Inte ikväll, jag har huvudvärk

Vi har haft en del diskussioner här hemma genom åren om detta med ”nej inte ikväll, jag har huvudvärk”.
Herrn har varit med om det i tidigare förhållanden och förstår inte riktigt min inställning till att ha sex trots huvudvärk för ofta är det spänningshuvudvärk som släpper när jag slappnar av totalt i hans armar efter en riktig orgasm eller ett hårt knull. Jag ser det som lite av ett botemedel snarare än något som gör det värre, men vi har ett flertal gånger (än idag faktiskt) hamnat i den fällan att han vet att jag gått med huvudvärk under kvällen (speciellt i dagsläget i och med järnbristen – huvudvärk och trötthet) och således inte tar initiativ för att det är inpräntat i hans huvud att när kvinnan nämner ordet huvudvärk är det inte på tal att ha sex.

Även jag hamnar i den fällan, när han går här hemma och gäspar för att han är dödstrött och jag då tolkar det som att han bör sova istället så jag låter honom vara framför att ta initiativ till sexuella aktiviteter. Trots att han kanske var lite sugen trots trötthet, handen på hjärtat – hur lång tid tar en snabbis egentligen? Haha! Men när jag tar fram boken eller väljer att sitta uppe och se tv när han tänkt gå och sova så blir han automatiskt inte så sugen längre i och med att intresset han vill ha från mitt håll inte tycks finnas trots att min avhållsamhet enbart grundar sig på min omtanke för honom.

Men nu var det huvudvärken jag främst tänkte på i detta läget, stereotypiskt och laddat med fördomar är det när männen (jo det är fler än Herrn jag hört det av) gnäller om att kvinnorna alltid har huvudvärk när de ska till att göka.
Hur vanligt är det egentligen att huvudvärk används som anledning att slippa?

Jag tycker inte det är något fel med att skylla på olika saker om man är i en svacka, även om jag tycker att ärlighet varar längst och ett ”jag är för trött ikväll älskling” eller varför inte ”jag känner inte för det ikväll” är avsevärt bättre så är det självklart upp till var och en. Sedan finns det de med allvarlig migrän (jag har också det stundvis) och de som säkert får värre huvudvärk med sex. Men det var själva användandet av huvudvärk som en ”bortförklaring” jag funderade på och ville belysa, inte de som faktiskt har ont i huvudet och inte kan, vill eller orkar.
Då jag dock har hört att det uttrycket används blir jag direkt nyfiken på om detta är sant eller samma struntprat som när männen rent ut säger att de har avsevärt större sexlust än oss kvinnor.
Jag har även i det fallet överbevisat Herrn så det stått härliga till och jag har ingen väninna eller ens bekant som har mindre sexlust än sin man/partner, snarare tio gånger mer!

Så hur mycket sanning ligger det i ”huvudvärksmyten” tror ni?

Läs även dessa inlägg:

12 reaktion på “Inte ikväll, jag har huvudvärk

 1. K

  Jag lider av migrän så det är väl endast de gångerna den slagit till som jag faktiskt säger nej pga huvudvärk 😉

  Som småbarnsförälder har det dock varit mer trötthet som varit min ursäkt de senaste åren.. Men det blir bättre och bättre med det med. H*n fyller väl 20 och flyttar hemifrån någongång menar jag!

  och det där med sexlust.. jag tror inte heller att män skulle ha större drift än vi kvinnor men däremot tror jag att vi kvinnor är ”uppfostrade” till att sex inte är något man pratar om. Det är lite tabu (ja, fortfarande) att vara kvinna och ha sexlust..

  Svara
 2. Polly

  Nja… Nån gång var femte år så får jag riktig migrän och då kan jag inte göra någonting förutom att ligga i ett svalt och kolsvart rum och försöka sova tills det går över. Jag är så likblek att bara en nekrofil skulle kunna tända på mig.

  Lite spänningshuvudvärk efter en tuff arbetsvecka botas lämpligen med sex. Gärna sånt där jag blir omhändertagen som en drottning.

  En enda gång har en orgasm faktiskt utlöst en blixtrande huvudvärk. Det var riktigt läskigt – jag trodde jag fick en stroke – och några gånger efter det hade jag svårt att slappna av. Men det har aldrig hänt igen.

  Att inte säga som det är konserverar problem.

  Svara
 3. Marielle

  Inte hört talas om så många sanna fall där någon har tackat nej p.g.a. huvudvärk. Inte i min umgängeskrets, sedan kanske det finns vissa som är med om det konstant men det får man inte veta om..

  Forskarna & du är ju ense på den punkten i alla fall; sex är bra mot huvudvärk!

  Migrän är väl det som skulle kunna få mig att banga. Kanske.

  Svara
 4. alice mae

  Hehe, jag bruka ibland onanera när jag har huvudvärk och värktabletter inte hjälper. En varm dusch och en orgasm, så brukar det släppa. 😉

  Svara
 5. Secretessa

  Jag tycker som du att sex är extra bra just vid huvudvärk. Det händer inte ofta att jag säger nej till sex och om det skulle ske så skulle jag ge den verkliga orsaken.
  Kanske är huvudvärk en bra förevändning för att slippa ha sex i ett dåligt förhållande, eller en myt.
  Min erfarenhet är också att kvinnor för det mesta vill ha mer sex än män.

