Hemliga tecken

Herrn skickade en länk härom dagen, till en artikel publicerad förra sommaren om ett hemligt sexnätverk som håller till runt om i Sverige. (Hur har jag kunnat missa den?!) Med tanke på att denna artikel fanns på expressen.se är det dock inte superhemligt längre. Inte heller den ”kod” de använder sig av – ett rött band.
Signalen de använder sig av för att finna andra likasinnade är alltså ett rött band som de knyter runt strandväskan eller solstolen, i artikeln nämns även en husvagn de ska ha prytt med röda band.

Mina funderingar är nu huruvida någon vågar använda sig av denna signal då många ”oinvigda” har fått vetskap om den och således kan missbruka den, samt hur många som kan tänkas använda sig av den fortfarande? Och finns det fler hemliga tecken eller signaler?

Lite nyfiken blir jag på vad som skulle hända om jag knöt ett rött band runt strandväskan om vi besökte någon strand i sommar, störst chans för likasinnade skulle kanske kunna vara vid ett nakenbad. Vore det inte lite underhållande med lite ”undersökande journalistik”?
Jag känner att jag absolut måste gräva fram lite mer om detta för spänningen och nyfikenhetens skull.

Skulle ni kunna tänka er att använda er av ett hemligt tecken för att träffa likasinnade? Ett tecken som säger att du exempelvis är intresserad av BDSM och söker likasinnade, eller varför inte att du är polyamorös och öppen för nya kontakter? Många exempel går säkerligen att få fram, men vad tror ni?

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Hemliga tecken

 1. Kiwi

  Jag har ett rött band runt min resväska för att lättare känna igen den om flera har en likadan… Jag hoppas att det inte räknas på flyg/tåg/båt/buss…

  Svara
 2. Kiwi

  På tal om tecken, så finns ju hanky-code- men den är visst vanligast bland homosexuella (bisexuella?) män. Dock vet jag inte alls hur det ser ut på den fronten.

  Jag är lite kluven till det där med tecken. Å ena sidan är det ju en smart grej, som jag skulle kunna tänka mig att använda mig av på ett lagom diskret vis. Å andra sidan är jag rädd att få skit om jag har tex en pin som signalerar att jag är intresserad av *sexuell aktivitet* men nekar personer som tar kontakt med mig i detta syfte eftersom jag inte är intresserad av just dem. De flesta kan ju ta ett nej men långt i från alla, och tyvärr har ju många synen att om en kvinna signalerar allmänt sexuellt intresse/sexuell tillgänglighet (på sätt som inte följer gängsenormen) så är hon intresserad av/bör ställa upp för alla som visar intresse för henne.

  Svara
 3. blackbird

  Tja, vi polysar skulle ju kunna ha en papegoja på axeln 🙂
  ”Polly want jolly” kan man träna dem att säga. 🙂

  Njae, hur länge är som sagt hemliga tecken hemliga? Tills allt för många vet om dem, eftersom (s)Expressen varit framme…
  Själv har jag en stor orange knapp på mig, en som Swedbank delade ut på Priden 2010. ”Open for suggestions” står det på den. Jag väntar fortfarande.

  Svara
 4. Perfekta Paret

  Jag tycker nog Expressen får bättra sig lite om de ska komma med något ”revolutionerande”…
  De röda banden känns som en välkänd och inte så hemlig signal bland swingers. Finns info om detta på många hemsidor 🙂

  Jag tycker det känns helt okej med olika tecken och signaler för att visa vad man vill eller inte vill, men frågan är om de är så effektiva?

  Svara
 5. Blanka Blad

  Jag har burit en pins med en av symbolerna för poly (två drakar som formar ett hjärtat och tecknet för obegränsat eller som de flesta säger evighet) och aldrig fått någon som helst kommentar från någon som inte känner mig och redan vet.

  Jag har haft en röd remsa på min rygga, men som påminnelse om helt andra saker än swinging. Den har oftare tolkats ut med den innebörden jag burit den för. Så se upp så ni inte tas för vänsterpack. 😉

  Svara

Skriv en kommentar!