Hur ofta onanerar ni?

Jag läste Klumpes inlägg om sexbloggares sexvanor och jag kan skriva under på att även jag skriver om det som faktiskt händer. Involverar det andra än mig och Herrn så är jag mer restriktiv med detaljerna av respekt för de involverade, om jag ens nämner det i bloggen. Under sådan tid kan det bli aningen torrt med inlägg men i övrigt påverkar inte mitt sexliv mitt skrivande här, det är mitt mående i övrigt som gör det. Under stor del av årets början har jag varit väldigt förkyld, efter många turer till farbror doktorn har det börjat bli bättre men det verkar aldrig ge upp, det har påverkat min ork att sitta vid datorn och således mitt bloggande. Det påverkar också mina tankar, dvs det finns inga andra där inne i huvudet annat än ”Nu vill jag bli frisk!!”.

Det jag däremot stundvis funderat lite på under senaste året är hur ofta människor onanerar. En underlig fundering kanske men den har funnits där ett par gånger då jag stött på människor på internet och i verkligheten som har det nästintill som en drog att tillfredställa sig själva. Män som till och med låser in sig på toaletten på jobbet för att ”polera pinnen” och kvinnor som bokar av möten för att ”vibrera fritt”. Jag har svårt att se hur det kan vara nyttigt när det går ut över det vardagliga livet men fram tills det tar över, hur mycket är för mycket?

Då jag är aningen trög på orgasmer, även om jag inte är trögstartad utan oftast redan är igång, så tar det en stund för mig att åstadkomma en orgasm. Sedan är det för känsligt för att vidröra igen på en stund och då orkar jag sällan fortsätta. Om inte första orgasmen exploderat blixtsnabbt, då kan jag ta mig tid till en till. En ”bra dag” har det hänt att jag onanerat en gång i halvtimmen ungefär, men då jag även har annat att göra blir det svårt att hålla uppe en kontinuitet i onanerandet så det blir inte så många gånger trots allt. Men för att slå ihop det så blir det ungefär 10 gånger under en bra dag då jag inte har mycket att göra, vilket betyder drygt 10 orgasmer.
En helt vanlig dag numera innebär dock ingen alls. Mycket på grund av att jag inte har lov att få orgasm utan att be Herrn om det, då sparas varje liten orgasm till en stor (så upplever jag det iallafall) när vi väl får möjlighet att orgasmera tillsammans. Jag känner sällan att jag har tid att vänta på svar om jag skriver och ber om lov att onanera dessutom.
Även om jag helt klart är avundsjuk på kvinnorna runt omkring mig som får orgasm på orgasm och man inte vet vart den ena slutar och den andra tar vid, det ska jag villigt erkänna och stundvis känns det som jag är ensam om att inte surfa på multipla orgasmvågor utan istället vara ofantligt trög, men även om jag lyckats få sådana så tror jag inte jag skulle låta det ta över så som jag upplever att det i enstaka fall faktiskt gjort.

Är en gång i veckan ”lagom”? Det låter väldigt lite tycker jag.
Hur ofta onanerar ni?

Läs även dessa inlägg:

23 tankar kring ”Hur ofta onanerar ni?

 1. Hornyand...

  Jag onanerar i den mån det finns tillfälle och lust och det är väldigt varierande, nu är jag inne i en period att jag tar tillfällen och onanera och har lust och under en vecka har jag onanerat 2-3gånger om dagen 🙂 I bland är lusten mindre och tillfällena förra och då onanerar jag ca 1gång i veckan och då känns det lagomt.

  Svara
 2. Blanka blad

  Det varierar. Jag onanerar helst inte, utan finns möjligheten att ha sex med någon (fysiskt, telefon, dator) så väljer jag det.

  Onanera för mig handlar mycket lite om orgasm och är en form av utlösning. Sambon kallar en del av sitt runkande ”rasta reptilhjärnan” och så fungerar onanerandet för mig. En stress och muskelbefriare som inte är sexuell.

  Ibland dock om någon sätter fart på min fantasi och kåtheten blir som en klåda onanerar jag även sexuellt och jag älskar onanera med mina sexpartners.

  De perioder sexlivet är lågvatten onanerar jag sällan (några få gånger i månaden), de perioder jag har ett aktivt sexliv onanerar jag vanligen några gånger i veckan och när jag nyligen träffade en man som sätter fart på min fantasi rejält blev det 10 tal gånger per dag i några veckor.
  Med tanke på att mina orgasmer varar i minst några minuter så var jag rätt väl orgasmerad under den tiden.

  Jag skulle inte gilla om jag var så beroende av tillfredställelse att jag ställde in möten.

  Svara
  1. emmy

   räknar du inte telefonsex eller datorsex som onani? Det är väl onani med uppkåtning från en person, eller?

   🙂

   Svara
   1. Blanka Blad

    Nej för mig är onani när jag ensam tillfredställer mig. Med ”egna smekningar med uppkåtning från en person” blir det att jag onanerar när jag dominerar min undergivne älskare vilket du säkert förstår inte är fallet.

