Var den du är!

För att spinna vidare på en tanke (som jag inte tänker förklara) som uppstod ur ett samtal (som jag inte tänker berätta):

Du är den du är. Sluta inte med det.

Emellanåt under de snart fem år (jisses!) som jag skrivit den här bloggen får jag mail eller kommentarer som undrar varför jag inte tycker om tunna tjejer. Eller varför jag inte tycker om [valfri generalisering vad gäller utseende, t.ex. blondiner, rakade tjejer, etc] och varför jag försöker förtrycka just denna typ av kvinnor.

Det gör jag inte. Jag tycker om, uppskattar och finner attraktiva nästan alla typer av kvinnor. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: den enda typen av kvinna jag har svårt för är den plastikopererade sorten – och även där finns det undantag.

I min värld spelar det ingen roll om du är lång, kort, tjock, smal, har krulligt hår, rakt hår, stora blygdläppar, små blygdläppar, är rakad eller orakad – så länge du är dig själv och fortsätter vara det, och inte accepterar löjliga ideal som säger att du inte duger som du är. För vet du vad? Du duger precis som du är. Oavsett hur din kropp ser ut. Du har lika stor rätt att trivas med den oavsett hur den ser ut, och den enda som kan tala om för dig hur du ska ändra dig är du själv – ingen annan! Varken jag eller Veckorevyn eller Aftonbladet kan tala om för dig hur du ska vara.

Men jag ska tala om för dig att du ska vara den du är, oavsett vem du är och oavsett hur du ser ut. Om någon säger åt dig att du måste ändra dig dramatiskt för att duga – ignorera den personen. Lämna den personen bakom dig. Finn människor som älskar dig, uppskattar dig, tycker om dig precis som du är. Som inte dömer dig, som inte kräver att du ska trycka in dig i en mall åt ena eller andra hållet.

Fortsätt vara den du är, för det finns bara en enda som är som dig, och det är du. En enda person som är lika speciell och unik som du är. Var den du är, och var glad och stolt över den du är.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Var den du är!

  1. Veronica

    Vilket klokt inlägg. Så självklart, egentligen, inte sant? Just det där bloggade jag om för några dagar sen. Mitt sätt att uppleva min kropp, att se på den, att tycka den duger, riktigt mycket till och med! Jag attraheras själv av olika saker och när jag ser tillbaka på ”mina” män *ler* så har dom varit stöpta i olika former allihop. Deras kroppar är inte det jag går igång på i första hand. Sen är kropparna i mina ögon det absolut sexigaste jag vet när jag är med dom. För att dom är dom så att säga. Och jag är rätt övertygad om att dom tyckt/tycker exakt detsamma om mig.

    Ändå nojjar jag då och då. Magen hit, gumpen dit osv. För att man ”matas” med hur man ”ska” se ut. Man försöker att inte ta åt sig men det är inte alltid helt lätt. Men jag jobbar på det, för det mesta är jag faktiskt väldigt glad och stolt över den jag är!

    Svara

Skriv en kommentar!