Magens mysterier

En av de mest underskattade delarna på en kvinnas kropp tror jag är magen. Den får ta väldigt mycket hårda ordalag, och sällan är dessa ord speciellt rättvist utdelade. Nej, de flesta kvinnor tycker inte om sin mage. Den är för bred, för tjock, för rund, för platt, för sladdrig, för hård – eller vad annan kritik man nu kan hitta på om den.

I morse låg jag och Blanka och kramades. Båda lite trötta, båda lite hängiga efter en sen gårdagskväll sökte vi oss till varandra. Hon bad mig smeka och massera hennes mage, och det gör jag så gärna – för den är fullständigt underbar. Jag säger emellanåt att den är porten till hela hennes kropp, för via den kommer man vidare till alla andra fina delar på hennes kropp. Det stämmer, men jag älskar också hennes mage som den är. Att ligga och smeka med handflatan över de mjuka, mulliga kurvorna är himmelskt. Huden är slät som vävd siden och den är varm och gosig. Jag älskar att kyssa den och jag älskar att kyssa den mjuka naveln i mitten.

Jag är ett stort fan av kvinnomagar. Jag har haft turen att uppleva många sorter. Mjuka, mulliga magar såväl som platta, hårda och vältränade sexpacksmagar. Jag älskar alla sorter. Alla har sin unika magi och det finns inte två magar som är identiska – vilket är ungefär samma syn som jag har på kvinnor överhuvudtaget. Jag dyrkar en fin mage, och jag tycker om när mina händer ger den kärlek.

I min värld önskar jag att kvinnans mage inte var den kroppsdel som får ta så mycket skäll. Idag är det mycket fokus på hur magar ”ska” vara och det tycker jag är synd. Istället för att fira mångfalden och njuta av mångfalden oroar sig många kvinnor för om deras mage är attraktiv. Klart den är attraktiv! Det finns alltid minst en eller oftast flera som kommer att dyrka din mage, oavsett hur den ser ut eller känns.

Jag börjar acceptera detsamma med min egen mage också. Blanka älskar den även om jag själv inte gör det. Så sakteliga har jag lärt mig att acceptera det, och nu trivs jag med att hon älskar den. Jag vet att den ger andra njutning också, och jag hoppas fler kan älska min mage och därigenom lär mig att älska den också – oavsett hur den ser ut.

Har du älskat någon mage idag? Har du älskat din egen mage? Om inte, prova på det. Att ligga med kinden mot magen på någon man älskar är väldigt mysigt. Man kan lyssna på hjärtat som slår i bröstkorgen och känna värmen mot sin kind. Det är bra sysselsättning en stund på söndagen.

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Magens mysterier

 1. Silke

  Det var väldigt fint skrivet om en kvinnas mage. *ler*

  Nä.. Jag älskar inte min mage. Inte än. Jag försöker först och främst att bli vän med min mage efter att ha hatat den i några år. Jag gillar att titta på kvinnor som har mjuka kurviga magar. Det är kvinnligt och sensuellt. Jag strävar egentligen inte själv efter att ha det där ”sexpacket” när jag rör på mig. En naken kvinna ska vara rund och mjuk. Som jag själv med andra ord. Fast jag gillar inte mig och min mage riktigt för det. Rätt motsägelsefullt. Min partner tycker om min mage. Så småningom jag med kanske. Det hade onekligen varit en trevlig känsla.

  Ha en fin söndag!

  Svara
 2. ftgybjhk

  åh jag tror att så många kvinnor skulle behöva läsa, och verkligen ta till sig det här! inte minst jag själv. jag har en partner, och jag dyrkar verkligen varenda millimeter av hans kropp, varenda liten del av honom är det mest perfekta jag kan tänka mig. jag blir så frustrerad när han inte kan förstå det, när han drar undan sina ben och skäms för dem. samtidigt som det är helt otänkbart att han ens skulle kunna gilla min kropp.. haha, jag tänker på det där ibland, och om jag lägger undan skammen så är det underbart att känna hur han beundrar och njuter av min kropp. även om jag inte alls är bekväm när jag ligger och ser hur han pillar med min navel 😛 jag jobbar med det, och det här var verkligen fint skrivet 🙂

  Svara
 3. Secretessa

  Jag älskar magar! Min egen också. Jag tycker mycket om min mans mage, den är lite rund och lite hårig och fantastisk. Jag tittar ofta på magar när jag får chansen. Och favoriten är en som är rund och mjuk även om de flesta magar har sin charm.

  Svara

Skriv en kommentar!