Recension: We Wibe 2

För ett tag sen skickade Intimera en mycket intressant leksak till mig att testa. Det var den omtalade We Wibe, modell 2. Den föregående modell 1 blev ganska omtalad och jag hörde/läste om den på nätet, vilket gjorde att när möjligheten att testa den nya och (antyds det) förbättrade versionen presenterade sig nappade jag på den tanken och frågade Ami om hon kunde tänka sig att hjälpa mig med det projektet. Sexglad kvinna som hon är accepterade hon utmaningen, och den här recensionen är därmed en sammanställning av både hennes och mina erfarenheter.

We Wibe 2 är en dyr leksak, och därför har vi tagit ordentligt med tid på oss att prova den för att gå till botten om den verkligen är värd nästan 1200 kronor. Iom avståndet mellan mig och Ami har detta inneburit en del väntan, men indirekt har även hennes sambo fått bli försökskanin. Vi har provat den så grundlig vi kunnat, både Ami för sig själv samt Ami med två olika män, olika ställningar och olika penetrering.

We Wibe 2 är enligt oss en leksak riktad mot par (eller fler) som har sex tillsammans. De flesta leksaker går att involvera i en sexuell akt, och t.ex. Siri som recenserats tidigare är en trevlig krydda att ha med sig när man vill skapa sköna orgasmer. Skillnaden är dock att We Wibe 2 är uttalat designad för par snarare än att det är en trevlig bonus.

Att onanera med We Wibe 2 går utmärkt, men vi upplevde att designen kommer till sin fulla rätt när den används samtidigt som man knullar. Det är därför vi känner att den skiljer sig från många leksaker som är i första hand riktade mot ensamlek men som kan användas tillsammans. We Wibe 2 är tvärtom. Den är riktad mot parlek, men kan om det kniper användas för att onanera.

Men, låt oss ta det i ordning.

We Wibe 2 levereras i en mysig liten kartong som visserligen inte är uppe i LELOs standard men som ändå känns smakfullt och diskret utformad och som skvallrar om att det här är en sexleksak av den högre skolan. Förutom själva leksaken får man ett litet instruktionshäfte med olika tips på flera olika språk, en laddare samt en liten satinpåse att förvara leksaken i mellan omgångar.

Själva leksaken är utformad som ett U. Det är en blå-lila leksak täckt i ett väldigt gediget lager av silikongummi som till skillnad från de flesta leksakerna i detta material är högblankt snarare än matt i färgen. Det medför också att leksaken är väldigt halkig när den blir kladdig av antingen kroppsvätskor eller glidmedel. Tanken bakom leksaken är att den ska lägga sig i fittan och stimulera både klitoris och g-punkten samtidig, och vi upplevde att även om det ibland krävs en del justerande så uppfyller leksaken denna ganska högt ställda ambition. Det är trots allt rätt knepigt att designa en ”one size fits all” vad gäller kvinnors könsorgan, och att dessutom designa en leksak som riktar sig mot sexuell lek tillsammans gör det hela desto mer berömvärt.

Vi har inga större klagomål på utformningen även om det finns utrymme för förbättring. Leksaken är formad som ett U, och kontrollen sker genom en liten nippel högst upp på den främre delen. Detta är det största irritationsmomentet, då den är förbaskat knepig att trycka på när leksaken antingen är kladdig eller har blivit placerad i fittan! Då leksaken har hela sju olika vibrationsmönster att rotera mellan, samt att nippeln används även för att slå på och stänga av leksaken är detta ett irriterande minus.

HAN: Kan anses positivt då det minskar risken att man råkar ändra vibrationsmönster under användning.
HON: Kan anses negativt då man kanske gärna vill ändra vibrationsmönster under användning.

Vi anser båda att om en framtida version av We Wibe introducerar en trådlös fjärrkontroll kommer detta minus att bli totalt irrelevant, men för oss var det lite frustrerande. Med detta sagt kände vi båda att det inte var någon brist på variation i de olika vibrationslägena, utan att de flesta säkert kan hitta nåt som de tycker om.

