Dagens bild: killarna på taket (111023)

Det är relativt sällsynt att det publiceras bilder på män här. Förutom sporadiska bilder på mig själv är det med några få undantag bara om man tittar bland amatörbilderna som glada killar visar upp sig. En stor orsak till detta är min egen läggning – jag ser mig själv som till ca 98% heterosexuell och därför är det få mansbilder som får igång mig. Den nedanstående bilden är ett sånt undantag. Inte för att den gör mig upphetsad (för det gör den inte) utan för att den ser så sabla mysig ut! Mysig trots att det ser ut som om de ligger på rostigt plåttak.

Läs även dessa inlägg:

15 tankar kring ”Dagens bild: killarna på taket (111023)

 1. Manlighetens drömmar

  ”ca 98% heterosexuell”? Antingen så är man heterosexuell eller så är man bisexuell alternativt homosexuell. Tillåt mig att rätta dessa 98% till – bisexuell. Tack för tillåtelsen. 😉

  För övrigt en sjukt smooth bild! 😉

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Varför skulle jag tillåta dig att tala om för mig vad jag tycker? Vad ger dig den rätten? Jag ser mig själv som heterosexuell, jag identifierar mig som heterosexuell. Det är inte så snäva gränser som du tycker, att man antingen är helt homo eller helt hetero och att allt som är minsta lilla mitt emellan är bisexuell. Skulle man följa den definitionen så skulle heterosexuell överhuvudtaget inte existera, då så gott som alla människor nån gång har mer eller mindre ”homosexuella” eller ”bisexuella” tankar.

   Även om vi lurar oss själva till att tro att mänsklig sexualitet är svartvit, antingen-eller, hetero/homo/bi så är den inte det. Den är gråskalor och allt mitt emellan. Etiketterna bi/homo/hetero är egentligen förlegade, men då jag absolut primärt dras till kvinnor och hittils bara har varit kär i kvinnor samt haft förhållanden och relationer med kvinnor så identifierar jag mig som heterosexuell. Om/när den dagen jag blir kär i, är tillsammans med eller har sex med en man kommer, då kanske jag omvärderar detta. Men det är bara jag som bestämmer vad jag kallar mig, och jag ser mig som heterosexuell.

   Svara
  2. Blanka Blad

   Fast med ditt resonemang blir ju hela mänskligheten bisexuell?

   För jag tror inte det finns någon som haft erfarenheten av att sexuellt tända på endast ett kön (som ju också är flerdelat än man och kvinna), men däremot att majoriteten människor har valt en av de tre för att nära de räknar ihop kontentan av vad som attraherar dem sexuellt och emotionellt i fantasin och praktiken upplever de sig som det ena eller andra eller tredje och gör det till sin identitet och något de vill kommunicera till omvärlden.

   Du kan jämföra det med att flera som ser sig som mono* varit kära i flera samtidigt, men identiferar sig inte som poly* för det och de kommunicerar till sin omvärld önskan om endast en partner.

   Svara
 2. Manlighetens drömmar

  ”Men det är bara jag som bestämmer vad jag kallar mig, och jag ser mig som heterosexuell.”

  Nu menar du väl ändå att du ser dig själv som ”98% heterosexuell”? Ser du inte själv hur snedvridet det blir?

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag ser mig som heterosexuell. Till 98%. De två procenten som är kvar innebär att jag kan uppskatta en vacker bild på en man, fantisera emellanåt och rent allmänt vara öppen för andra intryck. Men det gör mig inte bisexuell anser jag. Därmed avslutar jag denna diskussion.

   Svara
   1. Manlighetens drömmar

    Det handlar nog om en omedveten och underliggande rädsla för att vara något som du kanske inte vill vara (?), eller vågar?

    I stället för att helt enkelt erkänna att det finns bisexualitet i dig så proklamerar du din heterosexualitet genom att sätta procent i begreppet. För mig är det fullständigt obegripligt och det hela blir omkullkastat och snedvridet.

    Att för övrigt avsluta en diskussion utan att vara överrens (trots meningsskiljaktigeter) ser jag som flykt.

    Svara
    1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

     Du börjar irritera mig rejält nu, speciellt eftersom du fortfarande tycker att du har rätt att säga vad jag är eller inte är. Det är ingen flykt eller rädsla, om det är något så är det helt enkelt att jag inte tycker jag är tillräckligt bisexuell för att kalla mig bisexuell. Det är klart det finns drag av bisexualitet i mig, precis som det säkerligen gör i dig också, men det betyder inte att jag tycker jag identifierar med ordet och etiketten. Om jag nån dag börjar ha mer erfarenhet med män kanske jag ändrar den uppfattningen, men det har inte hänt än och den pyttelilla biten som jag upplever att jag ger åt mina tankar kring andra män är inte tillräckligt stark för att jag ska känna att termen ”bisexuell” passar mig. Mitt bruk av procent har inget med saken att göra, det är mest ett sätt att uttrycka sig.

     Men mest är det för att jag tycker det är jävligt fräckt av dig att börja tala om för mig vad jag är eller inte är. Jag avslutade (eller försökte, eftersom du insisterade på att vara oartig och fortsätta den) diskussionen då jag uppfattade den som ett slöseri med tid, eftersom jag blev förolämpad, och eftersom du ändå uppenbarligen inte förstod (eller inte ville förstå) vad jag svarade.

     Svara
     1. Manlighetens drömmar

      Haha, lugn nu – här snackar vi verkligen alla taggar utåt. Hur som helst, jag har min ståndpunkt och du har din. Sedan att du åter igen fäller krokben på dig själv kan vi kanske ta en annan gång. 😉

      Svara
    2. Blanka Blad

     Det är väl snarare en öppenhet för att om två attraktiv män kommer förbi i en skara av hundra personer så är Klumpe öppen för att göra något av den attraktionen. Att faktiskt inte (!) bli rädd och våga.

     Sexualitet, och speciellt i den snäva treskaliga typ hetero-bi-homo, är tvådelat i en identifikationsfråga om identitet samt vad man vill kommunicera till omvärlden. Till och med Kinseys skala kan ses som stum då attraktion är ett väldigt vitt begrepp.

     Svara
 3. blackbird

  Tillåt mig säga att det är enkelt att ha åsikter om sex, men nog borde väl The Kinsey Scale vara rätt känd? Och kanske också känd av folk som bloggar om sex, som tex. Manlighetens Drömmar. Mindre känd är den vidareutvecklade Klein Sexual Orientation Grid, som lägger ännu fler aspekter på sexuell orientering. Själv definierar jag mig också i %-sats, det är oftast enklast så, och jag är lite bi: 85-90% hetero, resten lesbisk. Jag blir lättast fysiskt attraherad/förälskad i män, men emellanåt förälskar jag mig någon speciell person, som råkar vara kvinna. Personen är faktiskt det primära, könet sekundärt.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Klein_Sexual_Orientation_Grid

  Svara
  1. Peaches

   Så intressant! Har faktiskt inte råkat på varken Kinsey scale eller Klein sexual orientation grid trots att jag plöjt igenom snart alla böcker på sexologihyllan på biblioteket. Härligt att lära sig något nytt!

   Svara
 4. Elin

  En underbart ömsint bild – om det inte vore för det uppenbart hårda, förmodligen heta plåttaket, är det som en inbjudan till mys. 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!