Det går bara inte in

Jag har, som tidigare nämnt, haft besök av Klumpe och en av hans kvinnor. Eller kallar man det relationer? Partners? Jag som ”etikett och fack-person” har lite bekymmer med min väns livsstil ibland. Rent språkmässigt då, ”vad kallas det och det?”

Självklart passade jag på att fråga så mycket som möjligt, i samma veva som jag försökte förklara min egen ståndpunkt. Det faktum att jag är nyfiken och intresserad av att veta mer, men har svårt att tänka mig själv göra ett sådant livsval och ärligt talat är jag inte mycket klokare idag.

Det får mig att undra om jag är inskränkt och inbankat monogam att det bara inte går in?
Är det som att hälla vatten på en gås? Trots att jag så gärna vill veta mer?

Att leva i en relation är ett hårt jobb, det var vi ganska överens om allihop. Det är en del som ska passas ihop, i praktiken med scheman och annat, men sedan också personerna i fråga. De där individerna som lever ihop på olika sätt.
När det gäller en poly-livsstil är det (i min tanke) ännu mer jobb. Det är inte bara två personer som matchas utan fler. Allt ifrån en till ytterligare tio med partners och partners partners. Något jag undrade främst var när det kan tänkas bli för mycket jobb?
Även om kärleken räcker till mer än en, tårt-teorin osv, hur räcker energin till mer än en?

Detta är några funderingar jag haft under en längre tid och hur jag än försöker lyssna så hör jag inte svaret.
Kanske tar Klumpe med detta i sina 10 frågor om poly, kanske blir det ett separat inlägg framöver, eller så får jag fortsätta fråga och undra.

Det är mycket med att leva som poly jag inte skulle välja för egen del.
Men jag ska erkänna att vara bekräftad och älskad av mer än en människa låter mycket trevligt.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Det går bara inte in

 1. Ami

  I de här fallen skulle jag nog säga att namn är bäst, ”Klumpe och NN”, men om man vill tydliggöra att det är en av flera människor ”Klumpe och en av hans vänner” utifrån Klumpes värderingar. Om jag talade om mig själv säger jag ”Ami och NN” eller ”Ami och en av hennes partners/pojkvänner”. (jag som ju etiketterar världen) Jag använder helst partners då det är könsneutralt.

  ”En av hans kvinnor” låter för mig, ja, det känns som en sån där negativ kommentar folk använder för att döma ut något som oseriöst. Jag vet ju att du (och många) inte menar det så, men det känns för mig som det finns något gammalt unket över det.

  (Kram!)

  Svara
 2. PerfektaParet

  Låter väldigt komplicerat det där med poly. Vi har ju valt att fokusera på pardelen i vårt namn, så det säger väl en del om vårt monogama liv.
  Fast vi funderar ju en del på extra lekkamrater, så helt insnöade på par kanske vi ändå inte är.

  //Paret

  Svara
 3. Secretessa

  Jag kan tänka mig att det handlar en del om att prioritera men också att det ger energi att få kärlek och närhet från fler.

  Det där med hur en ska benämna andra människor har jag funderat en hel del på i alla möjliga sammanhang. Oftast hamnar jag i att jag försöker förklara förhållandet mellan människor istället för att självklart nämna dem vid namn. Om jag pratar med någon som inte alls känner mina grannar tex så säger jag troligtvis min granne och hennes partner istället för att bara säga namnen. Men jag känner flera människor som använder namn istället även om den den pratar med inte alls vet vem det är. Och det funkar ju för det mesta helt ok.

  Svara

Skriv en kommentar!