Så hur är den att använda tillsammans? Det här beror tyvärr väldigt mycket på olika personers anatomi samt vilken ställning man föredrar att ha sex i. När jag och Ami hade sex där hon red mig var den ett mycket trevligt inslag för Ami, även om vibrationerna inte gjorde så mycket för mig annat än att skapa en mild om än ganska trevlig vibration i skrevet. Däremot var effekten på Ami mycket mer påtaglig. Vi upplevde också att den absolut bästa ställningen att använda We Wibe 2 i var att rida, då kropparnas position i förhållande till varandra bidrar till att hålla leksaken på plats. De flesta ridställningar är dessutom mindre ”in-ut” rörelser än t.ex. missionären, där Ami med hennes sambo tyckte det var svårare att behålla leksaken på rätt plats och få till rätt stimulans. Ami tyckte även att det är väldigt olika beroende på kukens storlek och form.

En tanke som uppstod var hur We Wibe skulle kunna användas i kombination med analsex, dvs att den är införd i fittan medan man har analsex. Ami tyckte att leksakens utformning gjorde den lämpad att använda som komplement, då den är smal och liten vilket gör att man kan ha benen ihop. Vidare var det positivt att få g-punkten stimulerad under analsex, något som annars kan vara lite svårt.

We Wibe är helt och hållet vattentät, men har ett inbyggt batteri som laddas med den medföljande laddaren. Detta är mycket smidigt, och att den är vattentät möjliggör att man kan använda den t.ex. i badkaret, duschen eller liknande samt gör att den är oerhört lätt att rengöra. Den kan hänga i duschen eller liknande och är väldigt stryktålig. Dock varnar instruktionsboken för att böja den alltför mycket. Vi upplevde också att den glansiga gummiytan attraherade dammkorn väldigt lätt, och därför är förvaringspåsen den bästa förvaringen samt att man gör en snabb rengöring av leksaken innan användning.

Den stora frågan är dock om den här leksaken är värd 1195 kronor. Ami och jag har diskuterat detta rätt friskt, och våran slutsats (no pun intended) är att om man har 1200 kronor över och är leksaksentusiast samt vill ha en leksak som är uttryckligen designad för par – då är den ett bra köp. Om man tvärtom inte har en hög med pengar som bara samlar damm, om man kanske inte är samlare av leksaker eller saknar partner, då är det betydligt svårare att rättfärdiga dess kostnad.

Plus:

+ Skön att använda tillsammans
+ Uppnår målet med en bra parleksak
+ Välbyggd, stryktålig
+ Vattentät
+ Laddningsbar, inbyggt batteri
+ Lätt att rengöra
+ Bra batteritid
+ Påkostad leksak och förpackning, lyxig känsla

Minus:

– Dyr
– Inte så lämpad för onani
– Blir lätt dammig
– Svårkontrollerad under användning

färgkukfärgkukfärgkukfärgkuksvartkuk

Jag och Ami vill tacka Intimera för den generösa sponsringen. Vill du bli ägare till en We Wibe 2? Den kostar 1195 kronor och finns hos Intimera. Glöm inte bort rabattkoden ”klumpesnusk” för 10% rabatt på din order, oavsett storlek!

Läs även dessa inlägg:

9 tankar kring ”Recension: We Wibe 2

 1. Nakne kocken

  Ni borde spela in en kort videorecenssion för dom som inte orkar läsa alla 😉 Nu har jag blivit en i mängden kolla min nystartade blogg 🙂

  Svara
 2. popcorn

  Jag förstod inte hur den ska användas. Om man för in ena halvan av U:et i fittan och den andra delen stimulerar klitoris, och samtidigt ska man rida en man..? Ska både halva leksaken och en kuk in i fittan samtidigt? Varför tycker du/ni att den funkar bättre för parlekar än ensamlek?

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det stämmer precis. Ena toppen av U’et går in i fittan och lägger sig mot G-punkten och sedan kröker U’et runt fittan och den andra halvan lägger sig mot klitoris och stimulerar. Och ja, det ryms en kuk alldeles utmärkt även med den här införd.

   Vi upplevde att den passade bättre till parlekar då den la sig bättre till rätta och rörde sig mindre. Ensamlekar har den en tendens att inte ge rätt tryck mot rätt punkter, och att flytta en hel del på sig. När man använder den tillsammans så håller kuken den på plats och ordnar rätt tryck, samt att vibrationerna även stimulerar kuken.

