag diod blinkar för att indikera att ägget är påslaget. Sedan trycker man igång fjärren som vanligt och omedelbart synkar de två enheterna och fungerar tillsammans. Räckvidden är förvånansvärt bra, även när ägget är infört i fittan – jag och Blanka märkte att det fungerade utmärkt även när man var 4-5 meter ifrån varandra.

Fjärrkontrollen har flera olika lägen. Dels har den standardlägen med olika vibrationsmönster. Detta är i princip identiskt med hur t.ex. Siri fungerar. Man kan växla mellan mönstrena och ändra styrka på dem. Det som gör Lyla extra intressant är att den har tre lägen förutom vanliga mönster. Den har ett läge där lutningen på fjärrkontrollen avgör styrkan – dvs, om man tippar fjärrkontrollen blir vibrationerna starkare, och tvärtom. Den har även två rörelsekontrollerade lägen. Man kan skaka på fjärrkontrollen, och ju hårdare man skakar desto mer vibrerar den och ägget. Skillnaden mellan de två rörelsekontrollerade lägena är att det ena är ”omedelbart” och det andra ackumulerar rörelsen i nåt slags bufferminne så du slipper skaka den hela tiden. Det är svårt att förklara, men det är oerhört användbart! Vi tyckte det var spännande, och det ger ett element av överraskning vilket kan vara väldigt användbart och skönt. Här är återigen nånting som är spännande och användbart under parlek.


Blanka agerar handmodell och visar LELO Lyla. Närmast är det vibrerande ägget, bakom är fjärrkontrollen.

Vi kom fram till ett minus dock, och det är att pga hur Lyla fungerar med en vibrerande fjärrkontroll så är den inte så användbar om man t.ex. vill ha ett ägg i sig och ge kontrollen till sin partner och sedan ge sig ut på stan. Vi provade detta, och även om det går att göra en sån tur så är det inte optimalt att ha en vibrerande fjärrkontroll i fickan. Ägget har också en funktion då det stänger av sig (för att spara batteri) om det inte haft kontakt med fjärrkontrollen på några minuter, och det var inte det lättaste att hålla det vid liv när man stod i en stressig miljö. På det viset är inte Lyla idealiskt, men det är som sagt inte omöjligt att göra.

En annan sak som vi reagerade över är att ägget är uppladdningsbart, men fjärrkontrollen kräver batterier. Varför inte göra båda uppladdningsbara? Det hade varit det bästa. Fjärrkontrollen använder iofs standardbatterier (AAA) och dessa är lätta att hitta i uppladdningsbart utförande, men ändå… Det känns som om det finns utrymme för en Lyla version 2, där man slipper böket med batterier.

Sammanfattningsvis är detta en oerhört trevlig leksak som totalt är värd sitt pris på 849 kronor. Man får en mycket trevlig och skön leksak som är lika rolig, sensuell och skön oavsett om man använder den själv eller tillsammans med en partner. Man kan leka och utforska, kontrollera och stimulera. Som vanligt imponerar LELO med leksakens sinnlighet, och vi blev snabbt väldigt förtjusta i den.

Plus:
+ Fjärrkontrollen är även en vibrator
+ Spännande med accelerationsmönster
+ Bra kvalité
+ Bra pris för vad man får
+ Bra för både ensam eller partnerlek
+ Intuitiv och lättanvänd
+ Stimulerar fantasin
+ Väldigt skön!
+ Uppladdningsbart batteri i ägget

Minus:
– Ej inbyggt uppladdningsbart batteri i fjärrkontrollen
– Ej vattentät fjärrkontroll
– Inte riktigt tänkt för äventyr utanför hemmet

färgkukfärgkukfärgkukfärgkukfärgkuk

Tack till Intimera som generöst sponsrade oss med denna fina leksak! Vill ni ha en egen Lyla (och vi rekommenderar det!) kan ni köpa den från Intimera för 849 kronor. Ange rabattkoden ”klumpesnusk” när ni lägger en order och ni får 10% rabatt på hela ordern, oavsett hur mycket ni köper. Lycka till!

Läs även dessa inlägg:

En reaktion på “Recension: LELO Lyla

Skriv en kommentar!