Vart man bör och inte bör piska

Något som är på tapeten på många ställen på ett forum om bland annat BDSM som jag sitter på, är detta med nybörjare inom BDSM. Hur uttryck kan vara svårt (det finns ju specialtermer inom varje livsstil för de invigna eller de som orkar googla reda på dem), att de mer erfarna kan vara skrämmande eller elaka och att man som ny kan ha problem med att veta vad som egentligen är okej eller ej.

På tal om nykomling så räknar jag mig inte som det längre, även om jag på intet sätt är erfaren eller instruktörsmaterial så hjälper jag gärna nya i den mån jag kan med det de kan tänkas behöva dryfta med någon som inte är alldeles purfärsk i svängen. Även jag har mina luckor såklart, bland annat så hade jag fram till i höstas ingen aning om vart man bör och inte bör piska på kroppen (vi har hållt oss till bröst och rumpa med piska hittills just för att det är säkrast och mest njutningsfullt för mig). Till saken hör att jag är en mycket nyfiken person med ett stort kontrollbehov som satte igång att söka information så fort jag börjat ägna mig åt lite mer kryddigt utövande och så har det fortsatt. Så jag gav mig ut på nätet och i forumen för att ta reda på detta, med avsikten att ha ett säkert och bra användande av piskan.

Enligt vad jag fick veta så ska man vara försiktig på de ställen där hud möter ben, som knän, armbågar, handleder, fotleder, handrygg, fotrygg, ryggrad.
Jag fick även tips om en sida där detta fanns utmålat på bild för att förenkla detta en aning, vilket jag är helt för såklart. (Sidan finner ni om ni klickar på någon av bilderna.)

 

Grönt = Försiktigt.
Gult = Mycket försiktigt.
Rött = Aldrig!

En snabb och enkel ”kurs” i vart man bör och inte bör piska.
Sedan beror det oerhört mycket på vilket sorts redskap man använder. Rottingen kanske inte är lämplig på många ställen medan en mjukare piska, exempelvis min Frälsare, funkar så gott som överallt beroende på hur den används.
Även för de som inte ägnar sig åt något ”blåmärksmarathon” utan istället använder det som en lite hårdare variant av kittlande fjäder i sängen, är det bra att tänka lite.

Safe, Sane and Consensual (SSC) – säker/ofarlig (safe), sansad/förnuftig (sane) och överrenskommen/i samförstånd (consensual).

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Vart man bör och inte bör piska

 1. Peaches

  Men vad, halva hennes kropp är ju röd! Jag skulle väl vilja säga grön = kör!, gul = ta det lite lugnare och röd = försiktigt.

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Det handlar ju mycket om hur väl man behärskar sitt redskap och vad detta reskap kan vara. Rottingen är det bäst att vara försiktig med exempelvis, medan piskor som den rosa jag recenserade, som var i mocka, går att piska med lite varstans med olika handlag. 🙂
   Några av piskorna håller Herrn fortfarande att träna på då de lägger sig om höften och just på höftbenet gör det ont på ett mer negativt sätt om man säger så.. 😉

   Svara
 2. Citronen

  Magen känns ju inte så konstigt.. Det finns väldigt mkt innan för som är känsligt för någon form av yttre påverkan… Vaginan är ändå väldigt inbäddad

  Svara

Skriv en kommentar!