Singelkvinnor och katter?

Jag har reflekterat över en sak nu under ett par månader… Det faktum att av kvinnorna som kontaktar Herrn på den sida han sitter har minst 90% av dem katt. Detta fick mig att reflektera över hur vanligt det är i det vanliga livet (ni vet det utanför datorn och alla forum som finns) att singeltjejer har katt eller kanske skaffar sig katt när de blir singel? Eller är det ett fåtal singeltjejer som har katt (eller gärna i flertal) och helt enkelt är den typen som dras till honom?
Men mest är det en fundering över huruvida det finns en oskriven lista på saker man kan eller bör göra när man blir singel, exempelvis att gå ner i vikt (aldrig har kvinnor gått ner så mycket i vikt som när de blivit singel – jag exempelvis tappade 40 kg), möblera om hemma och köpa nya saker som inte påminner om den föredetta partnern, och att det i denna listan står med att skaffa sig ett husdjur som sällskap och detta husdjuret helst är en katt?

Jag har ingenting emot katter, jag har själv haft katt en gång när jag ingick i ett par, idag tål jag dem dock inte så jag håller mig gärna ifrån dem så jag slipper klåda i ögon och näsa/hals. Så det handlar inte om det, men kanske har jag missat något?
Det låter rimligt. Kvinnan är ensam, vill ha sällskap och någon att krama, hon skaffar katt. Rimligt som sagt, men hur vanligt förekommande är det då?

Kvinnorna som jag grundar min fundering på finns på den sidan som Herrn sitter på och efter ett par mail kommer det fram att deras favoritsysselsättning är att ”kramas med sina gosiga små pälsbollar”, aka katterna. Jag blir lika full i skratt varje gång han berättar om det, men nu tänkte jag höra med er…
Hur vanligt är det?

Är det samma sak för män? Saknad och sällskap? Jag har ännu inte stött på en enda singelman som har katt, för det innebär ju också ett ansvar och även om det inte är tio promenader om dagen så innebär ett husdjur olika mycket arbete för att inte tala om pälsen och dammsugningen för att djuret (i detta fallet katten) fäller.
Jag inser att jag drar alla över en kam här, men det är min spontana slutsats.

Vad tror ni?

Läs även dessa inlägg:

11 reaktion på “Singelkvinnor och katter?

 1. Citronen

  Jag är kvinna och singel utan katter just för att katter kräver ansvar och att jag inte kan komma och gå som jag vill… Däremot har jag säkert 10-12 killkompisar som är singel(majoriteten är dock inte 100% hetero) som har katt/katter… Många katter verkar dock vara rester från förhållanden…

  Svara
 2. Blanka Blad

  Sheila, ska vi tolka sista stycket som att singelmän inte tar ansvar och inte dammsuger? 🙂

  Jag känner en hel rad ensamboende män som har katt. Jag har visserligen sällan frågat om de skaffat katten med någon tidigare partner, men de har alla idag ansvaret för husdjuret.

  Jag som allergisk har lite problem med att två av tre pojkvänner har (haft) katt (och haft djuret under tid som singel också). Båda älskar sin katt och de brukar säga att katten funnits där som närhet, värme och livräddare i tider som varit ensamma.

  Husdjur är väl vanligt överhuvudtaget?

  Svara
 3. blackbird

  Min käraste vän (som aldrig varit något annat än singel) har haft katt, men hon är hundmänniska, kan nästan inte leva utan hund. Jag har inte katt (ännu, pga av ansvaret och bundenheten) men när tiden är rätt blir det utan tvivel katt. Självständigheten hos en katt är speciell, att den äger mej och inte tvärtom – kanske det egentligen är fråga om en dominansrelation? 🙂

  Svara
 4. Kalle (the original)

  Jag är en hetero-kille och har haft katt i ca 5 år. Jag älskar inte att krama henne och hon älskar inte att bli kramad. Hon liknar mig i mångt och mycket. Hon uppskattar närhet på sina villkor men inte någon superfjäskis.

  Av dessa 5 år har jag haft seriösa om än inga samboförhållanden kanske 2,5. När jag skaffade henne var jag ju i och för sig singel.

  Tycker inte det ansvaret som krävs är någon större börda för mig men jag har heller inga svårigheter med kattvakt heller.

  Visst är det trevligt sällskap men inte något substitut i brist på annat sällskap eller komplement heller för den delen. Tycker inte det är riktigt rätt att jämföra. En relation är alltid speciell och individuell oavsett om den är till en människa eller djur.

  Svara
 5. Kaja

  Jag har haft råttor eller möss istället. Gillar att ha lite sällskap på hemmaplan helt enkelt.

  Svara
 6. Lovely

  Faktum är att i min närhet är det flest par/gifta/sambos som har katt. Singlarna är husdjurslösa, oavsett kön. Vet inte vad det beror på. Jag gissar på friheten och möjligheterna som man har utan djur/partner osv, lättare att göra saker på impuls.

  Att Herrn får många katt-människor ”efter sig” beror kanske på något han utstrålar?

  Jag är singel och kommer troligen aldrig skaffa katt. Är en hund-människa och trots det lilla extra besväret med promenaderna är det hund jag skaffar OM jag skaffar djur. Det roliga är att de flesta killar jag träffat visar sig vara katt-människor. Kanske är det därför jag fortfarande är singel?

  Svara
 7. Klumpesnusk

  Jag vet inte om jag är tillräckligt ”singel” för att kvalificera, men för statistikens skulle så har jag katt. Jag har haft katt i tioplus år, och jag skaffade katt när jag var ”singel” för att ha lite sällskap i ett (då) väldigt tomt hem. Min katt har följt mig in i förhållanden och samboskap, och sedan följt mig ut ur dessa.

  Emellanåt är det lite frustrerande att inte kunna dra iväg lite hur som helst, för att ha husdjur är som att ha barn – men det som min katt ger mig i form av sällskap och nästan ovillkorlig kärlek mer än väger upp ansvaret och en viss förlust av spontan frihet.

  Svara
 8. Pingback: Husdjur komplicerar sexlivet! | Johanna Sjödin

 9. L

  Jag skaffade faktiskt katter i ren ilska när jag var singel. Jag och min nuvarande kille hade en väldigt trasslig start och var på-av ett tag först, och det var under ett sånt ”av” som jag bestämde mig för att skaffa katt för att aldrig för enkelt falla i den fällan igen.Jag skulle även lära mig spela gitarr för att aldrig någonsin falla för en gitarrkille igen. Det blev inget med gitarren, även om min pappa som alltid önskat sig musikaliska barn GAV mig en gitarr i julklapp ett år senare, han visste ju dock inte var den där gitarrgrejjen kom ifrån från början.

  I ALLA FALL. Just som jag bestämt mig för att skaffa katt så råkade en bekant separera och två småkatter bli hemlösa, så då tog jag dem. Den ena fick jag sen adoptera bort för han trivdes inte hos mig, men den andra har jag fortfarande kvar och han kommer alltid följa med mig oavsett vad som händer med allt annat.

  Svara
 10. A

  Jag har missar från ett gammalt förhållande och jag har träffat killar med missar också som inte skaffades i relation.

  Svara
 11. Nikita - Hundar och trams!

  Jag kan väl inte svara för det där riktigt. Men själv är jag dagmatte åt fyra hundar, har en egen skithund, en katt, en kanin och en hel del dammråttor. Men jag är inte singel, men om jag vore det skulle nog ändå dessa fyrbenta spendera sin tillvaro ihop med mig.

  Svara

Skriv en kommentar!