En annan vinkel på saken

Många har antagligen inte kunnat undgå att läsa artikeln om ”tortyrkammaren” i Aftonbladet.
Jag vet inte varför jag väljer att kommentera den här, men då skillnader i hur människor uppfattar saker och ting fascinerar mig och gör mig aningen rädd ibland. Hur långt det kan gå bara av att saker är annorlunda eller till och med skrämmande för att det är nytt och okänt.

Då jag inte vet helt säkert att det verkligen är en tortyrkammare väljer jag helt sonika att bortse från det då jag av observation ser hur det kan tänkas vara annat också.
Är det en tortyrkammare blir även jag förfärad såklart, oavsett mina böjelser är jag en medmänniska med enorm empatisk förmåga, men en annan vinkel väljer jag alltså här.

Varför? Jo för det första så är det ”riktiga” bondagerep som finns där, för att använda sig av bondage i riktig tortyr tror jag inte människan skulle välja att införskaffa ”riktig” utrustning. Varför jag väljer att skriva ”riktig” är för att jag trots allt inte är proffs på något sätt, jag har inte exempelvis 30 års erfarenhet utan det är enbart min amatörmässiga observation.

Manschetterna som sitter fast är inte heller de lekmannamässiga, det är ordentliga grejer och de som givit sig på att beställa ordentliga bdsm-tillbehör vet att det kostar en bra slant att få. De är dessutom ganska bekväma att ha på sig, vilket inte följer hela tortyr-teorin.

Det hänvisas till en slang från juicepaketet till madrassen, vilket för mig är självklart vid en långvarig session. Uttorkning är en farozon och detta förhindras med slangen till vätskan, åter igen är det min teori. Kanske spändes mannen eller kvinnan fast och fick vätska via slangen för att förhindra uttorkning, vilket är helt rimligt.

Att ha ett intresse för vuxenblöjor är inte ovanligt, det händer oftare än man tror, även om jag inte delar det intresset så ser jag inte hur det skulle vara farligt med sådant mellan två vuxna människor i samförstånd. Där kan det också finnas en länk till slangen och vätskan. Att dricka så mycket som möjligt för att få mer vätska i själva blöjan? Alla kan inte på kommando om man inte är jätte-kissnödig.

Sedan att denna ”tortyrkammare” fanns i en källare i ett ödetorp är inte konstigt det heller. Det är en avancerad historia detta med rep/upphängningsanordning och det är svårt att få till hemma i sovrummet. Har man dessutom barn är det en omöjlighet för även om dörren till sovrummet är låst är det svårt att gömma något till hundra procent för barnen. Här hemma har vi ringar i sänggaveln för att kunna sätta fast mig i olika ställningar och inte heller de har fått vara ifred från frågor. Jag har dock löst det med att hänga upp de otaliga pärlhalsband och armband som de kommit hem med från dagis i dessa ringar, det var vad de skulle vara till och det svaret nöjde de sig med. Vem vill inte att mamma ska ha det man gjort nära sig hela tiden? För att inte tala om att det är så sällan de ringarna faktiskt används att halsbanden så gott som alltid hänger där.
Kanske är det markägaren som tog tillfället i akt och använde ödetorpet för att utrymmet dessutom gav rätt känsla? När jag tänker på en ”dungeon” så tänker jag inte på något hemma utan en kall källare, en jordkällare eller annat. Något rått, oborstat och lite hårt. Det ger iallafall mig den rätta känslan.

Det jag däremot kan säga är att det är aningen ohygieniskt att inte göra rent efter sig…
Vuxenblöjorna sas vara använda (hur mycket sanning det ligger bakom det har jag ärligt talat ingen aning om), de skulle ha kastats såklart. Halvtomma flaskor och smutsig madrass, ja ni förstår. Men det är inte olagligt. Det som däremot är olagligt, enligt vad jag har för mig, är att gå in i en annans hus. Oavsett det är ett ödetorp kanske någon äger det, någon äger med all säkerhet marken, så vem som egentligen gjort fel i detta läget går säkert att diskutera. Det är dock ingen diskussion jag ger mig in på då jag inte har fakta på hand.
Tanken var mer att belysa ett tvivel. Det behöver inte vara en tortyrkammare där människor torterats mot sin vilja. Det finns lika många bevis för motsatsen, att det är en hemmagjord ”dungeon” där en människa eller fler har haft trevligt, fått orgasm på orgasm och fått känna befrielsen i att totalt släppa kontrollen.

Jag tror dock inte de som använt källaren kommer ge sig till känna i första taget, med tanke på den häxjakt som nu ligger i startgroparna. Vem vill outa sitt sexliv (och sitt slarv – vad är det för fel på att städa lite?) på det här sättet?
Nej mitt tips är att försöka se lite andra vinklar än att direkt ta på sig skygglappar och se rött. Trångsynt minst sagt.

(Åter igen, är det med bevis i bagaget en faktisk tortyrkammare så blir jag självfallet förtvivlad som sagt, men jag tvivlar starkt tills motsatsen bevisats.)

Läs även dessa inlägg:

9 reaktion på “En annan vinkel på saken

 1. Blanka Blad

  Typisk sensationsjournalistik. *suckar*

  De skräder inte ord om perversiteter och försöker få det att låta värre än det kan vara. Bara detta tjafset med ”sekretess” som slås upp som något det är något ovanligt.

