Nakna kändisar? Varför?

Jag hittade bilden nedan för en liten stund sen. Det är en uppenbart fejkad – om än väldigt välgjord – bild föreställande Emma Watson som spelar i Harry Potter-filmerna. Den får mig att undra varför vi är så besatta av att klä av kändisar. För det är vi, vi är besatta av att se kända människor nakna. Då undrar jag, blir de mer intressanta att se nakna för att de är kända? Eller för att de är ”vackra”?

Varför är vi så förtjusta i att se just kändisar nakna, och fantisera om desamma? För om den här bilden hade haft det ursprungliga ansiktet hade de flesta bara ryckt på axlarna, och den som skapade den här bilden i Photoshop vill ju uppenbarligen få den att se väldigt trovärdig ut. Så vad driver honom?

Hur kommer det sig att kändisars nakenhet på nåt vis blir mer intressant bara för att de är kändisar? För om Emma Watson inte varit känd för sina roller i filmerna och hade vikt ut sig i en tidning hade hon ju bara blivit ännu en naken tjej i mängden. Men om hon gör det nu, då hade det blivit stor sensation – hon hade fått försvara sitt val att visa upp sig naken, man hade diskuterat hennes mentala balans – kort sagt, det hade blivit ett sabla rabalder. Eftersom hon är kändis.

Kändisars kroppar ser ut som de flesta människors kroppar gör utan kläder. Det är ingen egentlig skillnad. De är kanske mer vältränade, en del har säkert utsatts för åtskilligt mer plastikkirurgi och en del är säkert massor mindre vältränade än vad filmens magi får oss att tro. Men kroppen är likadan i grunden. Två armar, två ben. Tuttar på tjejerna och kuk på killarna. Ingenting konstigt egentligen.

Men ändå… dessa hundratals, tusentals fejkade bilder på olika kändisar…

Läs även dessa inlägg:

13 reaktion på “Nakna kändisar? Varför?

 1. L

  Åh, det är väl någon såndär rest från tonåren, då man svärmade för någon kändis på ett inte helt oskyldigt sätt. Det är ju lätt att drömma ihop en perfekt bild av hur allt skulle vara när man har med kändisar att göra, och dessutom är de ju ofta så snygga redan från början, så därifrån tror jag intresset för nakna kändisar kommer. Nog för att kroppen i stort sett ser likadan ut om man talar om anatomiska detaljer, men om man pratar attraktion är det inte samma sak, tycker jag. Det är väl troligtvis inte en objektiv åsikt, men jo jag tycker ändå att skådisar är snyggare än de flesta andra och därmed mer attraktiva, ur ett ytligt perspektiv, och ibland är det ju därifrån man står och tittar!

  Svara
 2. L

  Alltså, himla förenklat, jag ser hellre en nakenbild av Johnny Depp än av min granne, och då spelar det ju egentligen inte så stor roll om det är på riktigt eller inte, så länge illusionen är tillräckligt trovärdig. Det är ju inte som att jag kommer få tillfälle att jämföra IRL.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Och om både din granne och Johnny Depp var ungefär lika snygga, skulle du ändå välja Johnny Depp? Och isf varför?

   Bara nyfiken…

   Svara
   1. L

    Haha, ja alltså det har jag så himla svårt att tänka mig in i att jag inte vet riktigt.

    Jag tänker såhär, kändisar är snygga på ett ikoniskt sätt, de behöver ingen fin insida eller sånt för det är bara snygga ändå, eftersom de är mer ikoner än människor (vilket iofs inte behöver innebära att snygghet och sexuell attraktion nödvändigtvis går hand i hand). Riktiga människor däremot behöver oftast något mer, någon slags inre kvalitet för att man ska kunna blunda för deras mänskliga brister. Eller, när jag säger ”man” här ovan så menar jag ”jag”.

    Svara
 3. blackbird

  Jag har heller aldrig fattat grejen med att vilja se (kvinnliga) kändisar nakna – trodde det var en manlig företeelse, eftersom när jag växte upp bara fanns tidningar med nakna tjejer riktade till män (att 10-15% av befolkningen föredrar/även gillar sitt eget kön var aldrig något försäljningsargument att tala om på den tiden.) 🙂

  Svara
 4. D

  Jag förstår inte heller grejen, men det är väl som sagts någon rest från tonåren. Nu däremot gillar jag naket bara sådär avslappnat.

  Svara
 5. Bodypalace

  Det är väl inte så konstigt? Folk är ju tydligen rätt allmänt intresserade av kroppar. Hur andra ser ut och hur man själv ser ut för att det finns trender och ideal. Klart att kändisar blir extra heta eftersom dom ju är kända och lite mystiska kanske, man bygger väl någon slags fantasi.

  Själv skulle jag tycka det vore roligare att se min granne naken än en kändis.

  Jag har sett alla Potter filmerna och för mig är hon fortfarande en barnskådespelerska trots att hon nu är 20 år eller nått sånt. Så just den här bilden känns väldigt creepy.

  Svara
 6. Peaches

  Bilden är ju extremt creepy överhuvudtaget, med hennes taniga flickkropp och helrakat kön. Att hon håller händerna över brösten och trycker ihop dem accentuerar ju bara att fotografen/bildmanipuleraren vill ge ett slightly barnpornografiskt intryck. På det där viset som porr med pippilotta-tjejer som suger på godisklubbor vill ge, trots disclaimern ”all girls are 18 or over”.

  Svara
 7. Speicus

  I wish you would remove this photo. By putting it up you’re contributing to making life a living hell for her and people like her. Nowadays they’re showing her photo’s like this (in real life) and asking her to sign them. She has nowhere to turn; the photos are everywhere. It’s getting worse. Please show some restraint, thank you.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   I’m assuming you didn’t read/understand the post itself. I wrote about how nasty, distasteful and overall weird and disturbing this trend of photoshopping celebrities into fake porn, and how I don’t condone it. I posted the photo as an example of how lewd and tasteless this practice is.

   I could remove it, but I won’t since it will not make a lick of difference in the real world. Removing it from one site will not make it disappear from the Internet. Provided what you say is true, then I feel sad for her having to endure this but I also feel that it’s the flipside of the coin when you’re a celebrity. Additionally, photos like this are two seconds away in Google, and I’d rather leave it with the post as a warning example.

   Svara
   1. Speicus

    Hi, I did read it (but slowly – jag lär mig svenska)
    Yes you do have a point. But it’s still that picture, with some text above it, whatever that text says.

    It makes me sad too.

    Svara

Skriv en kommentar!