Paus från relationstankarna

För ett tag sen nämnde jag att det skulle bli mer sex och mindre relationsprat i den här bloggen. Vi kan ju säga att det gick inte riktigt som jag tänkt, det blev precis lika mycket (om inte mer) relationstankar. Men min åsikt kvarstår och därför tänker jag lägga ett moratorium på relationstankarna för min egen del i den här bloggen. Jag trivs väldigt bra med vem jag är nu och hur jag funkar i relationsbiten, och jag har blivit lite utbränd på sistone av det konstanta tröskandet av tankar kring relationer och förhållanden. Jag finner det vara ett oerhört intressant ämne, och även om det kanske inte märks lika tydligt i den här bloggen så har jag i mitt vanliga liv de senaste veckorna pratat oerhört mycket relationssaker med bl.a. Ami och andra vänner – och nu är jag slutkörd.

Jag har en längre tid tänkt försöka skriva en uppföljare på inlägget om sexlösa förhållanden och mina tydligen rätt kontroversiella åsikter kring detsamma, men jag orkar helt enkelt inte, jag är för slutkörd på att stöta och blöta relationer. Många andra relationslutande inlägg har runnit ut i sanden helt enkelt för att jag är trött på att debattera ämnet och jag känner att jag upprepar mig, och att de flesta saker är saker jag ändå redan sagt på ett eller annat vis.

En del av det här är också att jag känner att för mycket fokus har hamnat på mig själv, på mina relationer och på mitt privatliv samt att jag ibland förväntas (på nåt vis) rättfärdiga mitt beteende. Jag har fått rätt mycket mail från olika människor som ställer ingående, personliga frågor om mitt liv och en del av dessa mail har varit rätt anklagande och en ännu mindre del av dessa mail har varit rätt påhoppande och aggressiva.

Med det sagt vill jag ändå att ni fortsätter maila mig om ni har tankar och frågor kring saker. Jag har fått några riktigt fina mail med ärliga, öppna frågor som mailaren ställt. Frågor som är nyfikna på hur man lever polyamoröst – och såna uppskattar jag enormt. Fortsätt gärna skicka såna mail, jag ska försöka svara på dem efter bästa förmåga.

Men den här bloggen tänker jag medvetet göra relationslös ett tag framöver, och jag tänker ignorera mail som har en anklagande ton av ”hur vågar du göra bla bla bla” och istället ägna min tid och energi åt att skriva om sex och besvara rolig mail. Jag jobbar på en liten sexnovell som förhoppningsvis rinner ner i ordform snart, och min mailbox är öppen för gästbloggande om sex eller mer härliga amatörbilder.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!