    Det är svårt med definitioner vid sex, som att de flesta tänker penetrativt (kukifitta) sex när de talar om oskuld. Blir en lesbisk kvinna som aldrig varit med en man då oskuld för resten av sitt liv?

    Svara
 3. Nakne Kocken

  Gärna en gång om dagen om tillfälle ges. Annars räcker det med 1-2 gånger varannan dag. Sen kan det även vara skönt att spara sig ett par dagar eller en vecka för att det ska bli skönare när man väl gör det(härligare tryck i sprutet).

  Det är så olika vad man känner för. Ibland kan jag få för mig att göra det när jag har huvudvärk för jag tycker det lindrar värken.

  Svara
 4. Lovely

  Jag är periodare. Jag kan ibland göra det en gång om dagen i en vecka. Sämre perioder kan det gå en månad mellan gångerna. Det skiljer inte på hur mitt sexliv ser ut, om jag har mycket eller lite sex så onanerar jag i samma mönster.
  Jag har en mental spärr som gör att jag ännu inte fått orgasm tillsammans med en partner, så för mig är onani helt enkelt mitt sätt att hantera behovet av orgsam.

  Jag funderar sällan på hur ofta som är ”normalt”, eller hur ofta andra onanerar. Så länge det inte blir en besatthet som går ut över arbete och ev fritidsintressen så är det bara nyttigt att ta tillvara på lusten.

  Svara
  1. Tessi

   Låter precis som mig det där^^
   Både med onanerandet och även med orgasmbiten ihop med någon annan.

   Svara
 5. N

  Minst en gång om dagen, ofta på kvällen innan jag ska sova. De är ibland en grej jag gör bara för att de tillhör min vardagliga rutin. Jag behöver inte vara kåt innan men jag njuter såklart av att komma men som ”Blanka blad” beskrev de är de mestadels för avslappningens skull. Skulle jag inte göra de en kväll känns de som att jag glömt något…

  Svara
 6. blackbird

  Ojdå! jag ligger helt i lä – om jag skulle jämföra, men det gör jag inte. Cyklisk som fan som jag har varit, så har jag bara haft en påtagbar lust sisådär 2-3 dygn i månaden, varav en under mensen. (Penetrerande sex var närapå uteslutet under nästan 20 år pga smärtor, onanin var då mer trösten än suget). Vid förälskelser, då hormonstormarna är som orkaner, kunde det emellanåt bli flera gånger om dygnet (tja, 5 är kanske inte så mycket?) Och de perioderna har varit korta. Numera växlar det mycket mellan sparlåga och små orgier med mej själv. Jag finns ju tillgänglig för mig hela tiden, det gör inte en man. 😉
  Min kropp har förmodligen en stark betingningsreflex (eller vad man nu ska kalla det?) När mitt liv vändes huvudstupa över ända häromåret så räckte det sen med bara tanken på, eller ett sms från vissa personer för att jag skulle gå igång = orgieläget på. Efter snart 2 år så funkar det fortfarande så. En stunds chatt är en närapå ofrivillig afrodisiaka, och då är man ju sig själv närmast sen! 😉

  Svara
 7. Lasse

  Helst onanerar jag dagligen en till två gånger, för att hålla funktionerna igång för framtida behov. Min inbillning är att lusten och förmågan avtar om man inte håller dem i trim med regelbunden övning. När livs levande kvinnor ger mej mina utlösningar i parti och minut kan jag dock lämna onanin därhän om inte lusten pockar på för mycket. Hur som helst: EN ORGASM OM DAGEN HÅLLER DOKTORN BORTA.

  Svara
 8. Malin

  Allt från flera gånger om dagen till någon dag på två veckor. Beror på när jag hade sex senast.

  Svara
 9. MizzE

  Kanske dags för en liten omröstning igen? Även om det kanske är svårt att svara på. Man får tänka sig något slags genomsnitt kanske. För jag har ärligt talat ingen koll hur stora mängder det är, alls. Då tycker jag att det är intressantare att höra folks ”varför” än ”hur mycket”. Jag kan göra det för att;
  – jag har tråkig
  – jag behöver slappna av
  – jag är kåt
  – jag vill fördriva tiden
  – jag är nyrakad (det är så lent att ta på då)
  – jag vill bli kåt
  – jag känner att jag ”behöver komma”
  osv.
  Oavsett anledning, lika skönt är det ändå!

  Svara
 10. Porrtrollet

  Jag onanerar väldigt sällan faktiskt. Just nu är även jag under restriktioner och tillstånd för orgasm måste utverkas, något som gör att jag oftast inte ids sätta igång med något utifall att sadisten jag bor med säger nej 😀 Men fri att göra som jag vill blir det högst en gång per vecka men perioder där jag onanerar nån gång per dag under en vecka kanske. Jag kan ibland känna att jag vill onanera oftare men har jag inte lust så har jag inte 🙂

  Svara
 11. Secretessa

  För sällan, skulle jag säga. När jag inte har så mycket på jobbet så har jag mer tid att vara kåt, att söka kåtheten och att fundera kring sex och då är det mycket närmare till onanin. Men annars så glömmer jag liksom bort det och då blir det kanske nån gång i veckan eller mer sällan. Vilket är tråkigt.

