Ami och Blanka blir ett

Idag lever de flesta med minst två namn, ett i verkligheten och ett eller flera namn på nätet. Det första är oftast det samma genom livet, medan det andra förändras med tid och var du befinner dig på Internet. Vem kan läsa och vad vill man att andra ska veta?

Jag mötte Klumpe för 1,5 år sedan genom att han hade skickat ett mail till min s.k. slaskmailadress som jag använt genom att kommentera. Lång historia kort, vi mailades, vi möttes, vi förälskade oss i varandra. Klumpe har skrivit om det i sina texter om Ami och honom.

Jag har varit väldigt tydlig och öppen med mitt liv periodvis, men har med åren blivit mer restriktiv med vem som får veta mitt namn. När Klumpe började skriva den här bloggen så gjorde han det helt anonymt och har med åren blivit mer öppen i verkligheten med att det är han som skriver här. Så vi har mötts på halva vägen kan man säga.

När vi träffades hade vi långa samtal om nick och öppenhet. I min blogg önskade jag inte vara gömd även om jag döljer mitt verkliga namn bakom en pseudonym. Också för att min livsituation är så unik att det är svårt hålla sig helt anonym om jag ska skriva personligt. På Klumpesnusk valde vi att använda ett nick fristående från mina andra nätnamn. Även andra personer i vår familj har blivit omskrivna med olika nick i respektive blogg.

Under tiden Klumpe och jag diskuterat ett samarbete med mig som medbloggare har namnfrågan varit något vi stött och blött. Vi vill fortfarande vara i möjligaste mån dolda bakom våra nick och har inget behov av att skrika ut över världen våra riktiga namn. Jag är också mån om att min egen blogg ska leva vidare.

Frågan om vilket nick jag skulle skriva under fick ett svar som togs utifrån er läsare, ni är en samling kloka och intelligenta människor (som exempelvis skugga ). Om Klumpe får besök av Ami samma helg som Blanka reser till Pasi eller tvärtom och om Klumpe är med om något häftigt han vill skriva om som förvånande nog Blanka upplevt med Pasi vid samma tidpunkt skulle ni räkna ut rätt snabbt att vi inte är fyra utan två personer. Alternativt bli förvirrade då ni är vana vid att Klumpe är en öppen och tydlig bloggare.

Vi låter nicken smälta samman. Jag har tidigare kallats Ami här, framöver kommer vi använda Blanka. Min pojkvän Pasi kommer när jag skriver på Klumpesnusk skrivas om som Klumpe. Klumpes nick Secondus för min sambo Niva kommer förmodligen fortfarande vara Secondus och Niva beroende på vem av oss som skriver. Det har blivit smeknamn som håller även i vardagslivet så det blir nog så även om det kanske kan förvirra en och annan. För att tydliggöra texter kommer den som kallas Älsklingsexet på min blogg Blanka Blad sakta fasas över till att kallas Indra. Bloggen Blanka Blad kommer handla mer om mitt liv utöver lust vilket innebär en hel del tankar om politik och sådant som inte handlar om relationer.

Jag har tyckt om att kallas Ami så det är lite vemodigt lämna det bakom oss, men det kanske får följa med oss in i verkligheten som ett smeknamn.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!