Uppdrag och dominans

En av de många sakerna som jag och Ami tycker om med vårt sexliv är att vi har ett utforskande sexliv. Vi gör saker tillsammans, en del av dem är nya för mig, en del av dem är nya för henne – men vi utforskar vår lust tillsammans och vågar föreslå saker för varandra. För mig är detta en stor sak, och en mycket viktig ingrediens för att jag ska göra detta med henne är att hon väldigt tydligt markerar att allt är okej som man gör tillsammans, att hon inte fördömer saker, att hon skapar en trygghet hos mig samt att hon matchar min entusiasm kring många saker. En del är relativt konventionella, andra är mer okonventionella och mer intima för just hennes och min relation.

Bland de saker vi utforskar tillsammans är dominans och undergivenhet. Hon har mer erfarenhet än mig, men jag känner mig tillräckligt trygg för att utforska saker som går utanför min egen vanliga bekvämlighetszon. Generellt följer jag principen att man inte kan veta vad man gillar förrän man testat det, och även om alla saker vi utforskat tillsammans kanske inte har lett till någon revolution i min egen sexualitet eller min syn på sex så har jag njutit av att utforska det med henne.

Dominansen är en tydlig sån sak, och även om jag fortfarande vidhåller att jag inte trivs eller passar in speciellt bra i det som jag ser som den generella BDSM-världen så trivs jag bra i den rollen med henne. Det som jag trivs bäst med är hur automatiskt och spontant vi kan falla in i våra roller, hur de liksom smyger upp ur oss och känns helt naturliga. När jag utforskar dominanslekar med henne känner jag mig sällan otrygg i rollen eller som att den har blivit artificiellt skapad, och det är enormt viktigt för mig. Det är samspelet oss emellan som är verkligt spännande för mig, inte nödvändigtvis själva mekaniken eller rytmerna i rollerna kring undergivenhet och dominans.

Men emellanåt känner jag att min oerfarenhet kring att agera dominant är lite av ett problem. Inte ett problem kring att vara dominant, utan mer att min oerfarenhet kring små detaljer kan låsa min fantasi och hindra mig från att utvecklas och gå vidare. Mycket av sex och människors sexliv tror jag bygger på att man kan nyttja tidigare erfarenheter och genom dem skapa mentala verktyg att använda i byggandet av nya erfarenheter. Problemet för mig är dock ibland jag har väldigt lite tidigare erfarenheter som har gett mig verktyg att använda i nya erfarenheter när det kommer till dominans.

Om lite mindre än två veckor kommer Ami till mig. Hon ska spendera en stor bit av sin semester här, och vi har en ganska lång lista över önskemål som vi vill förverkliga. Önskemål, för önskemål är inte krav och vi blir inte ledsna om önskemål uteblir pga att stämningen inte infann sig. Önskemål skiljer sig från förväntningar och krav. Önskemål är bra, vi trivs med att ha önskemål som vi kan uppfylla tillsammans under våran gemensamma tid.

En av sakerna på den listan faller under just dominans-kategorin. Både jag och Ami vill utforska det mer, och en av sakerna som vi separat kommit på var att ge henne sexuella uppdrag. Det är nämligen så att under en vecka där kommer jag att jobba förmiddagar för att sedan vara ledig på eftermiddagarna. När jag är borta på jobbet under förmiddagen vill jag ge henne (och hon vill ha) ett sexuellt uppdrag som hon kan utföra åt mig tills jag kommit hem vid lunchtid.

Jag tycker det här är oerhört spännande, och jag vill ge henne bra, kreativa och härligt kåta uppdrag. Jag har två färdiga idéer som kan bli bra. Mitt problem nu är att min fantasi slår i en vägg och kommer inte längre. Jag saknar verktygen som behövs för att skapa bra uppdrag åt henne. Jag märker också att jag har oerhört höga krav på min egen fantasi här, för jag vill utmana henne och jag vill ge henne originella saker att göra. Jag vet vad hennes erfarenhetsnivå är, och jag har en ganska bra uppfattning av vad hon finner svårt och utmanande.