  Jag hade samma tanke som du när jag såg rubriken (orkade inte läsa artikeln förrän nu) att nu ska det smaskas i”konstigheter”. Inte ens jag har såna kvalitetsrep, så det ser märkligt ut att någon skulle göra sån ansträngning för att våldföra sig på någon.

  Svara
 2. arthur

  flera funderingar är att det finns så många ljus…mysfaktor?
  att det verkar vara handbojor av typen som går att öppna utan nyckel men lite svårt att vara säker…mmm?
  att repen har olika färg men är kopplade parvis…snyggt eller…?
  att det verkar vara rätt vita lakan (på den bild jag såg)…sunkfaktor 0%…
  att ”sängen” står rakt ut från väggen…åtkomlig för BDSM-sex.

  Allt sammantaget tyder absout på bdsm-sex och inte bara någon som hålls frihetsberövad, typ fånge. Sedan kan ju graden av BDSM-sex tyvärr vara allt från rollspel till helt påtvingad sjuk sex…

  Svara
 3. S

  Jag tvivlar starkt på att detta är et ”ren” tortyrkammare.
  Men jag vill påpeka med tanke på sista meningen i kommentaren ovanför att ” påtvingad sjuk sex” inte har något med BDSM att göra. Det är ett övergrepp, BDSM ska ske i samförstånd.

  Svara
 4. Kaja

  Jag ifrågasätter användandet av ordet tortyr överhuvudtaget i sammanhanget, oavsett vad som faktiskt har skett. Det är så väldigt mycket mer än att hålla någon fastbunden.

  Svara
 5. Barbie

  Många ljus? Det är kolsvart där, finns ingen el. Jag som besökt platsen förstår inte hur man vågar sig ner där, husen är helt förfallna.

  Det är inte lakan utan duschdraperier (kolla hålen i kortänden), 2 st och förpackningarna ses på andra bilder.

  Själva sängen är äcklig som fan, det är en möglig madrass.

  Har ni sett de andra bilderna? Leta upp dem.

  Svara
  1. Sheila Inläggsförfattare

   Som synes på bilden finns det där många ljus. Brukar sällan finnas el på sådana ställen, tror det kan vara tänkt som matkällare eller liknande. Användandet av duschdraperi förstår jag, med tanke på lekarna. Att madrassen blir möglig är nog inte heller så konstigt i ett sådant källarutrymme – min tanke med att städa upp efter sig… Då jag inte är Plus-medlem kan jag dock inte se de andra bilderna utan har utgått från den i artikeln.
   Står dock fast vid min första tanke och någon har ju bevisligen vågat sig ner dig, även om man ska vara väldigt försiktig med förfallna hus, absolut. Men jag tror nog läget är avsevärt värre nu när det sprungit nyfikna ögon där.

   Svara
 6. uandme/Man

  http://img813.imageshack.us/g/2iudbhj.jpg/

  Där har du resten av bilderna.

  Finns en lagom fin tråg på fb om detta på nätta 100 sidor.
  Tydligen enligt dom så är det en snubbe som jagat sina brudar på BC han har nu tagit bort sin profil och även annonserna. Om detta nu stämmer. Kan ju lika gärna vara nån som försöker sabba för han då han verkar ha en del fiender.

  Svara
 7. Sheila Inläggsförfattare

  Jag tycker det är lite lustigt med all ”grävande journalistik” som förekommer nu. Kära nån…
  Innan denna härvan är över kommer det pratas om både det enda och det andra. Övervuxna djurskelett är sammankopplade med detta också för de fanns någonstans i närheten. (Här låtsas jag bli chockad.) Människor överlag alltså.. Tur de vet bäst. 😉

  Svara
 8. Lovely

  Jag har funderat både länge och väl på hur jag ska ställa mig till detta och framförallt vad jag ska kommentera om det, både här och på andra hemsidor med bdsm-innehåll där det diskuteras.

  Jag vill så gärna lägga mig i debatten samtidigt som jag tycker det egentligen är fånigt att spekulera utan någon egentlig fakta. Givetvis tycker jag det är förfärligt om det har begåtts brott och någon kommit till skada på riktigt, om det visar sig vara någon elak sadist som faktiskt plågat någon där. Men det är långt ifrån det jag tror har hänt där.

  Polisen och media är så bra på att blåsa upp saker. Kanske vet de mer än de talar om och givetvis bör det utredas, men är det inte typiskt att kalla det ”sextortykammare” och få det att låta som om det garanterat pågått vidrigheter olagligt med våld och tvång?

  Det finns något som kallas saliromani. Att tända på sånt som vanligtvis uppfattas som äckligt, skitigt, förfallet, smutsigt. Smutsiga saker och smutsiga omgivningar. Bilderna jag sett från ”sextortyrkammaren” tilltalar den delen i mig som gillar sånt, och till viss del (ex bajsblöjorna och de mögliga drickorna hade behövts avlägsnas) hade jag kunnat tänka mig en session där. ”Men vem skulle vilja ha sex på ett sånt äckligt, skitigt ställe?” frågar vissa, och svaret på det är att det nog är fler än du kan tänka dig…

  I slutändan kan vi bara spekulera. Vad kan ha hänt där, varför, hur, vem osv? Är det iscensatt, enbart inretts för att väcka uppståndelse? Har det begåtts riktiga brott där? Det är trots allt upp till polisen att utreda. Och jag hoppas på att få rätt i att det bara är ett lite ovanligare lekrum.

  Svara

Skriv en kommentar!