Farliga sexleksaker?

En artikel i DN berättar att Tysklands motsvarighet till Miljöpartiet har gått i taket över bruket av sexleksaker. Tydligen inte av moraliska skäl, vilket är tacksamt. Däremot hävdar gröngölingarna att sexleksaker ofta innehåller en farligt hög mängd ftalater, dvs mjukgörande medel för att hålla gummi och silikon mjukt.

Okej, visst. Om vi för argumentets skull antar att det är sant, att sexleksaker innehåller höga mängder av det där svåruttalade ordet, då tycker jag att det är åtskilligt bättre att faktiskt införa ett regelverk för sexleksaker. Som det är nu verkar industrin för sexleksaker reglera sig själva och det kanske inte är optimalt.

Problemet är dock att detta skulle kräva att det finns politiker som inte blir röda i ansiktet och börjar fnissa nervöst så fort man nämner ”sexleksaker” för dem, och i dagens samhälle är det ju mycket lättare att bara följa den nymoralistiska ådran och bara förbjuda hela klabbet istället.

Själv välkomnar jag ordentliga riktlinjer för tillverkningen och material i sexleksaker. Inte förbud utan riktlinjer och materialkrav. Det tror jag är den bästa lösningen.

Uppdatering (lite senare): Förvånande nog hittar jag inga artiklar om detta på Aftonslasken eller Excessen, där de skriker ut om hur ”LIVSFARLIGA SEXLEKSAKER DÖDAR TUSENTALS TYSKAR VARJE ÅR!” eller liknande. Ovanligt.

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Farliga sexleksaker?

 1. daniel

  Finns det ens några sexleksbutiker i Sverige som säljer leksaker med ftalater?

  Trodde sådana slutade säljas för flera år sedan..

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag är extremt tveksam till hela historien. Än så länge har jag inte sett några undersökande bevis, bara en massa handviftande och varm luft.

   Har man gjort några tester? Har det här undersökts i labb? Finns det dokumenterade samband mellan ftalater och allt vad de påstår? Då kanske man kan ta det på allvar. Men än så länge är det bara människor som hoppar fram och ropar ”buuuh” och försöker skapa lite FUD.

   Svara
 2. moisture

  Jag köpte en stav i jelly , men då jag ofta somnar med staven inuti fittan efter orgasm, eller bara vill ha den inuti mig en lååååång stund, så började jag fundera över gifter o.dyl så jag mailade till företaget som sålt staven och de svarade att, för att vara riktigt säker så skulle jag använda en stav gjord av hårdplast eller silikon, för att jelly t.ex innehåller ftalater! Så nog säljs sexleksaker med ftalater i Sverige !!!

  Svara

Skriv en kommentar!