Idiotisk reklam

Jag hittade de här två handdukarna nånstans på bild. De ingår i en tysk reklamkampanj för Gilette. Enligt reklambyrån som är ansvarig för det har man lagt ut tusentals handdukar runtom i Tyskland för att påminna oss om att hår inte ingår i sommaren.

Stendumt, och det gör mig trött och irriterad att företag hela tiden talar om för oss vad vi får och inte får göra med våra kroppar. För varje dag blir mitt förakt för Gilette och deras beteende större. Jag gillar orakat, och jag är trött på hårfascismen som sprider ut sig över världen. Såna här reklamkampanjer skapar bara ännu mer osäkerhet kring kroppen hos t.ex. unga människor som är lättpåverkade av reklam och ideal.

Den enda som bestämmer över min kropp är jag, och jag vägrar acceptera sån här nedlåtande skit från dessa företag. Jag tycker inte heller någon annan borde acceptera det. Lägg ifrån er rakhyvlarna, sluta ge stöd till ett företag som detta. Det är varken fult, osexigt eller ”ohygieniskt” med hår. Om du rakar dig, fundera över varför du gör det. Gör du det för din egen skull och njutning (vilket jag tycker är helt okej) eller gör du det för att normer, omvärld och företag försöker bestämma det åt dig?

(Klicka på bilderna för fullstora)

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Idiotisk reklam

 1. Bumsan

  En av människans många bisarra sidor. Endel vet inte ens hur en kvinnlig kropp ser ut på riktigt idag.

  Svara
 2. En klar tanke

  Bara otroligt dåligt, så extremt dåligt och tokpinsamt!!! Men å andra sidan; de gör bara vad de ska och det är att tjäna så mycket pengar som möjligt. De har inget samhällsansvar i sitt åtagande, de skiter i allt, inget annat är att vänta. De har ju hittat på en produkt som vi klarat oss utan i rätt många hundratusen år men som många inte tror de klarar sig utan idag. Jag ogillar företaget å det skarpaste!

  Svara
 3. Veronica

  Håller med en föregående talare här, vilka ruskigt fula handdukar!! Och bara tanken bakom? Direkt fånig. Nu rakar jag mig visserligen. Helt eller bara delvis, beroende på humör helt enkelt. Ibland känner jag för en lite murriga frissa, ibland så tycker jag det är fint och skönt med helrakat. Varför jag började minns jag inte, förmodligen pga nåt inbillat ideal o att ”alla andra” gör det. Men det va då, idag gör jag det för att jag känner för det. OM jag känner för det. *ler*

  Svara
 4. Polly

  Helrakat blir lite väl svettigt och ofräscht, lite ansat tyder på omsorg om utseendet. Gäller kvinnor såväl som män.
  Enligt mitt sätt att se på saken, dårå.

  När det gäller marknadsföringen så tror jag att Gilette har missbedömt ALLT när det satsar på humor i det här specifika fallet.

  Svara
 5. johanna

  jag rakar mig för att det är fräschare, för att det är snyggare, för att det kliar när håret växer ut, för att jag hatar stubb och hår där nere, för att min pojkvän inte tycker om ‘hår i maten’+att jag själv kan tänka mig om han inte hade rakat sig där nere. det ÄR äckligt med ‘hår i maten’.
  min pojkvän rakar sig där nere, på bröstet och under armarna när det börjar bli för långt.
  fräscht och trevligt tycker jag! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!