Men ändå slår det stopp i fantasin när det handlar om att komma på bra, sexiga uppdrag.

Därför ber jag er om lite hjälp och tips! Inte nödvändigtvis på konkreta uppdrag, utan snarare på idéer som kan inspirera mig och få igång min tankeverksamhet på området. Lite starthjälp, helt enkelt.

Om du, kära läsare, sitter på en bra idé och vill hjälpa mig att skapa verktyg – snälla, skriv en kommentar och dela med dig!

Läs även dessa inlägg:

13 tankar kring ”Uppdrag och dominans

 1. Tessi

  Hm, en tanke som slog mig när du säger att du kommer vara hemma vid lunchtid, är att Ami ska få göra dig lunch tills du är hemma. Hon tillagar maten, lägger sig naken på matbordet och du ska använda henne som tallrik. Maten ska alltså serveras på henne. Om hon lägger upp det själv och hon väntar in dig, eller om du lägger upp maten själv gör ni som ni vill. Men att hon ligger där, naken och reda på matbordet med middagen serverad, tills du kommer hem^^
  Vet inte om det är så dominant kanske. Men bara en liten tanke från mig^^

  Svara
 2. arthur

  Uppdrag är alltid svåra då det både lätt kan gå fel och också är svårt att veta om man oavsiktligt trampar över sin partnerns gräns…inte allt men det mesta inom dominans-ug bör ske med båda parter ”närvarande” men naturligtvis kan en del ”mental” dominans ändå utövas….här är några ”enkla” förslag som jag gissar inte ”går för långt” och som kan byggas på till lagom nivå….

  -Ta bilder på sig själv…(kanske skicka som mms).
  -Uppdrag som att köpa saker på stan med erotisk anknytning.
  -Handla med t.ex gehsiakulor i fittan (utan trosor…)

  …kan naturligtvis kombineras och byggas på med egna fantasier för att öka ”kraven”. Hoppas det ger lite impulser för att höja temperaturen.

  Arthur

  Svara
 3. Anna

  Hej!

  Så spännande och kul! Jag och min Min Man har samma typ av utveckling och prövar saker tillsammans. Uppdrag som jag fått göra är middag med goda vänner och ha geisha kulor i mig under hela kvällen(med trosor dock ;-)…det var tillräckligt tändande ändå). Innan en viss tid (tex lunchtid för er) ska jag ha filmat mig själv då jag får en orgasm med hjälp av valfritt föremål. Jag ska hitta en plats där vi kan ha utomhus sex, när den väl är funnen så skulle jag fota min nakna rumpa, (inte helt lätt ;-))mmsa bilden till honom och sen onanera mig till orgasm på platsen.
  Att vänta hemma ”sittades fint” när Mannen kommer hem och lagt fram min favorit leksaker som Mannen får använda på mig under kvällen.
  Detta är några uppdrag jag fått men vet inte om de är på er nivå men ja kanske kan det ge lite inspiration…Ha det så kul!
  Kram!

  Svara
 4. Peaches

  Det som jag tänker mest på är att du inte ska ha så höga krav på din fantasi. Även om man är erfaren så tror jag inte att uppdragen behöver hålla någon jättehög nivå och vara väldigt utmanande och svåra, min tanke är nämligen att man blir upphetsad ändå bara av situationen att få ett uppdrag. Jag tänker att det kanske blir bäst om du satsar på spontanitet och det som känns bäst för stunden, oavsett svårighetsgrad.

  Men annars så är det värt att tänka på att uppdragen inte ska bli alltför omfattande och ta väldigt mycket tid och energi i anspråk. Du minns säkert uppdraget som J gav mig, som tog hela kvällen och inte innehöll EN sak som jag skulle göra, utan hela tiden byggdes på. Det gjorde mig bara stressad. Och så det viktigaste av allt: att visa mycket uppskattning för det hon utfört! Men en sådan sak tror jag knappast att du missar.

