Mer kärlek

Både jag och Ami är chockade och upprörda över händelserna i Norge. Det är fruktansvärt att läsa och se, och vi sörjer båda vad som hänt. Det är tragiskt och onödigt. Men det är viktigt att komma ihåg att vad vi och världen behöver nu är inte mer rädsla, osäkerhet, xenofobi och misstänksamhet.

Vi behöver kärlek, öppenhet och omtanke. Vi behöver komma ihåg att om vi demonterar vår värld pga detta, om vi inför mer övervakning, mer kontroll – då har dessa ”terrorister” vunnit. Jag påminns av en intervju i samband med Columbine-massakern då någon journalist frågade Marilyn Manson vad han hade velat säga till dessa ungdomar, och han svarade att han inte hade sagt nåt alls – han hade lyssnat på vad de hade att säga.

Ta hand om människorna i din värld. Visa dem uppskattning och kärlek. Lyssna på dem när de är upprörda och behöver prata.

Kramar på er, alla!

(Som ett tecken på min sorg över det som hänt har jag gjort headern svart.)

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!