Äckligt eller fräscht?

Vecka 6 tar upp det här med fräscht och äckligt. Hur olika det kan vara mellan olika människor, vad man tycker är okej eller vad som får en att rynka på näsan. Och visst är det intressant, det tycker jag också.

Jag är inte den som är lätt att förstå sig på vad som är äckligt eller fräscht när det kommer till sex. Det är ju ingen direkt nyhet att jag t.ex. tycker om orakade kvinnor, och rent generellt är jag lite allergisk när det kommer till lite för mycket artificialitet kring kroppen. Jag är en stor vän av tvål och vatten själv, men jag har t.ex. aldrig deodorant på mig. Istället så brukar jag duscha dagligen. Blir det nån period när jag inte duschar är jag inte heller nämnvärt brydd om detta, såvida det inte stör någon i min närhet. Inte heller tycker jag att kvinnor ska ha för mycket smink på sig, även om jag inte börjar kvida av smärta på riktigt samma vis som Amis sambo gör när hon tar på sig lite spackel. Men generellt gillar jag den orörda looken, och jag tycker att om man är lite för konstgjord, då triggar det vad jag kan tycka är äckligt.

Så ja, jag är lite tvärtom mot hur de flesta vill ha det. Men sån är jag.

I helgen hade jag Ami hos mig. Mycket trevligt på alla sätt och vis, och precis som det brukar bli när vi är tillsammans hade vi ganska mycket sex i olika former. Allt från lite mysig petting i soffan till sköna ridturer i sovrummet. Det enda som gjorde det lite annorlunda var att mensen infann sig och vi fick acceptera sällskap av Tant Röd i våra erotiska manövrar. Det är inte nåt större problem för mig, även om det i början av vårat förhållande gnisslade en del när hon fick mens. Men inte så mycket för att jag tycker det är äckligt utan snarare att min erfarenhet med kvinnor som har mens är att de vill bli lämnade jävligt ordentligt ifred och generellt inte har någon större aptit på sex – antingen för att de tycker att de själva är äckliga, eller för att de får mensvärk. Men inte för att jag tycker det är äckligt med menssex. Det finns ju kondomer om man inte gillar att få en röd kuk, och det finns plasthandskar om man har problem med röda händer.

Visst, jag ger sällan oralsex under menstruation, och enligt mitt minne har jag bara fått röda vingar (som det så fint heter) en enda gång. Men det har inte så mycket med att jag tycker det är äckligt utan har mer att göra med att jag inte gillar smaken av mensblod.

Men återigen, sån är jag.

Hur är du?

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Äckligt eller fräscht?

 1. SaraK

  Hm, jag är extremt luktkänslig (gäller inte enbart människor, utan dofter i allmänhet) så för starka kroppslukter, vare sig det är naturligt eller tillfört, får mig att rynka på näsan och tända av. Jag älskar lukten av en renduschad, men ej tvålad eller lotionerad, kropp. Bara den rena, fräscha kroppslukten.
  Du skrev här ovan om menssex, jag klarar inte av att ha sex när jag har mens. Dels för att jag inte tycker att det är särskilt fräscht med blod i samband med sex, men just för lukten! Jag får kväljningar, klarar inte av det. Min pojkvän har därimot inget emot det, men jag säger stopp.
  Tycker inte om hår på mig själv, men har inget emot det på andra. Har sedan det började växa ut hår lite överallt tagit bort det, och eftersom detta var runt 11-årsåldern så skulle jag nog vilja påstå att det inte kom av yttre påverkan utan från mig själv. Jag gillar helt enkelt inte hår, inte på min kropp iaf (gäller inte enbart könshår/benhår/armhålehår, utan även huvudhår. Är väl någon liten fobi…Borde kanske jobba med det)

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Emellanåt kan jag finna det oerhört sexigt med kvinnor som är helt hårlösa. Alltså slätrakade inte bara på fittan och under armarna, utan även på huvudet. Tack för att du delade med dig av dina tankar!

   Svara
 2. PerfektaParet

  Tycker det varierar ganska mycket det där. Vissa kvinnor blir mer upphetsade då de har mens, eller i alla fall strax innan. Sen är ju blodsmak inte direkt någon som höjer stämningen för mig, det är mer förknippat med stark hosta, extrem ansträngning och näsblod. Inte riktigt vad jag ser som tändande.
  Angående renlighet så är det oftast inte något problem så länge det är inom rimlighetens gränser, men visst känner man ibland dofter som skulle vara oförenliga med sexakt i mitt tycke.

  Sen så är vi i paret båda fan av rakade/välansade kön, men tror inte det har så mycket med renlighet att göra, mer att det är skönt att se vad man sysslar med 🙂

  Och Johanna, kort svar är att de inte är äckliga i sig, men tro mig, det finns äckliga kroppar och organ där ute..

  //Mannen i paret

  Svara
 3. Pingback: V. 48 – Fräscht och äckligt « Vecka 6

Skriv en kommentar!