Swingersklubbar och alkohol

Jag såg en artikel på Aftonbladet idag som handlade om ett par som varit på ”swingersklubbar” (jag vet ännu idag inte riktigt vad det rent korrekt heter faktiskt) och kvinnan hade blivit otroligt svartsjuk. Här har vi en anledning till att jag tänker efter både en och tre gånger innan vi gör något då vår relation, som är grunden till allt, är avsevärt mer viktig för mig än någon typ av utlevnad eller ”spänningshöjande åtgärd”. För att vara helt ärlig så behöver vi det egentligen inte, vårt sexliv bara på två är det bästa jag varit med om, även nu efter ett par år som sambos.

Det jag dock reflekterade på i artikeln var bland annat det hon nämnde om alkoholen.

– Jag har bara sett elände. Berusade människor, svartsjuka och slagsmål, gråt och tandagnisslan, säger hon och fortsätter:

– Man märker tydligt att det är killarna som driver på. Alla tjejer är inte där helt frivilligt. Många är så berusade att de inte vet vad som händer.

Nu vet inte jag vilka klubbar just de har besökt, men vi har besökt två av de som finns och på den ena kan jag hålla med lite om det där med alkoholen. Jag har inte ännu hunnit se någon svartsjuka, det kan jag tänka mig sker mer i hemmet i så fall, det är iallafall där jag skulle ta upp eventuella känslor efteråt – inte på plats genom att ställa till en scen.

Min tanke var från början inte att ge ris eller ros till någon specifik klubb, speciellt som vi av ren nyfikenhet tänkt besöka fler än bara dessa två. Men skillnaderna dem emellan var ganska stora och speciellt då på det sättet som nämns i artikeln.
På den första klubben vi besökte var det trevlig stämning, mycket måttligt med alkohol och par i så gott som varje rum, i vissa rum fler än ett par och det kändes helt rätt att slänga av sig kläderna för att vara en del av det som skedde. Men på den andra klubben kändes det helt tvärt om. Rummen ekade tomma då alla par satt i baren och hinkade i sig alkohol, både jag och Herrn kände att det inte var något för oss då vi anser att alkohol inte ska behövas för att ”våga” ta steget fullt ut. Vi kan utan problem vara nyktra och ändå ha riktigt trevligt med spänningen i behåll. Dessutom har vi full koll på varandra och kan lita till 110% på att den andre vet vad den gör. Stupfulla har vi inte den möjligheten, vilket säger sig självt.
Så vi lämnade den andra klubben aningen besvikna då trots att vi åkte relativt sent därifrån (vi ville verkligen ge stället en ärlig chans) så var paren fortfarande i full färd att fylla på alkoholnivån, ingen hade ens rört sin egen partner och rummen var som sagt tomma.

Förutom alkoholintaget så var även lokalerna en besvikelse. Vi kan förstå att det inte finns möjlighet för något stort och flådigt till en sådan verksamhet, men det måste ju finnas någon sorts klass på det hela tycker jag, annars förstår jag känslan av att känna sig smutsig efteråt.
På den första klubben var det mycket fräschare lokaler, det var större och det fanns klass på det hela.

Så min åsikt är den att det inte ska behövas mycket alkohol för att göra sådant där, då är det något som är tokigt.
Ett glas för att slappna av lite första gången är sjävklart okej, eller att ha som sällskapsdryck ibland sådär, men att hinka så som de gjorde på den andra klubben är verkligen inte okej och då förstår jag att tandagnissel och svartsjuka uppstår. Sådant har inte på sådana klubbar att göra.

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Swingersklubbar och alkohol

 1. Älskarinnan

  Som kontrast till hennes upplevelse hade det varit kul att läsa om nån med positiva upplevelser. Vi har sen 3 år tillbaka besökt främst 2 klubbar och kanske en eller två gånger på uppåt 40 besök har jag sett svartsjuka och tårar. Vilket jag iofs tror kan drabba även de som är vana swingers beroende på humör och situation. Inte ok med för mycket dricka, men återigen, det kan drabba även den bäste. Hon verkar ha varit väldigt dåligt förberedd, kanske inte pratat igenom egna regler med sambon? Att ge sig in i den världen utan att vilja, tex för att förhindra tex otrohet är ren dumhet. Har aldrig sett en kvinna på klubb som verkar dit-tvingad, hela artikeln känns faktiskt främmande för mig.

  Svara
 2. Peaches

  Alkohol har verkligen ingenting i sådana sammanhang att göra! Det är precis som med BDSM, för att man ska kunna ha full kontroll över situationen så måste man vara opåverkad av stimulantia som tex alkohol.

  Min reaktion var att om man måste supa sig full så har man nog inget på swingersklubbar att göra. Då borde man gå hem och reflektera över vad det är man vill egentligen.

  Dessutom. Sex brukar ju bli rätt värdelöst när man är full, vare sig det är med fast partner, one night stand eller något annat sammanhang.

  Svara
 3. nyfikna på klubbesök

  Hej, intressant diskussion och naturligtvis blir vi nyfikna på klubben som var fräschast. Vill gärna få en bra känsla av såväl stället som människorna om vi tar steget :-)Tar gärna emot tips på bra ställen?

  Svara
 4. Van swinger

  Hej, Nu vet jag att jag har hittat den här bloggen flera månader efter att den har skrivits. Men det kanske inte spelar så stor roll. Jag är van swinger sedan många år tillbaka. Både som singel och i par-relation. Jag har dessutom jobbat på swingersklubbar som värdinna i flera år. Det som beskrivs är fullständigt främmande för mig. Visst förekommer det alkohol. Men för det mesta i måttliga mängder och av folk som kan hantera det. Det vore konstigt om det inte förekom svartsjuka emellanåt. Men det ska hanteras av personalen direkt och kvävas i linda.

  De två absolut trevligaste och bästa swingersklubbarna i Sverige är Paradiseswings i Eskilstuna och Adam & Eva i Norrköping. Dom är absolut värda att besöka. man får ett mkt trevligt bemötande av alla som arbetar på dessa klubbar.

  Svara

Skriv en kommentar!