   Svara
 3. Peaches

  Vad jag förstått av det jag läst om We-Vibe så är hela syftet med den att kvinnan med hjälp av den ska få orgasm under penetration och ärligt talat så tycker jag att det känns lite… ja, unket på något sätt. Att man ska betala jättedyra pengar för att uppnå något som verkar vara så himla viktigt, istället för att helt enkelt acceptera att de flesta kvinnor inte får orgasm av penetration. På ett sätt så förstår jag tanken, att We-Viben ska ge klitorisstimulans så att man inte behöver vara där och pilla med antingen fingrar eller vibrator under samlaget, men samtidigt så undrar jag: är det faktiskt så himla viktigt att komma under penetrationen? Att We-Viben överhuvudtaget finns tycker jag att enbart förstärker det här tänket, att kvinnans orgasm ska ske under penetrationen. Köp en leksak och få orgasm på det ”riktiga” sättet, liksom.

  Svara
  1. Ami

   Det är i sånt fall dålig marknadsföring. Och jag instämmer tråkigt de har det fokuset.

   Jag har få problem med att komma, ja som Klumpe berättade så går det att tala mig till multiorgasmer. Jag tycker ändå att We-Vibe är en rolig leksak just för att det är något som går att använda för båda två samtidigt. Jag har svårt tror att de med redan många leksaker, vilket är den grupp jag och Klumpe rekommenderar den till, tror på ”orgasm ska ske under penetrationen”.

   Den som inte har många tycker jag hellre ska lägga en sån stor summa på LELO’s Siri eller Isola, då de är mer prisvärda (se de recensionerna). Det kan ju nämnas att den leksak som finns med mig vid varje resa till Klumpe är Siri.

   Själv ser jag ett problem med att orgasm anses ”ska” ske på något speciellt sett. Det var många år jag försökte jaga klitorisorgasmen för att det framstod som att den var bättre i känsla än penetrationsorgasm. Min R(ygg)-punkt, som Klumpe skrivit om, tog många år före jag accepterade som en erogen zon som ger mig orgasmer.
   Så ska det ju inte vara (både i bemärkelse att ryggen ska inte ge orgasm och att man inte ska jaga efter något som är individuellt).

   Öht tycker jag det finns för stort fokus på ”så här ska det vara” i frågan om kvinnlig orgasm. ”det är inte viktigt för kvinnor få orgasm”, ”det är svårt för kvinnor få orgasm”, ”det är svårt för kvinnor få klitorisorgasm/penetrationsorgasm” osv.

   På samma sätt verkar få män vara vana vid att kvinnor smeker alla erogena zoner som finns kring pungen, för män verkar fokus vara att man ska stimulera ollonet utan förhud och inte mycket mer.

   Svara
 4. Karin W.

  Jag ser det ur en annan synvinkel: Första gången då jag träffade en man efter långt ensam-liv fick jag vid typ 2:a eller 3:e knullet på samma kväll mitt livs första G-punktsorgasm. Först då förstod jag vad det där ”Åh fan gu va skönt, men fan jag måste nog kissa, men lite till, lite till…” men kom sedan aldrig någonsin över skärningspunkten där det händer. (Och jag visste inte heller vad ”det” var för något, bara att jag vill ha det.) Och nu när jag vet vad som behövs för mej (mycket stark upphetsning och en jävla ”skjuts” på mannen) så är G. lättare att hitta och sedan också ta sej över den sista ”bergstoppen”. Jag gillar G-punktsorgasmer, så en We-Vibe skulle inte vara så dumt – och inte en man heller… 😉

  Svara
 5. Luise

  Hej Klumpesnusk

  We Vibe 2 är rättmätigt omtalad som världens mest populära parvibrator. Den blev också utvalt till den mest populära sexleksaken i 2012. Dess popularitet beror på de intensiva vibrationerna. De skapar kraftfulla orgasmer och stimulerar båda parter. Det kommer självklart nya modeller av parvibratorer men We Vibe 2 förblir alltid en klassiker.

  Med vänliga hälsningar
  Luise
  [borttagen sexbutik].se

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Vad vill du ha sagt med denna kommentar förutom att försöka göra säljreklam för din butik? Ingenting alls, verkar det som. Om du vill prata om sponsorsavtal så rekommenderar jag att du skickar ett mail till mig direkt så kan vi prata.

   Svara

Skriv en kommentar!