Fallgropar

Jag måste säga att det är otroligt många fallgropar för nya ”ugisar” där ute. Jag har själv gått i en del under min första, väldigt vilsna, tid och jag måste säga att det bevisligen inte har blivit bättre. I ren tristess registrerade jag mig på en sida (inte bdsm-inriktad) och som väntat blev inkorgen direkt överfull med mail från kåta män, singlar och andra typer av män. De som inledde en konversation med ett vettigt mail har jag svarat och de jag inte känt att jag velat svara har jag helt sonika skrivit ”tack men nej tack” till. Helt enligt artigheten jag fått lära mig sedan barnsben.

Hur som helst så var det några av dessa mail som innehöll en dominant ton, sublimt eller helt öppet. Det såg jag igenom såklart, jag anser mig inte vara proffs men tycker ändå att jag har så pass bra koll på läget att jag kan avgöra detta.
För nyfikenhetens skull svarade jag även dessa och efter bara två mail börjades det.
Männen skulle bestämma vad jag hade på mig, vad jag hade för mig om dagarna och vem jag talade med på internet.
Jag bet av detta (inte på ett snällt sätt) relativt snabbt då jag helt sonika blev förbannad, jag hade inte på något sätt givit dem tillåtelse att dominera mig – inte ens lite grann. Men utan hyfs frustade männen i fråga igång då jag skrev att jag hade viss erfarenhet av att vara undergiven. För mig ungefär som att berätta att jo jag har provat olika positioner eller jo jag har provat att suga kuk. Det är lika naturligt för mig som allt annat inom sex numera då det är en del av mig och den jag är.
Man kan tänka att jag får skylla mig själv lite grann där, men å andra sidan så är det inte okej att dominera mig utan att jag uttryckligen ger min tillåtelse.

Hade jag då inte varit på det klara med allt vad den gåvan en undergiven ger en dominant innebär så hade jag utan tvekan kunnat snubbla ner i de fällor de lade ut åt mig.
Vilket gör mig aningen rädd, jag hoppas att nya undergivna har något sorts tryggt nätverk runt omkring sig med människor som vet vad de gör. Att domineras på nätet är en sak, det kan vara nog så skadligt beroende på hur långt det får gå och vem vet hur långt det kan gå egentligen?

Skulle gärna velat ha männen i fråga framför mig i tisdags då mailen utbyttes kan jag dock erkänna, då hade de fått smaka på dominant, vilket slarv egentligen.
Nej det där tycker jag inte om!

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Fallgropar

 1. Karin W.

  Fint att du tar upp det här problemet! Om jag inte av vänner hade blivit varnad för ”duminanterna” och fått förklarat hur såna funkar, så hade jag nog tyvärr aningslöst trillat dit på första bästa – vådan av att vara alltför lättövertalad…

  Svara
  1. Sheila Inläggsförfattare

   Så var det de kallades! ”Duminanter”. Jag visste det fans ett ord för sådana som dem, tack. 🙂

   Svara
 2. Lovely

  Jag har varit där och fallit i dessa fallgropar. Jag föll inte för första bästa dominant över ett eller två mail, men min första bdsm-kontakt var allt annat än genomtänkt. Det fanns ingen i min närhet och umgänge som visste något om bdsm, så jag fick helt enkelt lita på killens omdöme. Det visade sig inte vara det bästa och slutade med en mental krasch efter ett par månaders regelbunden lek.

  Som nybörjare finns det så mycket man måste lära sig, och det är inte alla som inte har någon i sin närhet som är intresserade av bdsm. Internet är både en stor fälla och en stor hjälp. Det bäst man kan göra är läsa, läsa, läsa, och prata med andra, både erfarna och andra nybörjare. Ge dig tid att lära känna dig själv och din sexualitet innan du ger dig i kast med att låta någon annan styra dig.

  Eleanor Roosevelt sa att ”Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dem ditt tillstånd.”
  Som nybörjare är det lätt att det känns som att alla dominanta har makt över en. I själva verket borde alla välja med god omsorg vem man ger sin undergivenhet till. Eller tvärt om också för den delen.

  Svara
 3. Alex

  Tycker det är bra att du tar upp ämnet, jag och min sambo är lite av nybörjare. Men vi tar allt i vår egen lugna takt vilket jag tror är helt rätt väg att gå. Har som tur är haft några riktigt bra som hjälpt oss på nätet med tips och råd, kan säga att vi sökte oss till par i första hand utan att för den delen ge intryck av intresse för fysisk kontakt. Tror det är bästa vägen. Bästa är nog för nybörjare att hitta sin stil av bdsm, och testa sig fram, men att hela tiden förstå den andras behov, för att vara undergiven är inte vilja att bli kränk eller utnyttjad. Det är viljan att vara sin partner till lags. Tänk om alla som är duminanter kunde förstå att dom måste anpassa sin dominans efter sin partnerns lustar också.

  Svara
 4. M

  Mycket tänkvärt..
  Dominans över internet är ju vanskligt just eftersom man inte kan vara ”där” Det är viktigt att man tar hand om sin undergivna efter en session och låter denne landa på ett tryggt sätt.
  Skön blogg!

  Svara

Skriv en kommentar!