Att ge råd som inte passar alla

En av de svåraste sakerna jag tycker finns är att hantera att alla är inte som jag.

Det är oberoende om de inte gör som jag eller att de inte vågar göra som jag. Jag glömmer att alla har inte det jag tycker är grundförutsättningar och, hör och häpna egot, de kanske inte ens vill ha grunden som jag. Det jag värdesätter tycker de inte är särskilt viktigt.

Jag blev återigen medveten om detta då jag glad i hågen gav råd som sitter fast förankrade i mig själv, men som kanske inte fungerar lika bra med andra människor.

Mina råd kommer ALLTID vara fästa i det jag tror starkt på och förhoppningsvis inte glömmer skriva med, tala med varandra. Jag kommer säkerligen en dag vara kaxig och skriva så här tror jag man kan öppna upp samtalen, men faktum är att jag inte lyckades med det som 24 åring utan mitt och Ramas sexliv blev syskonlikt. Jacob och jag var på väg ditåt trots att vi samtalade mer. Om han inte hade velat flirta och vi börjat leva poly, kanske hade jag levt sexlöst än i denna dag?

Jag insåg när jag tänkte efter att en hemlig låda med analleksaker skulle kunna innebära gräl och skilsmässa i andra familjer. Det skulle kunna ses som ett misslyckande för den andra parten, funderingar kring att den med leksakslådan är homo och kännas som krav om analsex från partnern, ja ställa till problem helt enkelt.

Det är inte vad jag skulle vilja så när jag ger råd behöver ni tänka efter hur rådet passar in i ert förhållande.

Tack!

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!