  Svara
 5. Porrtrollet

  Jag skulle vilja rekommendera onanilekar. Säg åt henne att onanera nästan fram till orgasm ett antal gånger innan du kommer hem, säg en gång i timmen (mycket beroende på hur lång tid det kan ta henne att nå dit och huruvida hon tycker om att onanera ensam), men att hon absolut inte får komma. Det måste hon vänta på tills du är hemma och kan titta på. Förhoppningsvis har du en mycket kåt kvinna som väntar dig när du kommer hem, det är så det har funkat på mig och de av mina partners jag har testat på. 😉

  Säg åt henne sätta på sig specifika kläder och vänta innanför dörren på din hemkomst. Min sambo brukar föredra att ställa mig i skamvrån med en kjol uppvikt över rumpan tills han kommer hem. 🙂

  Säg åt henne att använda geishakulor/buttplug medans du är på jobbet och inspektera henne sedan när du kommer hem.

  Jag gissar på att ni inte pysslar så mycket med smärta men jag rekommenderar i en vild förhoppning om att ni gillar det, björkris – skicka ut henne att plocka det.

  Be henne vara beredd att passa upp på dig när du kommer hem – tappa upp ett bad, tagit fram massageoljan, lagat god mat osv osv. Var noga med att framhäva maktförskjutningen så det inte blir som att hon bara ger dig lite omtanke. Det här är något hon ska göra för att du bestämt det.

  Jag har ingen som helst koll på hur avancerade ni är i era lekar eller vad som tänder er lite extra, därmed är det svårt att ge specifika tips som passar er. De här tipsen är baserat från vad jag gillat eller vad jag tror att nybörjare kan gilla 🙂
  Angående dominansbiten – som jag sa, framhäva maktförskjutningen. Tänk dig att hon ska göra saker för dig, att du kan befalla över henne och hon måste (måste måste man aldrig, men det tror jag ni båda är nog vettiga för att fatta 🙂 ) lyda dig. Ge henne ibland order när ni inte leker: Lagar ni lunch ihop kan du säga åt henne att ställa sig mot diskbänken och puta med rumpan, titta, smek, smiska, beroende på smak.
  Få henne att vänta på tillstånd att sätta sig ner och äta.

  Små ordrar som inte innebär mer än att du ser henne och längtar efter att få dominera henne 🙂

  Jag har en hel hjärna fylld av perversiteter så det är bara att höra av dig om du behöver hjälp på traven 🙂

  Svara
 6. Fästmannen

  Gav uttryck för en önskan om ett uppdrag till min Fästmö. Lyder som följer:

  Du klär av dig naken, går till duschen där du duschar och noggrant rakar ditt kön. Klar med detta för du in ploppen i stjärten och sätter dig på golvet för en relativt lång stunds njutning med duschstrålen. Du får ABSOLUT inte nå orgasm! Vid det här laget vill jag att du naken kommer ut och hämtar mig, sätter dig på golvet med ryggen mot väggen med särade ben. Så att jag kan knulla dig ömsom i munnen ömsom i fittan samtidigt som du fortsätter att leka med strålen. När du kommer vill jag spruta min säd i din mun. Om du kommer fler gånger vill jag spermakyssa dig till du är nöjd.

  Förmedlat via sms i förmiddags.

  / Fästmannen

  Svara
 7. Brad Pung

  Att åka buss och tunnelbana i kjol utan trosor och be främmande män (eller kvinnor) att fota henne med uppdragen kjol, så många foton av så många främmande som möjligt. Kanske på gränsen till olagligt? Fast inte om man frågar först… 🙂

  Svara
  1. Blanka blad

   Jag (switch) funderar på varför det känns obekvämt men det här uppdraget skulle få mig att säga stopp. Inte heller skulle jag kunna ge det som uppdrag till min undergivne.

   En del är det nog uppfostran och att jag har svårt för pinsamma situationer, jag tycker möhippor där blivande bruden ska gå och tigga pussar är bland de värsta jag kan uppleva.

