Dagens bild: Vitiligo (111219)

Först ett citat från svenska Wikipedia:

Vitiligo (även leukodermi) är en autoimmun sjukdom som visar sig som bortfall av pigmentering i huden. Den inträffar allmänt hos mellan 1 % och 2 % av en population. Sjukdomen är mer synbar på mörkhyade människor på grund av deras mörkare pigment.

Det här är första gången jag hittar en ”sexig” bild på någon som har vitiligo. Jag blev glatt överraskad över denna bild, för överallt annars så försöker människor som har denna sjukdom dölja det. Jag förstår helt att det är läskigt att förlora pigmenten i sin hud och få stora fläckar över hela kroppen, men jag tycker om att se en bild på en tjej som helt enkelt struntar i att hennes kropp tappar pigmenteringen. Jag tyckte det var sexigt och oerhört stärkande att se. Det tilltalade mig både estetiskt och sexuellt. Känslan att utforska denna kropp, följa konturerna med mina fingrar och leka med den.

Läs även dessa inlägg:

5 reaktion på “Dagens bild: Vitiligo (111219)

 1. Elin S.

  En fin bild! Jag är inte någon hängiven Trekkie, Star Trekfan, men fascineras ibland över hur man kan attraheras av de annorlunda/exotiska ”arterna” fast de framställs med utseenden som lätt skulle kunna vara avskräckande eller locka fram fördomsfullhet eftersom man inte är van att se dem. Vi ser en individ – och inte ett freak. Det är hoppfullt.

  Svara
  1. Richard

   Bröstvårtorna är knappast svarta… har du svårt att tro mig kan du alltid tanka hem bilden och förstora upp den i nåt bildprogram så ser du bättre. De är mörka däremot, och jag ser inget konstigt i det, det är inte ovanligt…

   Svara
 2. Richard

  En ovanligt vacker bild, även här. Mycket av det handlar nog om hennes (ser det ut som) avslappnade attityd… Hon är därigenom väldigt vacker.

  Svara

Skriv en kommentar!