En dålig dag

Det här är ett gnällinlägg. Läs inte om du inte är på humör för en gnällig bloggare som gnisslar om en dålig dag.

Mitt humör kom på sniskan i morse, och under hela dagen har jag fått plocka fram en av mina gamla masker och låtsas som om allting är okej. För på sätt och vis är det ändå okej, det har varit en bra dag och jag har skrattat lite då och då och försökt fly från det inre, men ändå har jag känt mig som en flaska fylld med ångest, nervositet och förvirring idag.

Lite strider det här inlägget mot mina principer. Generellt försöker jag aldrig nedteckna mina tankar och känslor rakt upp och ner utan att ha tänkt igenom vad jag vill ha sagt, men just nu känner jag att – fuck it, jag vill bara skriva nåt och kanske få ut det ur huvudet. Vad nu ”det” är vet jag dock inte, jag bara känner mig instängd.

Imorgon hoppas jag att det lättar, för imorgon eftermiddag är det resa till Ami som gäller. Inte en hel vecka men flera dagar då jag hoppas få bekräftelse, kärlek och omtanke. Både av henne och förhoppningsvis snabbt få träffa en Elin också. Jag saknar båda så det gör nästan fysiskt ont i kroppen.

Samtidigt känner jag mig så liten och obetydlig. Så meningslös. Så oviktig och inkonsekvent. Jag hör en jobbig röst inuti min själ, mitt gamla troll som funnits där i så många år och som viskar att det är precis vad jag är. Jag är utbytbar. Vänta bara, snart försvinner nyhetens behag och då kommer jag att bli utbytt och ensam igen.

Jag önskar jag också hade en sambo. Jag säger ofta att jag trivs bäst att bo själv, och det är sant – men just nu skulle jag ge allt jag kunde för att ha en sambo som jag kunde krypa ihop hos och få bekräftelse. För jag känner mig riktigt usel, riktigt trög och korkad och klumpig och ointressant. Jag är bitter för jag får ingen kontakt lokalt, och har kommit till den punkten då jag inte längre orkar bry mig. Det är en köttmarknad, jag passar inte in i köttmarknader och inte kommer jag nånstans heller. Trollrösten i huvudet förklarar noga och sakligt att det beror på att jag är värdelös. Jag är inte vacker, jag är en tjock och fyrkantig kille och vem i helvete bryr sig om att jag är snäll, omtänksam eller fylld med känslor och värme när det som spelar nån roll är vilken fyrhjulig kukförlängare man kör eller att det ska finnas gott om pengar på banken att uppvakta med diamanter och sprit?

Och apropå ingenting alls, vet ni vad? Det är inte alltid så jävla lätt att vara poly. Jag säger inte att det är dåligt, och vilda hästar, Fredrik Reinfeldt eller djävulen själv kan inte få tillbaka mig till en fängslande monogami igen – men det är grymt jävla svårt när man sitter ensam på sin kammare och ser hur sprickorna växer i själen. Då vill jag bli omfamnad, älskad. Få mitt behov av närhet, omtanke, ömhet och känna nakna kroppar som fyller mig med positiv energi och lust och skrivlust och intressanta tankar och bla bla bla bla.

Men inte idag. Idag är det bara jag själv. Som vanligt. Nedsjunken i leran som är min eviga misär. Ingen kärleksfull sambo, varken i singular eller plural. Bara jag själv, och det suger röv. Idag har jag fått kämpa mot den där jobbiga känslan av att vara fånge i min egen kropp och mitt eget liv. Att sitta fast i segt klister och hur mycket jag än försöker slita mig ur det så studsar jag ändå tillbaka.

Bläh. Nej fy fan, nu trycker jag ut det här inlägget utan att läsa vad jag skrivit eller hur jag skriver det. Jag är frustrerad, jag är sur, jag är trött, jag är ledsen, jag är bitter och nu hopas jag bara att den här skitdagen tar slut snart, så att jag kan glädjas av en resa imorgon och faktiskt få lite kärlek och bekräftelse.

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “En dålig dag

 1. Anna

  Vill bara ge en kram från en människa till en annan…via tanken och skriften…sånda dagar suger….Kram!

  Svara
 2. Secretessa

  På många sätt är ditt inlägg ett eko av hur jag känner det just nu. Speciellt frustrationen över att ytan ska spela så jävla stor roll.

  Men en positiv sak – jag älskar dina kloka, intressanta inlägg och uppdaterar ofta för att se om du skrivit nåt nytt.

  Tack!

  Många kramar!

  Svara

Skriv en kommentar!