Världen behöver mer kärlek

Det här är en blogg som sällan tar tag i omvärldens problem och funderingar. Jag skriver den generellt med inriktning mot sex, kärlek, relationer och närhet. Emellanåt måste dock undantag göras, och det här är ett sånt tillfälle.

Jag bor i Umeå. Jag trivs väldigt bra här, och anser generellt att Umeå är en av de bästa städerna i Sverige. Umeå har ett suveränt klimat med varma somrar, vintrar med massor av snö, och staden växer så det knakar. Under de nio år jag bott här har det aldrig slutat byggas, och människor är överlag varma och inbjudande i sina personligheter.

Men precis som många andra har jag blivit lite förfasad över att det emellanåt dyker upp våldsamma dåd även i den här lugna och relativt brottsbefriade staden. I vintras fick någon ett frispel och stack någon annan med ett svärd. Nu senast blev en sjuårig pojke ihjälstucken med knivav sin egen far. Det är oerhört tragiskt och det är förvirrande för mig att en förälder kan göra så.

Generellt försöker jag undvika att ta till mig sånt här. Jag drabbas väldigt lätt av nedstämdhet när jag läser och hör om hemska saker som människor gör mot varandra. Jag är humanist och jag strävar efter att leva i en värld där vi tar hand om varandra, där vi älskar varandra, där vi tillsammans skapar en bra värld för alla människor. Sånt här gör mig ledsen, och för att inte bli alltför nedstämd brukar jag därför begränsa hur mycket nyheter jag läser och ser.

Därför blir jag rörd och glad av att vanliga människor försöker göra världen lite bättre, som i nedanstående film. Kanske snart står jag också i centrum och delar ut gratis kramar till vilt främmande människor. För innerst inne tror jag det är vad världen behöver: Mer kramar och lite mer tålamod.

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Världen behöver mer kärlek

Skriv en kommentar!