Det behövs en förklaring, tror jag

Så, en del av er har kanske märkt att det inte längre står ”& Sheila” där uppe. Det finns en förklaring för det.

Sheila skrev sitt sista inlägg här den 15e September förra året. Eller, mer korrekt, hon skrev det sista inlägget som min regelbundna co-blogger. Jag har alltid gett henne gott om utrymme att själv definiera hur mycket hon skriver och när hon skriver – jag vet hur förödande det kan vara för inspirationen att känna ett krav på att skriva, så utrymme är viktigt.

Men det är nu fem månader sen det inlägget skrevs, och för några veckor sen tog jag kontakt med Sheila och frågade om hon skulle återvända som min coblogger. Svaret blev kort att nej, det kommer hon inte att göra. Verkligheten tar för mycket tid, och hennes sexuella äventyr är inte av den sorten som lämpar sig att skriva om. Detta samt många andra faktorer låste hennes skrivförmåga helt, och hon behövde tacka för sitt och gå vidare med nya mål.

Jag respekterar detta. Saker tar slut ibland, det är inte konstigt. Jag erbjöd Sheila att behålla sitt utrymme som eventuell gästskribent, och hon accepterade det.

En ny coblogger kommer att komma. Jag har en aspirant på gång, och hen kommer under våren att börja skriva sina första inlägg. Först som gästinlägg för att känna sig för och se om det funkar. Om det känns bra, om ni välkomnar hen kommer denne då att bli min permanenta coblogger. Så, efter att hen introducerat sig tycker jag att ni ska skriva kommentarer och använda det där pluset nedanför och ge feedback.

Läs även dessa inlägg:

15 reaktion på “Det behövs en förklaring, tror jag

 1. Elin S.

  En bukett rosor till dig Sheila för att du iallafall blir kvar som gästskribent!!!
  Och med stor nyfikenhet väntar jag på vad våren har med sig till Klumpesnusk!

  Svara
 2. Brad Pung

  Snälla, använd inte ordet hen. Låt oss slippa orwellskt nyspråk på denna i övrigt intressanta blogg.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Sist jag kollade var det inte orwellskt nyspråk, men jag är öppen för förslag gällande alternativa ord som inte märker min (förhoppningsvis) nya cobloggers kön, och som inte är ”denne” eller olika variationer på det.

   Svara
   1. Blanka Blad

    Vad sägs om namnet? 🙂

    Gud vad den kommentaren legat och kliat i fingrarna sen i onsdags, vilket du väl vet.

    Det finns en poäng i att använda hen, precis som den diskussion som finns kring etiketter, och det är att egennamn blir viktigare när man slutar använda enkla ord som flickvän, pojkvän, han och hon. Det är inte en hon utan personens unikhet som blir mer tydlig.

    Svara
 3. arthur

  Kanske justera lite under fliken ”om Sheila” också för ordningens skull.

  …och stort tack för många trevliga inlägg Sheila.
  Hoppas se några gästrader här någon gång då och då 🙂

  Svara
 4. Secretessa

  Hen är väl ett utmärkt ord när det inte finns någon anledning att prata kön. Vad vi har mellan benen är i många fall helt ointressant. Hen är ju dessutom kort och smidigt, istället för att säga människan, personen eller liknande.
  Men kanske är det så att hen skrämmer folk som tycker det är viktigt att skilja sin könsidentitet från ett andra kön, kanske för att tydligt definiera sitt kön genom att ta avstånd från det som anses vara motsatt. Fast jag tycker att vi borde tänka mer på likheterna än på olikheterna.

  Svara
 5. Melonen

  ”Hen” får mig direkt att tänka ”höna”, kan inte hjälpa det.
  Fullständigt onödigt, bajsnödigt ord framtaget av genushysteriska människor.

  Jag kan däremot förstå att klumpe vill hålla könet på sin nya co-blogger.
  Ser nyfiket fram emot det gästinlägget 🙂

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag tycker hen är ganska användbart då jag har vänner som har problem med att se sig själv som antingen han eller hon, utan upplever att de är båda eller ingendera. Jag tycker inte hen är en uppfinning skapad av genushysteriker, däremot tror jag att det är poppis bland media att porträttera det som om det är det.

   Svara
   1. L

    ja alltså om man själv definierar sig som antingen man eller kvinna och aldrig funderat vidare på det så är det klart att man upplever det som onödigt och bajsnödigt, men det verkar ju som en extremt trång värld att leva i om man inte kan se hur det kan vara relevant och användbart för andra som kanske inte är precis som man själv är?

    Svara
 6. L

  Och jag vet inte var alla dessa hysteriska genuspersoner är någonstans, men däremot finns det ju en relativt lång och tydligen fortfarande aktuell kulturhistoria av att kalla kvinnor som bryter mot olika normer för just hysterikor, vilket väl kanske säger allt om hur viktiga ”genushysteriska människor” fortfarande är?

  Svara
  1. Melonen

   Vem sa att det var kvinnor? Inte jag.
   Lustigt att du utgår ifrån att det är kvinnor jag syftar på.
   Det finns lika många hysteriska män i frågan, tro mig, jag har varit på tillräckligt många forum för att genus-hysterin ska stå mig upp i halsen.

   Men det var inte genus vi skulle kommentera,utan klumpes nya bloggare.
   Som sagt innan, jag ser fram emot dennes första inlägg och önskar Sheila lycka till i framtiden 😀

   Svara
 7. Anna W

  Hoppas du ser detta Sheila:
  Vill bara sända dig ett stort tack för det du bidragit med på denna blogg.
  Om oförfalskad lust och de bilder på dig din man tagit. Inte en kvinnokropp man brukar få se, utan en frodig, kurvig, naturlig och helt oförställd. Fantastisk.
  All kärlek till dig!
  //Anna

  Svara
 8. Blanka Blad

  Varför negativt?

  Beskriv varför du anser att hen inte behövs och gärna om du har tankar kring hur vi når till det som Klumpe och jag skriver utan ”hen”.

  Att jag har min åsikt innebär inte att jag är fast i den.

  Svara

Skriv en kommentar!