Sexbloggare utan sex?

För ett tag sen skrev Alice att hon levt i ofrivilligt celibat i 182 dagar, samt undrade lite i största allmänhet över hur många sexbloggare som faktiskt regelbundet har sex. Tursamt nog för Alice bröts det ofrivilliga celibatet inte långt efter första inlägget, men det här satte mina tankar i rullning.

En generell princip oavsett ämne brukar vara att de som inte har en sak spenderar mer tid att tänka på det än de som har det. Det här tror jag kan appliceras till sex också. De som har regelbundet sex tänker mindre på det, medan de som saknar ett regelbundet sexliv tänker mycket på det. Jag känner igen det här hos mig själv också. Perioder då jag inte är lika aktiv sexuellt spenderar jag mer åt inåtvänt tänkande kring sex. Det är då jag funderar på sex, tänker på mekaniken, samspelet under sex.

Nu har jag sex ganska ofta, och trots mitt tidigare påstående om att det blir mer sex och mindre relationstankar i den här bloggen har det blivit tvärtom. Jag har sex och jag skriver mindre om sex. Däremot blir jag mer intresserad av relationer trots att jag för närvarande har gott om relationer i mitt liv. Logiken säger ju att jag egentligen inte borde skriva om endera, men ändå blir det mycket känslor och relationer och mindre sex.

Emellanåt undrar jag över sanningshalten i många bloggar. En populär form av sexblogg är ju den uttalade porrbloggen där skribenten publicerar bilder på sig själv samt skriver snaskiga inlägg om sitt eget sexliv – oftast för att få utlopp för sin exhibitionism såväl som att göra läsaren upphetsad. Men ofta undrar jag över hur sant mycket av detta är. En del saker är uppenbart påhittade då de saknar den där känslan av detaljer som krävs. Antingen det, eller så är skribenten bara för kass för att lyckas förmedla vad som hände och istället fokuserar på mekaniska detaljer.

Det tål att funderas på. Det är väldigt lätt att gömma sig bakom en pseudonym och sedan skriva mer eller mindre påhittat snusk. Eller för den delen, gömma sig bakom en pseudonym och berätta om precis hur äkta snusk som helst. Men mörkertalet måste vara enormt, och det skulle vara grymt intressant om det gick att se en graf över sanningshalten i många sexbloggar. Att liksom kunna se två grafer, där den ena indikerar en bloggs snuskfaktor och den andra visar den RIKTIGA snuskfaktorn i skribentens liv. Jag tror det skulle finnas en väldigt stor avvikelse mellan de två graferna.

Själv skriver jag inte en regelrätt porrblogg. Ja, jag skriver om mitt sexliv och tankarna som uppstår däremellan, men jag är grymt ointresserad av att skriva om de konkreta detaljerna i mitt sexliv. Åtminstone på det sätt som presenteras i andra bloggar. Det är inte min grej, jag är mer åt kåsörshållet. En del ämnen inom sex undviker jag också för de känns så förbannat uttjatade. T.ex. mina egna fantasier. Ja, jag längtar fortfarande efter en trekant med två kvinnor. Nakenbad. Etc etc. Men det är liksom inget nytt, och det är ingenting som utvecklar mitt skrivande, mina tankar eller tillför speciellt mycket för dig som läsare.

Jag har sex. Veckan med Ami innehöll mycket sex, och om några dagar kommer hon till mig och då blir det mer sex. Avsugningar, slicka fitta. Knulla. Analsex. Härliga orgasmer.

Kommer jag att skriva om det? Kanske. Men lika stor chans att jag låter bli. För jag har sex, och då tänker jag inte lika mycket på det.

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Sexbloggare utan sex?

 1. Hornyand

  Detta inlägget fick mig att faktiskt (efter lång, lång funderan) att starta en egen ”sexblogg” – inte för att motbevisa dig något, utan för att ja satt och tänkte ”klart som korvspad att man kan ha en sexblog, utan att själv ha sex” – jag har som sagt funderat på det ett tag. Så, klumpe, tack för inspirationen 🙂 Utan detta inlägget hade jag nog fortsätta att funderat..

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Kul att det fick dig att starta en. Har lagt till dig i min feedreader och ser fram emot mer inlägg. Tycker du har en bra början 🙂

   Svara
 2. Alexandra/Sexbloggaren

  För mig personligen skulle det vara väldigt svårt att tala osanning i min blogg. Allt jag skriver är sonika verklighet, förutom mina fantasier (men som såklart är fantasier jag faktiskt har). Att ljuga är en ganska svårt konst, och träffar man dessutom människor som vet om bloggen går det nog inte långt tid innan någon synar ens lögner om man faktiskt har ljugit i bloggen.

  Däremot så går det ju alltid att vinkla saker, genom att framhäva vissa punkter och kanske rentav utelåta andra. Kanske är det detta som sker när det känns lite för ”mekaniskt” som du beskriver det. Hursom så finns det givet olika sätt att uttycka sig, och jag tycker det är bra att det finns olika stilar att välja bland. Kanske är det också spännande för läsaren att inte veta om det är självupplevt eller inte, det lämnar ju hur man än vrider på det en del över till funderingar och fantasier på det sättet.

  Svara
 3. Porrtrollet

  Ack så jag känner igen det där!
  Min egen blogg dog i samma stund som jag började få ett regelbundet sexliv och utlevnad av bdsm. Innan dess var jag desperat och tänkte på det varje dag och då gick mycket av den frustrationen ut i min blogg men sen började jag träffa regelbundna lekkamrater och nu nu bor jag ihop med den senaste så jag har noll kreativitet att dela med mig på bloggen – något jag egentligen beklagar för jag tycker mycket om min blogg.
  För övrigt så ja, allt jag skrivit på min blogg att jag varit med om har jag varit med om (om det inte var en novell). Sen kanske det jag skrivit om inte innehållt allt som hände eller i exakt kronologisk ordning, så en viss konstnärlig frihet var det även om sanningshalten alltid förblev hög.

  Svara
 4. emmy

  Jag kan tänka mig att många uppfattar det som att jag inte gör annat än att knulla, i vilket fall så verkar det som det på en del kommentarer. Men det blir väl så när man bara läser om en liten liten del av en människas liv. Men jag kan ju villigt erkänna att det inte alls är så, även om jag gärna skulle vilja. Men vad gör man när livet är mer än att ligga hemma med sin karl… jag jobbar 8-17, kommer hem trött, prioriterar att ligga och slöa framför soffan och få fotmassage istället för fittmassage ;). Så det blir nog bara kanske 2-3 gånger i veckan egentligen…och oftast på helgen…!

  Svara

Skriv en kommentar!