Doft och romantik

För lite mer än en vecka sen spenderade Ami en långhelg med mig. Hon betraktar numera min lägenhet som sitt andra hem, och har börjat lämna sina spår här. Det finns hudkräm, deodorant, en tandborste och lite andra produkter i mitt toalettskåp. Det finns en fin tyglåda i en av mina garderober med lite underkläder, strumpor och tröjor som hon har på sig här.

Men det nästan bästa som hon lämnat efter sig är sin doft på ena sidan av min säng. Det är den sidan jag alltid byter till och sover på efter hon varit här, för det är det bästa sättet för mig att påminnas om hennes närvaro när jag ligger och sover. Jag tycker om att ligga under täcket som hon använt, med huvudet på kuddarna hon använt. Jag tycker om att ligga där och minnas.

Tydligen gör det här mig väldigt söt, för när jag första gången erkände det för henne fnissade hon glatt och sa att jag var nog den mest romantiska av hennes partners. Det kan mycket väl stämma, men jag har länge tyckt om romantik. Riktig romantik, inte den där gratulationskorts- och Aftonbladet-varianten utan den som kommer sig av längtan, värme och kärlek.

Som jag tidigare skrivit betyder dofter mycket för mig, och att sova inlindad i hennes doft är för mig ett sätt att känna mig trygg även efter hon inte fysiskt finns i mitt hem. Doften brukar sitta i ungefär en vecka, och sedan försvinner den. Eller mest troligt byts den mot min doft, som jag inte känner på långa vägar lika tydligt som hennes doft.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Doft och romantik

  1. yyrla

    Jag är precis likadan! Jag älskar den där svaga doften som sitter kvar i tex sängen efter att denne har legat där!

    Tack för din kommentar! Kram!

    Svara

Skriv en kommentar!