Jag är en bra människa!

Vet ni vad? Jag kanske skriver lite då och då ändå. För jag har påmint mig om en sak de senaste dagarna, och det är att jag inte är ansvarig för vad andra människor tycker eller tänker. Jag gör fel ibland, precis som de flesta, men jag är rätt dålig på att påminna mig om att jag inte är ansvarig för andra människors åsikter. Jag försöker verkligen att vara tolerant och att inte trampa i onödan på andra människors tår, men det händer.

Jag tar det på väldigt stort allvar, och förut straffade jag mig själv i veckor för minsta lilla verkliga eller inbillade skada jag åsamkade andra. Jag började självcensurera mina åsikter, mina tankar och mina handlingar för att försöka undvika att göra minsta lilla skada. Det slutade med att jag nästan slutade existera, och att jag försvann in i ett skal där jag inte vågade säga nåt, och där allting var skrämmande.

Men vet ni vad, alla gör misstag. Jag gör det också. Livet går vidare, jag ber om ursäkt när jag gör misstag och jag försöker vara en bra människa – och jag ÄR en bra människa. Jag ser andra människor som inte bryr sig om hur många de trampar på, och jag VET att jag inte är sån. Jag är en bra människa, och att jag råkar göra felsteg ibland gör mig inte till en dålig människa, det gör mig bara till en helt vanlig människa.

Nu lägger jag det bakom mig. Det är helg. En bra helg, det ska fortsätta vara en bra helg!

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Jag är en bra människa!

Skriv en kommentar!