Borttappad sug

Jag har en miljard saker jag vill skriva om, och jag har ingen energi eller fokus att skriva om det. Det är oerhört frustrerande för en människa som mig, som behöver skriva för att må bra.

Nej, jag har inte glömt bort polyfrågorna. Jag har försökt börja sortera i dem, men det finns ingen energi hos mig. Mitt vanliga liv är i full fart, och i fyra dagar har jag haft dåligt samvete för i fyra dagar har jag tänkt samma tanke. Tanken som låter ”idag borde jag ta tag i polyfrågorna och börja sortera!” och varje gång har reaktionen blivit densamma, nämligen att jag gör det lite senare och sen blev det liggande tills jag inte gjorde det alls. För jag känner mig mentalt slut, och att skriva blogg är inte längre lika automagiskt för mig som när jag började.

Jag borde försöka skriva om mitt inre, men orden finns inte där. Det finns mycket osäkerhet i mitt inre nu, och ofta oroar jag mig för att göra ”fel” på nåt vis. Höst-osäkerheten, eller kalla det vad ni vill. Jag har perioder då jag blir fylld med en nervös och darrig känsla, när gammal osäkerhet kommer fram, när jag upplever andra människor som ett hot mot mitt liv. En känsla som jag inte tycker om, som känns som en onödig relik. Jag vill inte känna mig hotad av andra människor i mina människors liv, men ändå gör jag det. Det gör mig ledsen, frustrerad och arg att jag känner så, och jag vet inte hur jag ska bearbeta den känslan annat än att trycka bort den. Vilket inte är bra eller hälsosamt.

Frustrationen infinner sig också, för jag känner mig som om jag mer och mer börjar forcera den här bloggen. Jag är mindre och mindre nöjd med det jag skriver, och ibland har jag djupa tvivel på om jag borde fortsätta skriva alls. Dels för att jag tycker mina inlägg blir sämre och sämre, men också för att jag inte får nån feedback på om de blir sämre och sämre, eller om det bara är min egen inbillning.

Jag har tappat sugen, och just nu vet jag inte hur jag ska få tillbaka den.

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “Borttappad sug

 1. Secretessa

  Jag tycker inte att dina inlägg blir sämre. De är alltid intressanta. Jag skulle gärna se dem oftare men jag vet ju att det är svårt att tvinga sig att skriva.
  En negativ sida med bloggande som jag ser det är att det är lätt att bli beroende av folks kommentarer. Det är roligt att få kommentarer, det ger nåt slags existensberättigande men samtidigt ställer det också krav. Plötsligt är det så uppenbart att vi skriver för någon annan, någon som vi kanske inte har valt att skriva för. Vi vill tillfredsställa våra läsare och tappar samtidigt bort lite av friheten i skrivandet.
  Jag hoppas att du fortsätter skriva, jag har blivit beroende av att läsa dina inlägg.
  Kram

  Svara
 2. Kiwi

  Jag tycker inte att dina inlägg blir sämre iallafall.
  Men det är nog ganska vanligt att orken sjunker lite när hösten börjar smyga sig på. Hoppas du mår bättre snart!

  Svara
 3. Heavie (Kvinna)

  Det du skriver blir inte sämre, men det kanske är en lättare släng av höstdepprition som du fått. Tur att sånt går över. Ibland kan man behöva en paus och omgruppera sina tankar lite för att komma tillbaka med ny stark och possitiv energi.

  Det är nog bara lite skrivkramp, det löser sig alltid för en som älskar att skriva. Jag vet hur det är men min kramp sitter just nu i 30-års kris istället och då är allt i mitt liv helt fel istället. Men det ordnar sig också tillslut.

  Kram till dig.

  Svara
 4. SwedishMiss / Alexandra

  Det finns inget ”rätt” och ”fel”. Det finns handling och konsekvens. Och i det här fallet tror jag inte konsekvenserna av att du bloggar är dåliga på något sätt. Du gör det otroligt bra och har verkligen talang och intressanta tankar och sätt att se på saker!
  För egen del har mina bloggdippar varit när jag inte känt att jag haft något spännande att skriva om, när jag helt enkelt inte är inspirerad. Och när man då lägger till känslan av att man borde är det inte alls kul. Så du kanske ska vänta ett slag tills du bloggar? Tills du känner att du verkligen längtar efter att få fram just de orden du haft i tankarna. Paus är bra ibland. Gärna med te och närhet i höstmörkret. Ta hand om dig oavsett, det är det viktigaste. 🙂

  Svara
 5. SwedishTeen

  Det är tradigt med bloggtorka. 🙁
  Det är 25 dagar sedan jag skrev mitt senaste ”riktiga” blogginlägg. Och det var ett gnällinlägg utan dess like.
  Jag har heller inte hittat sugen till att skriva, men samtidigt vill jag inte att mitt tappade sug ska stoppa alltihop. ”Show must go on” liksom.
  Det finns ingen annan blogg som min. Och det finns verkligen ingen annan blogg som din heller!

  Gör det du känner för!

  Svara
 6. Cookie

  Men du skriver ju alltid hur bra som helst, och tar upp en massa relevanta frågor. Tror att du är viktig i bloggvärlden, för många som hittar hit. Hoppas (och tror) att inspirationen kommer tillbaka! Du behövs!

  Svara

Skriv en kommentar!