Att fota det manliga könet

För ett tag sen hade jag ett litet samtal med en vän om hur sällan det är man ser riktigt fina kukbilder. De flesta foton föreställande kukar är vad jag kallar påfågelsbilder, oftast tagna med noll ambition och med en mobilkamera. Påfågelsbilder för det enda dessa bilder handlar om är att visa upp sig eller försöka skapa nåt slags krystad attraktion hos åskådaren. Även när jag glider runt på DeviantArt och ser på bilder noterar jag hur kuken alltid är i fokus för bilden, och sällan på ett sätt som jag tycker är i harmoni med resten av bilden.

Jag fick frågan om hur jag skulle göra, och jag kan helt ärligt inte ge ett definitivt svar på det. Jag har aldrig fotat en kuk, förutom min egen och de bilderna har aldrig varit speciellt ambitiösa i sina konstnärliga aspirationer utan har mer varit av modellen, kolla, jag har en kuk. Jag märkte också hos mig själv att iom att mitt intresse för andra mäns kukar är såpass begränsat som det är (iom att jag ser mig som en heterosexuell man) saknar jag de visuella referensramarna för hur jag skulle fota en kuk. Referensramar som väldigt automatiskt infinner sig när jag tänker på kvinnor och hur jag vill fota dem. Referensramar för kvinnor som finns för jag tänker oerhört mycket på just kvinnor och hur jag vill porträttera dem.

Det här i sig skapade en intressant tanke och en liten utmaning för mig själv. Hur skulle jag gå till väga? Kan jag fota en kuk på ett sätt som jag finner både smakfullt, anpassat och attraktivt? Kan jag fota en kuk och en annan man på ett sätt som gör att även om kuken är med så dominerar den inte synfältet eller stjäl fokus från resten av bilden?

Det var många intressanta frågor.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Att fota det manliga könet

 1. Secretessa

  Skulle du inte kunna ha en kukfotartävling? Utifrån det du skrev:
  smakfullt, anpassat och attraktivt och på ett sätt som gör att även om kuken är med så dominerar den inte synfältet eller stjäl fokus från resten av bilden

  Svara
 2. Pingback: Voyeur och deltagare « Klumpesnusk

 3. Kinky Swedes

  Ni är välkomna in på våran sida å kika… 🙂

  [Adress borttagen. Det här är reklam. Läs policy i framtiden. /Klumpe]

  Svara

Skriv en kommentar!