Kontraster och känslor

Jag har länge vetat att min fotografiska estetik legat mer mot en dokumenterande än förskönande lutning. Även innan jag hade tillgång till utrustning som bättre motsvarade verktygen jag byggt i huvudet visste jag det. Det syns även i den här bloggen på bilder jag valt som tilltalar mig. Jag ogillar bilder som är alltför justerade i efterproduktion, och jag ogillar bilder som är väldigt idealiserade. Jag tilltalas av bilder som är nakna både i vad som syns i bilden, men även hur människorna i bilden är. Nakna, lite råa, opolerade. Det finns en stor skönhet i det tycker jag; det finns skönhet i att man inte målat över alla fina detaljer.

Att få fotografera Blanka och Niva var oerhört belönande. Jag är en voyeur, men samtidigt är det oerhört vackert att se två människor som så öppet älskar varandra. De har ett samspel, ett sätt att röra sig som är unikt för just dem, precis som jag är rätt säker på att jag och Blanka har detsamma. Blanka har emellanåt kommenterat att det är intressant att ha sex med honom och mig samtidigt för han och jag är olika i hur vi behöver bli rörda, och hur olika vi är i hanteringen av henne – men samtidigt hur samspelta han och jag är när det kommer till hennes behov och njutning. Hon känner skillnaden i våra smekningar, hur vi rör vid hennes kropp. Olika, men den ena sorten utesluter inte den andra och båda är stora källor till njutning.

Det är vackert att se någon man älskar njuta. Det är vackert att få dokumentera det, få se det, och sedan delta i det. Vetskapen att man inte är utesluten, och att även om jag för stunden inte fysiskt deltar i den sexuella akten så är jag mentalt närvarande. Samt att när jag fotat det jag vill fota kan jag lägga ifrån mig kameran, byta plats i rummet och låta någon jag älskar ta min kuk i munnen, suga den hungrigt och djupt.


(Blanka och Niva, ett ögonblick. Foto: Klumpesnusk)

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Kontraster och känslor

Skriv en kommentar!