  Svara
 6. Brad Pung

  Jag skulle tro att det där med att kvinnor använder huvudvärk är mest en myt och ev. förekom i tidigare generationer, där män och kvinnor uppfostrades i andan att kvinnor egentligen inte vill ha sex utan måste övertalas till det.

  Svara
 7. Bella

  Jag tror att det där med att kvinnor vill slippa sex genom att skylla på huvudvärk är en myt eller en gammal kvarleva från när man trodde att kvinnor inte hade någon sexdrift eller ännu hellre, inte hade något bra sexliv med sina män utan endast fullgjorde sin hustruliga plikt. Klitorisorgasmen ”upptäcktes” 1975 med boken ”Rädd för att flyga” av Erica Jong.
  Jag har aldrig någonsin haft mindre sexlust än någon man jag haft.

  Svara
 8. Lovely

  Jag kommer direkt att tänka på den klassiska ”Fröken, jag kan inte vara med på gympan idag, jag har mensvärk”. Då det faktiskt 95% av gångerna hjälper med fysisk aktivitet vid mensvärk så är det en otrolig urvattnad ursäkt som tjejer än idag använder. (Mina bröder 13år och 16år hör det ständigt från tjejerna i klassen.)

  Lite så känns det med ”nej älskling, inte ikväll, jag har huvudvärk”.
  Givetvis finns det skillnad på huvudvärk och huvudvärk, men
  många gånger tror jag att kvinnor är bra på att använda fysiska åkommor som ursäkt för att slippa säga att ”jag har ingen lust/jag är för trött/jag vill bara inte.”
  Genom att använda en fysisk åkomma som ursäkt slipper man vidare frågor om ”varför?” och indviker oftast försök till övertalning.

  Sen hurvida man faktiskt använder det som undanflykt vet jag egentligen inte. Jag själv gör det inte. Har jag migrän så är det rätt tydligt och sex går bort, men om det bara var för att jag inte hade lust skulle jag aldrig skylla på huvudvärk.

  Svara
 9. Peaches

  Håller med Bella och Brad Pung. Särskilt om det med att kvinnor förr i tiden skulle göra sin ”hustruliga plikt”, jag tror att jag också hade skyllt på huvudvärk ganska ofta om jag aldrig blev tillfredsställd eller fick skönt sex.

  Vad gäller mensvärken som Lovely skriver om: när jag var i puberteten kunde jag ha sådan fruktansvärd mensvärk att jag blev helt lamslagen. Fysisk aktivitet var inte överhuvudtaget att tänka på. Som vuxen har jag väldigt sällan kraftigare mensvärk än ett svagt molande i magen, och jag tror att vuxna kvinnor ganska lätt glömmer bort hur det är att vara ung och ha mensvärk. Jag kände i alla fall då jag var 14 och kräktes för att jag hade så ont att min mormor var den enda som förstod mig då hon inte tjatade om att jag skulle ta en promenad eller en cykeltur för att bota mensvärken. Något jag däremot upptäckt senare är att en orgasm lättar upp mensvärken avsevärt, kanske något man borde tipsa tonårstjejerna om? Ja, och för övrigt så tror jag att många tonårstjejer, särskilt i högstadieåldern, drar sig för att vara med på gympan därför att man är rädd att man ska blöda igenom vid fysisk aktivitet, eller för att man inte vill duscha tillsammans med andra med blod strömmande ner för låren. Så var det för mig i alla fall.

  Svara
  1. Porrtrollet

   Vad Peaches sa om mensvärken och mensblodet.
   Fysisk aktivitet my ass, det har aldrig hjälp mig och bör vara en högst individuell grej. Sen att ha blod strömmande nerför låren vid dusch ihop med alla andra kändes som en dödsstöt åt ens kompisvärde så nej, det går bort.

   On topic: Nej jag har aldrig använt huvudvärk som ursäkt men däremot har jag säkerligen tackat nej till sex för att jag haft ont i huvudet. Jag blir så däckad av huvudvärk att jag inte vill göra nånting ansträngande. Ibland har jag fått orgasm under huvudvärk men sällan hjälper det, och ibland har jag varit med om att en riktigt kraftig orgasm har gett blixtrande huvudvärk.
   Vid måttlig mensvärk kan det däremot vara skönt med en orgasm 😀

   Svara
 10. Evelina

  Det är en sak jag inte fattar. Jag blir så arg då det hela tiden pratas om att männen hoppas på sex och att kvinnor håller emot. kvinnorna bestämmer när man ska ha sex och allt tjaffs. BULLSHIT! Jag och min kille är helt ombytta roller, det är JAG som oftast hoppas på sex och tar initiativet. Blir så less på det. Det är JAG som är upphetsad hela tiden, det är HAN som bestämmer när vi ska ha sex för det mesta. FINNS DET NÅN DÄRUTE SOM KÄNNER SOM JAG!? Känner mig ensam om detta problem! Jag försöker upphetsa honom men han är som en pussy, ”nej jag har inte lust” VA!? Det är ju JAG som inte ska ha lust. Det är ju HAN som ska sukta efter att få ha sex med mig. Kan heller inte säga att det är alltid jag som är kåt. Han har ju också övertalat mig och upphetsat mig för han verkligen ha velat. Men mina initiativ överskuggar det lilla han gör.

  Svara
 11. Polly

  Ja, Evelina, – jag känner igen mig. Och inte fasen blir man lyckligare för att man vänt upp och ner på perspektivet…

  Svara

Skriv en kommentar!