  Jag onanerar när jag är kåt, för avslappning och för att jag vill ha orgasm. Men det beror lite på hur kåtheten är. Ibland är onani inte alls tillräckligt och då känns det nästan meningslöst att onanera.

  Svara
 12. johanna

  fram tills jag var 20 onanerade jag inte en enda gång (förutom den första gången när jag var 15 o kom fram till att jag inte gillade det), jag fick aldrig in det rätta knycket och tyckte det kändes väldigt konstigt att ligga där o pilla på mig själv. men när jag var 20 så flyttade jag till en storstad under några månader och hittade då en sexbutik där jag köpte en vibrator bara för att testa. och då gick det mkt mkt bättre.
  jag kan fortfarande inte använda fingrarna, men vibratorn går jättebra.
  när jag inte hade pojkvän så onanerade jag nästan varje dag, nästan alltid innan jag skulle sova på kvällen.

  jag blir aldrig KÅT, utan jag gör det för att det är skönt att få orgasm.
  nu när jag har pojkvän onanerar jag aldrig, det gör ju min kille åt mig 🙂 (ibland när jag har mens gör jag det själv med vibratorn, men min pojkvän är ju med och runkar själv eller att jag gör det)

  Svara
 13. Polly

  Ju mer sex jag får, desto oftare onanerar jag. Antingen för att minnas det härliga jag nyligen upplevt eller också för att jag fantiserar om det som (snart) komma skall.
  Mår jag bra, mår kroppen bra och då vill vi – med eller utan sällskap!

  Men om jag får kommentera ditt inlägg så känner jag en viss förtröstan i att det finns fler än jag som är ”kåta men tröga”. Och tänker att vem fasen kan avgöra om vi njuter mer eller mindre? Huvudsaken är att vi är nöjda!

  Svara
  1. Sheila Inläggsförfattare

   Ja huvudsaken är onekligen att vi är nöjda. Herrn har dock formulerat det så att för hans del är en av mina värd mer än tio av ”multiorgasmiska kvinnors”, just för att han kämpat mer för den. Jag kan nog hålla med där lite faktiskt, det är mer speciellt ju mer sällsynt det är. 🙂 Då han säger så känns det aningen lättare. 🙂

   Svara
 14. Peaches

  Men jösses människor. En gång om dagen? Tio gånger om dagen? Jag onanerar ett par gånger i veckan när jag inte har något förhållande/tillgång till sex, och kanske… en gång var tredje månad eller något när jag har ett förhållande.

  Vad som är ”lagom” är ju helt upp till var och en. Även om man skulle ha siffror på hur ofta medelmänniskan onanerar så är det ju inte så att man är onormal eller konstig bara för att man onanerar mindre eller mer än så.

  Själv har jag hellre sex då jag har ett förhållande och då stannar behovet av att onanera av. När jag inte har ett förhållande onanerar jag för att jag behöver lätta på trycket. Även om J och jag har väldigt lite sex just nu eftersom han jobbar extremt mycket, så tycker jag att det känns mest bara frustrerande att onanera, som ett dåligt substitut. Jag längtar ju mer efter sex med honom än efter specifikt en orgasm.

  Svara
 15. Sabbi

  Håller med Peaches, vad ni onanerar alltså. Sist jag onanerade var nog för 6 månader sen och jag saknar det inte direkt heller.

  Svara
 16. t

  Samma här som Peaches och Sabbi, sista gången jag onanerade var för två dagar sedan, men innan dess var det nog för över 6 månader sedan och det är inget jag saknar när jag lever i ett förhållande, vill spara liksom spara mig. Men jag gjorde det mer frekvent när jag inte hade tillgång till sex.

  Svara
 17. Marie

  Jag onanerar en gång om dagen när jag inte har tillgång till sex men även då onanerar jag någon gång i veckan

  Svara
 18. Andy

  Jag onanerar eller har sex nästan varje dag. Ibland bägge samma dag.
  Onanerar när jag är kåt, för att det är skönt eller för att släppa sexuell spänning.
  Ibland hade jag nog tyckt det vore skönt att slippa smyga med det, när det är en sån naturlig del av mångas vardag. T.ex. när man kollar ensam på en porris, så inga problem. Varför plötsligt skämmigt med polana eller på nakenbadet?

  Svara
  1. Lisa

   …därför att om man onanerar inför andra så involverar man dem i sin sexualitet och i sina sexuella handlingar. Det är något man bara gör med folk som gett sitt uttryckliga medgivande till sådant, annars blir det ett övergrepp. Förlåt att jag regnar på din parad. 😀

   Svara

Skriv en kommentar!