Kontrovers och planer

På sistone har det blivit en del kontrovers kring den här bloggen. Jag tycker det är lite tråkigt att det blivit så, och det tar på min energi att känna mig som om jag blir missförstådd. Men det blir så ibland, och livet går vidare. Saker blir ibland missförstådda, och jag vet av erfarenhet att när jag blir upprörd kan jag bli väldigt hård i mina ord. Jag tror inte heller det är unikt för mig, men jag vet också att jag har väldigt bestämda åsikter. Ord är knepiga saker, och även om jag älskar dem är de ett svårt verktyg att använda. Speciellt i skrift, där man inte kan använda gester eller ansiktsuttryck för att indikera hur man tycker. Där blir ord lätt väldigt platta, kantiga och hårda.

Nåja.

Jag har inte lika mycket tid att spendera på den här bloggen heller, och jag har dåligt samvete för det. Mitt humör blir lidande, och jag känner mig låst. Jag oroar mig för kvalitén, att jag vill upprätthålla en hög standard men inte längre har lika mycket tid och energi för det. Mitt ”civila” liv tar upp mycket mer tid nu än det gjorde när jag startade den här bloggen, eller de nästföljande åren. Det är sånt som händer, men det biter lite i mig att jag inte längre har de mentala resurserna att plöja ner lika mycket i den här bloggen. Det har blivit väldigt, väldigt svårt att nå upp till mitt mål med ett kvalitativt inlägg om dagen – faktiskt så har det mer och mer blivit en omöjlighet.

Det är tråkigt när det blir kontrovers. De som känner mig på riktigt vet att jag är en person som ogillar konfrontation, och jag är oerhört dålig på att hantera den. Konfrontationer får mig att sluta mig, att stänga inne tankarna och känslorna. Jag är skitdålig på att ta konflikter, i de flesta fall stänger jag bara luckan och accepterar att jag gjorde fel, att jag måste bättra mig. Det spelar ingen roll om det verkligen var så, jag är felkopplad till att ta på mig skulden för alla konflikter. Det är en gammal skada som jag haft i många år, och den är inte lätt att bära. Jag har blivit bättre, men fortfarande är min standardinställning att ”allt är mitt fel” och efter det så stänger jag helt enkelt av. Jag gjorde fel, så därför ska jag aldrig göra om just den saken som ledde till att det blev fel. Förstår ni hur jag tänker?

Men jag behöver den här bloggen, även om jag blir frustrerad att jag inte alltid vågar skriva allt jag vill i den längre. Den är ett andningshål för mig, men jag har också ett ansvar för den. Det började så lätt för mer än fem år sen, då var det bara att skriva skriva skriva och inte bry sig. Bloggen hade inget eget liv, och jag var bara en nobody som ingen brydde sig om. Det var total anonymitet. Sedan dess har saker blivit levande. Bloggen har blivit självständig, och istället för att vara en förlängning av mig har jag blivit mer av en förvaltare av den. Det finns outtalade regler om vad jag kan och inte kan skriva om. När jag skriver nåt galet, då får jag höra det.

Det är sånt som händer.

Det var svårt när Sheila tackade för sig. Hon betyder massor för mig och har varit en fantastisk reskamrat under de år vi skrivit tillsammans, och en god vän under snart ett årtionde. Även om våra åsikter ibland har skiljt sig åt har jag alltid blivit stimulerad av hennes tankar, och inspirerad av hennes erfarenheter. Jag vet också att hon inte har det lätt i sitt vanliga liv nu, och jag önskar henne all framgång och att hon hittar tillbaka till sig själv och hittar tillbaka till den rätta vägen. Men jag är också glad att jag fick fina Blanka som tog över manteln, och tillsammans har vi planer för den här bloggen. I helgen flyttade vi till det nya webhotellet, och det känns oerhört bra. Resurserna finns nu att växa, att förverkliga idéer och tankar. Vi har såna, och vi ska förverkliga dem nu när resurserna finns.

Jag hoppas ni vill följa med i framtiden också. Det skulle vara trevligt.

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Kontrovers och planer

 1. guibjkmn

  Åh ska jag vara ärlig så tycker jag din blogg har blivit många gånger bättre å det senaste, kanske bara det senaste halvåret eller något 🙂 Förut handlade det mkt om dina åsikter och hur folk var oförstående och jag brukade ibland känna mig träffad fast jag inte borde det. ibland kändes det som att man inte vågade ifrågasätta något för man var rädd att trampa på dina tår genom att presentera att annat sätt att tänka kring något. Nu är det här bara min uppfattning, men det gör mig ledsen att du känner som du gör, klart det alltid kan bli missförstånd, det gäller bara att gå vidare och inte ta det så hårt 🙂 Jag älskar din blogg och gillar att du känns som en varmare och mänskligare person nu 🙂 Du gör det jättebra tkr jag! 😀

  Svara
 2. Anna

  Du skriver att du behöver den här bloggen! Det gör vi/jag med! Fortsätt att skriva! Finns alltid olika åsikter! Och finns alltid olika motagare av det skrivna ordet!
  Vi behöver dig!!!

  Svara
 3. arthur

  Sällar mig till ”ovanstående”…

  Det skulle vara så tomt utan den här bloggen och några dagar utan inlägg är väl helt ok. Tror de flesta förstår att den här typen av projekt är väldigt svåra att hantera över tid (med ändrade egna förhållanden) och att förutse vart det bär (beroende på respons och ambition).

  Kan vi läsare göra något så är det bara ”att ropa till”…och läser gör vi och lägger ihop med egna funderingar. Ibland går tankarna på kollisionskurs, ibland i full konsensus, men resultatet ger intressanta utväxter o det förgyller vardagen. Härligt….

  A

  Svara
  1. Blanka Blad

   Jag är jätteglad för att vi sen 18 februari bara har fyra stycken inläggsfria dagar. Vi har numera inga uppehåll på inlägg för Ami-resor för vi pratar en hel del blogg och skriver inlägg även när vi är tillsammans.

   Tack! Ni läsare är ovärderliga.

   Svara
 4. Lyssra

  Jag har tänkt det här många gånger men aldrig sagt det i bloggen; Den här bloggen är fantastisk och den har öppnat mitt huvud för hur man kan ha sina relationer, att man kan ha en glädjefylld och avslappnad inställning till sex och att nakna bilder kan vara något att betrakta bortom stön, svett, skrevande, inbjudande osv.

  Jag har följt den här bloggen sedan 2-3 år tillbaka och kikar in flera ggr per dag. Keep going strong.

  Jag uppskattar också oerhört att Blanka är på båten nu också, för genom henne fick jag läsa hennes egna blogg också och jag inspireras i mina egna polygama relationer av hur situationer hanteras mellan de inblandade.

  Tack.

  Svara

Skriv en kommentar!