”Hjälp med att få henne att vilja”

Jag fick ett brev från Andy som har problem med sin tjej. Nedan är hans mail. Kom ihåg att det är inte killen i videon som har skrivit brevet.

Hejsan

Har läst lite på din blogg ett tag och gillar verkligen den.

Jag skriver till dig då du verkar vara en man som kan det här med sex bra och hoppas att du skall kunna hjälpa mig.

Är endast 19 och har för inte länge sedan träffat en underbar kvinna som är några år äldre(2). Hon är väldigt vacker och bara att få se hennes kropp och former gör mig nått så otroligt kåt.

Innan vi träffades så var jag oskuld och vill påstå att jag fortfarande är det trots att vi har haft sex flera gånger. Men jag är lika usel på det ändå.

Hon verkar ha tappat lusten då det varje gång går dåligt och jag ser på henne att hon inte njuter. Försöker få henne att vilja knulla mig genom smekningar, kyssar kring nacken etc men så fort jag närmar mig ett bröst eller insida lår så skickar hon iväg handen eller vänder sig eller så.
Jag vill verkligen verkligen få henne att njuta och jag gör mitt bästa men vet inte hur jag ska göra för att hon ska vilja hon med.

Hoppas du förstår mitt problem och kan hjälpa mig.

Tack på förhand
Med vänlig hälsning, Andy

Ja, hur gör man? Att få någon att ”vilja” ha sex är inte som att lösa en rubiks kub eller att dyrka upp ett lås. Det finns ingen enkel, prydlig metod som likt ett recept funkar på alla människor. Tvärtom. Människor är långt mer komplicerade, och orsakerna till att någon inte vill ha sex kan vara oerhört invecklade – och ofta har de inte alls med sexet att göra.

Du är ung och som du själv säger oerfaren. Det här är normalt, alla har vi varit det nån gång och ju mer sex man har desto mer lär man sig. Först och främst tror jag inte att du gör så mycket fel. Nu vet jag ingenting om hennes erfarenhet, men jag vet själv att i den åldern kan man vara ganska famlande, och ofta är det mer blaha-sex än fantastiskt sex. Men det är okej, man lär sig, man går vidare, man lär sig om sin egen kropp och vad som funkar med sig själv och den man har sex med.

Har ni en bra relation i övrigt? Du nämner inte vilken sorts relation ni har. Är det ett förhållande och är ni kära i varandra? Är det ett rent sex-förhållande? Är det vänskap med förmåner? Är ni knullkompisar? Det finns många olika relationer, och om det finns problem och fnurror på tråden som behöver behandlas kan det lägga lock på sexlusten. Hon kanske vill omförhandla eran relation till nånting annat, eller kanske rent av avsluta den för hon känner att den inte ger henne nåt. Det vet jag ingenting om, men jag tror att om du vill försöka lista ut vad som pågår är det där du ska kika – inte på hur du kan få henne kåt eller nånting. Kom ihåg att hjärnan är vårat största sexorgan, och om nånting skramlar runt i kugghjulen därinne blir det problem i sexlivet. Har hon saker som hon vill prata om men känner att du slår bort dem kommer hon att behandla dig likadant i sängen, och slå bort dina närmanden.

Därför tror jag att lösningen helt enkelt är att ni pratar. Lägg korten på bordet och fråga henne om nånting är ett problem. Vill hon ha saker annorlunda? Vill hon att du ska göra saker annorlunda? Har ni problem i eran relation som behöver lösas? Om hon känner att du är en otillräcklig älskare och vill avsluta eran relation får du acceptera det och gå vidare. Det är okej att sörja efteråt och vara ledsen, men var glad för det ni hade och när det känns rätt, sök efter en ny kvinna som tar dig med storm.

Lyssna på henne, och lär dig av vad hon säger. Kommunikation är nyckeln till ett bra sexliv!

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “”Hjälp med att få henne att vilja”

 1. Bodypalace

  Det svaret var myket bra och säkert nog mycket bättre än vad de flesta relationsexperter hade svarat 😉 Fråga Linn på aftonbladet kan slänga sig i väggen haha 😛

  Svara
 2. Andy

  Hej, jag tackar oerhört för ditt väldigt givande svar och du får ursäkta att jag inte har svarat här på ett bra tag men jag har haft det allmänt jobbigt, av andra orsaker delvis, som har fått mig att gå långt ifrån denna jord. Ditt svar fick mig att tänka på ett helt annat sätt. Jag kände att vi var väldigt kära i varandra och vi passade bra ihop, men det visade sig att det bara var jag som var kär dock. Jag försökte få henne att prata men det var svårt. Jag är, precis som hon, en person som inte är van vid att prata om sånt här. Det tog mig lång tid innan jag lyckades få ut hur jag kände och mådde. Det blev bra och vi började ha mer sex igen, i kanske 1 månad. Sen började det gå mot samma håll. Det slutade med att jag, nu i maj, inte orkade med det längre och krävde ett ärligt svar till varför det var som det var. Hon förklarade om hennes tidigare ex och om hur han var en av få som hon har haft som var väldigt bra i sängen. Som verkligen fick henne att njuta och att hon nu kände sig som om hon var tillbaka i 16 års åldern.
  Eftersom vår kommunikation, när vi väl hade sex, inte var den bästa, då vi båda har svårt att prata om det och fråga varandra(även om jag verkligen försökte), så frågade jag där och då om hur hon tycker att bra sex är, vad som får henne att njuta. Och hon förklarade det och det var verkligen inga svåra saker, inget komplicerat alls och inget som jag inte skulle känna att jag inte själv kunde njuta av. Så jag sa det till henne att nu när jag väl vet om detta så kanske vi kan försöka igen. Men det blev aldrig något mer sex och i början av Juni gjorde jag slut då det till och med gick så långt att jag kände mig avstött vid kramar.