   En annan är detta att dra in andra i min sexualitet. Jag älskar att gå på stan med in undergivne i hårt mentalt koppel. Hur ett rätt placerat finger får honom att strama upp sig eller sjunka ihop i salighet. Det var riktigt roligt se hur han påverkade omgivningen när vi gick guidad tur på museum, andra sträckte sig lika mycket som han gjorde och antecknade flitigt. Grupptryck är intressanta saker.

   Att däremot gå utanför vår samvaro och tvinga in andra i att ens mentalt behöva ta ställning till det jag efterfrågar känner jag är otänkbart för mig.

   Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Nej, inga som helst planer på det. Jag tycker inte heller om att involvera ofrivilliga i saker som är intimt mellan inblandade. Inte heller tycker jag att saker som involverar offentlig förnedring är ens lite tilltalande, tvärtom tycker jag det är gravt avtändande.

   Svara
 8. /t

  Tänkte på det du skrev: ”för önskemål är inte krav och vi blir inte ledsna om önskemål uteblir pga att stämningen inte infann sig. Önskemål skiljer sig från förväntningar och krav.”

  Jag levde i ett längre förhållande där jag kom med önskemål gällande sex. Dessa uteblev oftast och eftersom förslagen bara kom från mig så började jag tillslut känna mig som ett pervo. De sista åren levde vi i ett näst intill sexlöst förhållande och jag förväntade mig att vi skulle ha ett aktivt sexliv även om mina övriga önskemål inte slog in. Jag trodde och förväntade mig att sex skulle falla sig naturligt i ett förhållande. Jag fick och har fortfarande skuldkänslor från när jag hade önskemål om sex överhuvudtaget, det var ett moment 22. Jag saknade sex och när jag signalerade detta så blev det oftast nej. Jag fick dåligt samvete för att jag kände mig ”på” hela tiden, hon fick dåligt samvete för att hon alltid kände sig ”av”. Jag var förstående i att hon inte ville ha sex samtidigt som jag led och tog på mig all skuld för att sexlivet inte fungerade. Jag ville vara en förstående pojkvän som inte krävde sex… till slut bröt vi upp, med sexlivet som en stor anledning. Jag tar fortfarande på mig mycket av skulden till att vi bröt. Var jag för på?! Var mina önskemål för stort upphov av press för henne?! Jag brukade vara mer öppen för sex men har tagit mer skada av detta än vad jag tidigare trott. Jag var och är fortfarande en sexuellt nyfiken person men jag är livrädd för min sexualitet då jag känner mig onormal och livrädd för att hamna i en liknande situation igen. Det gör att jag inte kan ha sex på ett avslappnat och roligt sätt längre. Jag känner att jag inte kommer träffa någon som jag kan utforska livet och sex med, eftersom jag gillar ”annorlunda” saker och förknippar sex med skuld och ångest. Vi gjorde slut för snart tre år sedan och jag mår fortfarande väldigt dåligt över detta. Hon verkar ha ett välmående sexliv vilket får mig att må sämre då det känns som ett bevis på att allt var mitt fel. Jag har aldrig pratat eller nämnt detta på en djupare nivå med någon eftersom jag skäms över det jag tänker och känner. Med allt det jag skrivit så har jag bara skrapat på ytan. Ville bara skriva av mig vad jag tänker på när det kommer till sex. Det känns sorgligt att jämt förknippa sex med negativa saker och få ont i magen då jag vet hur roligt det kan vara. Men till dess jag gjort mig av med all denna skuld och ångest så ser jag mig inte dela både kärlek och sex med någon.

  Tack för en bra blogg.

  /t

  Svara
  1. Elin S.

   Tack för att du delar med dig, jag känner igen en hel del, men min förta tanke är: har den preventivmetod ni valde en del av ”skulden”? Tex. så kan p-piller ha bieffekten inget sexintresse alls. Min andra tanke: kunde ni någonsin prata och prata ut om varför ni inte var samspelta i ert intresse, och försöka hitta en lösning?

   Svara

Skriv en kommentar!