Bekräfta utan att förstöra?

Jag har funderat en del under helgen, det blir så när man har ett halvslappt jobb som ska verka stressigt som sjutton.
Detta med att leva ihop är verkligen inte enkelt, det finns en hel del ting jag inte riktigt vet hur jag ska reagera inför. Då jag inte kan ta referenser från nedskriva ”normala” mono-relationer stockar det ibland ihop sig i mitt huvud.
Vi lever monogamt, möjligen är planen att leva mer polysexuellt framöver, men det är en väg dit och den tar jag för varje steg den kommer och stegen vi tillsammans tagit hittills har känts bra men jag vet inte riktigt hur jag ska förmedla bristen på mitt missnöje. Ett missnöje han tidigare varit van vid att det funnits där dessutom.

Herrn sitter på en sida där han är öppet flirtig men ändå har sambo och vid eventuella frågetecken är allt öppet såklart, det är förutsättningen för att det ska gå framåt i och med att jag haft det som jag har haft det. Det känns bra, vi talar igenom saker och ting, men just detta om hur det är tänkt att jag ska reagera är ingenting jag känner att jag kan fråga honom eller diskutera då jag inte har full koll på inställningen till det själv.

Svårt att förklara, men jag försöker…
Han sitter på den där sidan, säger att han har mailat lite med en tjej och ber mig logga in för att kolla. Jag gör detta, och har ingenting direkt att säga om det utan ”det var väl roligt?”, så känns det lite halvlamt.
I det läget, vad vill en man höra?
Att det skulle vara att han sökte något sorts utbrott från min sida är långt överspelat, det händer inte utan jag känner snarare en liten lättnad över att han får små korn av bekräftelse utöver den jag ger honom då det i vardagen kan vara lite trångt om det för oss i och med våra fulla scheman.
Jag vill inte heller spela över och på så sätt verka nedvärderande som exempelvis ”grattis, vad kul att hon tyckte du var snygg och trevlig”. Jag är absolut inte förvånad över att kvinnor finner honom snygg, trevlig och allt det där. Jag vet vad jag har, en solklar tiopoängare och det är kul att han ser att andra tycker detsamma. Kanske han då ännu mer kan tro på mig när jag säger att han är snygg?
Så hur är det tänkt att jag ska reagera? För att inte nedvärdera och inte verka irriterad?
Jag är som sagt glad för hans skull, men inte överdrivet brydd i att bekräfta hans flirtande med andra, det är upp till dem känner jag.

Om jag ska utgå från mig själv så hade jag snarare inte velat ha någon kommentar över det alls, snarare en nick eller något som bara subtilt visade att det var okej och att jag kunde fortsätta ha kontakt med den mannen (nu har jag inte det, jag har fullt upp med hus/hem/skola/jobb/barn/sambo så jag orkar inte ta någon ny kontakt då jag vet att det tar en miljard spån innan det kommer en guldklimp värt att prata med) och sedan hade jag haft det…

Jag är en sådan person som gärna vill göra allting rätt, duktighetsviruset biter mig allt för ofta i baken och även detta vill jag göra rätt, frågan är bara hur?
För jag vill inte förstöra för honom, samtidigt som jag inte orkar engagera mig nämnvärt då det inte är ”vi” som sitter där och flirtar utan enbart han.
Säkert bara ännu en onödig fundering min hjärna har, men jag är inte van vid varken ”normala” relationer eller andra. Jag är van vid att männen går bakom ryggen, sviker, misshandlar och allt det andra som hör den sortens män till.
Hur hade ni gjort?

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Bekräfta utan att förstöra?

 1. Norrländska

  Varför inte bara säga precis det du skrivit nu?
  En man vill inte höra det du _tror att han vill höra_. Han vill höra vad du egentligen känner och tänker. Iaf om det är en man som verkligen bryr sig om dig och vill utvecklas ihop med dig.

  Svara
 2. Afrodisiak

  Han kanske vill att du skall vara mer delaktig i hans äventyr? Kanske till och med finna det lite upphetsande? Men det går ju inte att tvinga sig själv att tända på något man inte är så intresserad av…

  Jag tror att om man är monogam så att säga och älskar endast sin partner men vill tänja på de sexuella gränserna med andra så kanske man gärna vill att ens partner ska vara delaktig så mycket som möjligt. Det har i alla fall varit det viktigaste för mig och min.

  Jag är mycket sämre på att engagera mig i min partners utsvävningar, men för min del handlar det nog mest om lathet 😉 Det min han vill höra är att jag till exempel kommer med idéer om vad jag skulle vilja att han sade eller gjorde för att det ska vara spännande för mig också, samt att jag säger vad jag inte vill att han ska säga och göra så att han slipper oroa sig för att jag ska misstycka om något.

  Svara
 3. B.

  Säg vad du känner på riktigt. Ärlighet har inte hållits som en dygd i flera tusen år utan anledning. Ärlighet är nästan alltid rätt. Enda undantagen är när den sårar för mycket. Det här är troligen inte ett sådant fall, men det vet du bättre än oss eftersom det är du som lever med honom.

  Svara
 4. Porrtrollet

  Vad dom andra sa, ärlighet. Säg vad du känner även när det är glädjande eller mindre glädjande. Han vill ju veta hur du känner. Det finns inga rätt eller fel i den här situationen så Fröken Duktig kan ta sig i brasan, hon har inget här att göra. 😉

  Sen vad jag själv brukar göra är att helt enkelt visa min glädje och visa intresse för kontakten dom har. Jag vill ju att det ska gå vägen för dom och vill veta vad dom gjort om det går vägen. Men that’s just me.

  Svara

Skriv en kommentar!