  Det visade sig vara den rätta saken att göra tror jag, vi är bra vänner idag(vilket jag är mycket glad över) och hon verkar må bra. Själv är jag fortfarande på ruta ett igen. Nu är jag 16 igen. Nu är jag igen den där trevliga, glada(på utsidan), snälla killen med världen mest sämsta självförtroende. Dock har jag mål denna gången och vet vad jag kanske har gjort fel tidigare. Men det kommer ta tid att få tillbaka min ordentligt lyckliga sida igen.

  Igen så ursäktar jag för att jag inte skrivit tillbaka förrens nu men tyckte att du borde få veta hur det har gått och varför det var som det var.
  Och om du har tips på hur jag kan förbättra mitt självförtroende hos tjejer, framförallt, så får du gärna komma med några. Jag hade uppskattat det något enormt.

  Det jag gör nu är att jag försöker ge folk små enkla komplimanger för att jag skall få positiva svar på saker som jag har sagt till andra. Detta hjälper mig lite.

  /Andy

  Svara
 3. Per

  Det spontant bästa tipset jag skulle kunna ge är att tillåta dig själv att känna dig fumlig, acceptera att du faktiskt är ganska oerfaren. Ställer du (och din partner) för höga krav på dig själv blir det ännu svårare att slappna av och njuta av stunden. Var öppen med din partner om att du är oerfaren, så länge personen du är med är medveten om hur du känner blir det lättare för henne/honom att vägleda dig. Det finns något fint i att en person kan hjälpa en, och att tillsammans utvecklas och lära sig sexuellt. Alla har vi varit nybörjare, det kommer kännas bättre snart, jag lovar. Lycka till!

  Svara
 4. L

  Jag känner så himla mycket med dig Andy, jag har själv varit i en relation där jag försökte vara öppen och kommunikativ när det gäller sex men bara fick kyla tillbaka, jag vet hur frustrerande det är och hur ofantligt det tär på självförtroendet. Jag tycker du är så väldigt modig och stark som gjorde slut!

  Du ska veta att du är bra mycket mer mogen sexuellt än du tror. Du är genuint intresserad av att din partner ska njuta, du är beredd att lyssna och att vara flexibel. Med de egenskaperna har du kommit väldigt långt. Sen att du inte har så mycket praktisk erfarenhet spelar egentligen inte så stor roll, så länge du strävar efter att vara öppen och kommunikativ finns det utrymme att utvecklas.
  KOM IHÅG ATT ALLA ÄR SEXUELLA NYBÖRJARE I VARJE NY RELATION!
  Visst finns det saker rent anatomiskt som är hyfsat universella, de allra flesta kvinnor njuter till exempel av klitorisstimulans, men hur denna ska utföras, vilka andra punkter som är erogena, vad man upplever som tändande och vilka sexuella behov man har varierar så mycket att man faktiskt är något av en oskuld med varje ny sexuell partner. Det tar ett tag innan man känner varandra bra nog för att kunna få varandra att njuta ordentligt.

  En annan viktig sak att komma ihåg är att alla är ansvariga för sin egen njutning! Det du kan göra som partner är att visa ditt intresse och din flexibilitet, men du kan inte, och ska inte försöka, läsa tankar. Man måste vara beredd att visa varandra vad som ger njutning. Förlåt, men här blir jag lite förbannad på ditt ex, för jag får intrycket att hon stressade dig och gav dig dåligt samvete för att du inte kände hennes kropp lika bra som hennes före detta – hur i hela friden skulle du ha kunnat göra det då du aldrig fick chansen?

  Jag förstår verkligen att den här erfarenheten gett dig dåligt självförtroende, och jag beklagar verkligen att det här var dina första sexuella upplevelser, för såhär ska det inte vara. Sex är kommunikation – det kommer du, med din inställning (behåll den!) snart att upptäcka.
  Jag håller med föregående talare – var öppen med din oerfarenhet, men också din lust att lära. Försök våga visa vem du är.
  Men glöm inte att fokusera på dig själv också! Låt inte ditt engagemang i din partners njutning stjäla vikten av din egen. Jag tycker du, nu som singel men även sen, ska se till att utforska din egen kropp, försöka ta reda på vad du tycker är skönt. Låt dig själv veta att du också är viktig.

  Jag tycker du verkar vara en väldigt fin person Andy, så det bästa rådet jag kan ge dig är att faktiskt vara dig själv. Tillåt dig att vara sårbar. Spela inte glad. Lättare sagt än gjort, men sträva åt det hållet – din omgivning kommer uppskatta att du delar med dig av dig själv (och de som eventuellt inte gör det behöver du inte ha i ditt liv).

  Du har så himla mycket roligt framför dig. Det finns många som letar efter någon som du, och så småningom kommer du få utveckla din sexualitet tillsammans med någon (eller flera, vad vet jag) av dem – och det är bland det häftigaste man kan vara med om faktiskt.
  Stor kram och lycka till!

  Svara

Skriv en kommentar!