Recension: Icicles #8

Det var länge sen vi recenserade nåt, men jag och Ami fick en Icicles #8 av Intimera att recensera och sätta omdöme på. Vi har som alltid försökt vara väldigt grundliga och hoppas att den här recensionen kommer till nytta.

Första intrycket är bra. Icicles #8 kommer i en fin förpackning. Det ingår inte speciellt mycket lyx, och man får t.ex. ingen förvaringspåse med på köpet vilket kanske kan kännas lite småsnålt då det här ändå är en stav som kostar nästan 400 kronor. Förpackningen gör sitt jobb, men när man öppnat upp den försvinner syftet med den helt. Utan förvaringspåse blir dessutom leksaken lätt liggande, om du saknar en dedikerad leksakslåda bredvid din säng bör du vara beredd på att få torka av den innan du leker. Ett annat minus med att det inte följer med en förvaringspåse är att risken för repor ökar om du transporterar den tillsammans med andra hårda saker.

Själva staven håller hög kvalité och det finns inte minsta lilla tecken på skarvar. Det finns absolut ingenting som kan skava eller skrapa, staven är slät som blankpolerad is. Den är dessutom fylld med en slags snurrad utsmyckning, och glaset har vackra färgskiftningar vilket förhöjer känslan av is och kyla. Staven kan värmas under hett vatten, eller kylas ner inuti en frys om man är lagd åt det hållet. Vi kan inte finna något att anmärka på med stavens tillverkning eller utseende, båda sakerna håller suverän kvalité. Staven är dessutom fantastiskt lätt att rengöra eftersom den är helt slät, och i likhet med de flesta andra glasleksaker trivs den utmärkt inuti en diskmaskin om man vill vara extra grundlig, men det räcker utmärkt med lite varmt vatten och några droppar flytande tvål.

Den viktiga frågan är ändå hur den här staven känns, om den är skön eller ej. Det är betydligt svårare att säga definitivt eftersom den här staven har en form som vi tror kan upplevas väldigt individuellt. Staven är nämligen inte särskilt stor, och även om man förde in den tjocka knoppen i fittan kändes den inte riktigt. Som G-punktsstav funkar den dessutom dåligt eftersom den är väldigt slät, och därmed inte skapar någon kännbar friktion. Vi var tyvärr inte särskilt imponerade här. Beroende på hur rymlig fittan är kan det hända att man inte känner den alls, vilket inte är bra!

Vi gav inte upp. Kanske är den en trevlig analstav? Storleken indikerade att den kanske skulle vara trevlig i rumpan, och när tillfälle och stämning kändes rätt provade vi. Visst funkade den utmärkt som rumpleksak, den gled in riktigt fint och blev ett trevligt komplement till fittlek, men även här uteblev den där wow-känslan. Staven är väldigt, väldigt slät och fin, och det gjorde att det var svårt att ”känna” den ordentligt, även i den mycket trångare rumpan. Återigen blir det en väldigt knepig individuell känsla som är svår att betygsätta på ett objektivt sätt.

Detta gör mig och Ami lite blandade i våra åsikter kring den här staven. Å ena sidan är den väldigt fin, välgjord och håller hög kvalité, å andra sidan är det osäkert hur stor njutning man får av den. Den gör sig aningen bättre som analstav, men den är inte heller nånting för nybörjare där då den är gjord av glas och väldigt hård. Den kanske skulle passa in bra hos riktiga analnjutare, men som vanlig fittleksak är den svårare att rekommendera. Risken finns helt enkelt att det blir en flopp lika gärna som succé, iom att den är tunnare än man kan tro, och kanske inte fyller ut på ett sätt som är skönt.

Sammanfattning: En välgjord och vacker stav att se på, som kanske är fantastiskt skön för rätt fitta eller rumpa, eller är en besvikelse. Vi sätter betyg 3 av 5 kukar på den här leksaken.

färgkukfärgkukfärgkuksvartkuksvartkuk

Jag och Ami vill återigen tacka Intimera för att de sponsrade oss med denna leksak. Vill du köpa dig en egen Icicles #8? Gör det hos Intimera! Den kostar 399 kronor där, och en av fördelarna med Intimera är deras oerhört snabba frakt – det är nästan så att beställda saker kommer fram dagen efter man lägger ordern. Du får också tio procent rabatt på hela din order om du ger rabattkoden ”klumpesnusk” när du lägger din beställning.

Bonusbild på Ami med sin Icicles #8:

Läs även dessa inlägg:

En reaktion på “Recension: Icicles #8

 1. missRed

  Hej!
  Jag ville bara inflika egen erfarenhet av en annan glasstav som jag hade mycket nöje med innan den, tyvärr, åkte i golvet och fick lämnas till glasåtervinningen.
  Den var formad lite annorlunda, en mer ”rak kropp” men med en djupt blå spiral några varv runt (kolla efter ”Glas Spirex” och se om du finner den) och så en större kula i nederkanten.

  Den staven var inte sådär vansinnigt lång, den var inte heller särskilt grov och stoppade jag in den tjocka änden så kändes det, men inte så mycket. MEN… och detta är ett viktigt men, och själva anledningen till att jag skriver:

  Min erfarenhet är att den staven inte gjorde sig bra som ”vanlig dildo”, du vet in&ut och in&ut igen. Nej. För däremot in den i slidan och håll den kvar där. Använd en bullet eller liknande på klittan, eller smek med fingrarna. Grejen med glasdildon var för mig att jag fick anledning att använda fittans muskler till att krama om dildon och DET kändes oväntat skönt. Spiralen kring ”stammen” kändes som… som utbuktningar, piggar nästan. Väldigt intressant känsla.

  Lägg också till att staven ju är helt styv – tippar du den yttre delen ”neråt” (då du ligger på rygg med den inne) så hävs ju den inre delen uppåt och antingen så trycker den då på g-punkten eller på andra, inre, sköna delar.
  Ligger den an rätt tight, mot säg g-punkten, och man så börjar att krama hela dildon med alla krafter man har därinne… tillsammans med vibrationer på klittan har jag fått många härliga orgasmer.

  Nu stod det dessutom någonting om ”anal” på kartongen jag fick hem den i och där var den heller inte dum. Återigen: eftersom den är rigid går den att styra på ett helt annat sätt än en böjlig dildo gör. Man man komma åt och pressa på punkter man kanske inte kan annars. Vilket jäklaranåda inte är dumt!!

  Många varma hälsningar och tack för en jättehärlig blogg! Jag har just funnit den och kollar runt av hjärtats lust.

  Svara

Skriv en kommentar!