Jag sätter punkt

Detta med olika syner på sin sexualitet är ett hinder i många konversationer och ett störningsmoment när många klickar runt bland alla bloggar på internet. Förvisso kan politiken ställa till det i människors hjärnor också, för att inte tala om vad viktfrågor gör med iallafall mitt humör. Minst sagt förbannad blev jag när jag läste om en kvinna som tyckte att tjockisar inte skulle ha samma rätt till arbete som smala tjejer. Jag ger mig inte in i den debatten, jag ville bara belysa att det finns människor som tycker olika och så var det med det.

Några av läsarna här på bloggen reagerade förut på att jag skrev om mitt BDSM-intresse när det blev lite för ingående eller när jag lade upp en bild som enligt mig var fin men de som inte delade min läggning kunde inte föreställa sig njutningen bakom utan såg bara blåmärket och refererade till misshandel eller något annat hemskt.
Jag har många gånger dragit mig för att skriva vissa inlägg, eller rent av struntat i det och därmed har det varit så tyst från mig på senare tid, så gott som hela hösten. Men jag har efter detta nyår bestämt mig för att helt enkelt skita i det. Jag skriver om det jag vill, inte mer och inte mindre. Bilder jag tycker är fina, delar jag med mig av och det är väldigt lätt att bara scrolla till ett inlägg som tilltalar mer om det mot förmodan känns stötande, för mångfald finns det relativt gott om här på bloggen ändå. En mångfald både jag och Klumpe är stolta över.

Det är trots allt så jag gör när jag stöter på något jag inte tycker om eller håller med om.
Inlägget om vikt och jobb, det scrollade jag bort exempelvis. Jag blev förbannad, men jag scrollade.
Det Klumpe tycker och tänker om relationer håller jag inte riktigt med om, hans fascination för håriga fittor gör mig aningen illa till mods då jag snarare tycker tvärtom. Men nog ”får” han ha sina håriga fittor i headern, i tävlingar och vart han vill. Det är hans intresse och han är inte mer eller mindre min vän för det. Jag bara scrollar.
Sedan snubblade jag över ett inlägg idag som gjorde mig lite illa till mods, som handlade om ”rape play”, vilket jag inte förstår mig på eller godkänner som krydda i mitt liv. Det scrollade jag bort och då jag upptäckte att jag inte höll med något alls på den bloggen, att tvinga sig igenom pisk osv, så klickade jag helt enkelt vidare. Inte skulle det falla mig in att kommentera hennes inlägg och skriva att hon är ett psykfall för att hon tycker om känslan av att bli våldtagen och jag skulle absolut aldrig maila till henne om det, för det första tycker jag inte det och för det andra har hon inte förtjänat ett sådant påhopp. I just don´t agree with her.

Det jag skriver är inte så farligt, bilderna är inte så farliga och kan jag godta att människor tycker och tänker olika så kan nog de flesta göra det. Jag känner få människor som är så inskränkta och gråtrista som jag trots allt, så kan jag så kan alla, haha!

Jag hoppas att det var det sista jag behövde förklara i ämnet och att vi kan sätta punkt där och gå vidare med våra liv.

Till en mycket intressant fråga jag skulle vilja ha er hjälp med.

Hur gör en flicka om hon blivit kär i sin väninnas pojkvän?

Lojaliteten sätts ju på sin spets där och enligt mångas (även min) kodex så är det inte tillåtet att inleda något med en väninnas pojkvän eller med en väninnas ex (det senare är dock enklare att ta upp med väninnan och få godkännande till). Så vad ska en flicka i så fall göra?

Läs även dessa inlägg:

10 tankar kring ”Jag sätter punkt

 1. Blanka Blad

  Gud så du skräms. Jag läser titeln, jag läser dina känslor om kommentarer och tänker; Neeej, inte sluta skriva.

  Puh! skriva vad du vill och svara det fantastiska: Well fuck you then till de som det inte passar (eller nåja, du kommer inte skriva det för du är mycket trevligare än mig) låter som ett bra koncept.

  Svara
 2. Elin S.

  Om du någon dag bestämmer dig för upphöra med bloggandet så kommer det för min del attvara saknadens och sorgens dag! Utan det som du har skrivit skulle jag aldrig ha fått den insikt och förståelse för vad BDSM står för och innehåller!
  Den som inte vill förstå (förstå betyder inte att man önskar att göra det till en del av sitt eget liv – ett liv som rejvare skulle till exempel inte passa mig. 😉
  ALLA kan scrolla bort det man inte vill läsa, det är som att byta TV-kanal eller stänga av apparaten!
  Så till dem som ignorerar detta och sedan upprörs, finns bara två små ord: Fuck u!

  Svara
 3. klumpesnusk

  Det är bra, fortsätt skriva!

  Du vet ju att din plats på denna bloggen är viktig, och även om vi inte alltid ser likadant på olika saker så respekterar vi båda varandra – och jag kommer alltid att försvara dig om det blir för mycket gnissel.

  Utan Sheila är den här bloggen betydligt fattigare, och dina inlägg och tankar oavsett vad de handlar om fyller en viktig lucka.

  Svara
 4. Emilie

  Bra sheila! Det är DIN text jag vill läsa här. Inte någon förmildrad version av den!

  Svara
 5. Dessi man

  Du skrämmer nog många med det där rubriken :-). Men skönt att läsa att du forsätter.
  Sen var det roligt att du INTE höll med Klumpe om håriga fittor.
  Tycker ni skulle haft en för rakade också :-).

  Och tack för att du fortsätter skriva gillar att läsa det

  Svara
 6. sheila Inläggsförfattare

  Hjärtligt tack för era fina kommentarer. 🙂
  Det är läsare som er som ger skrivandet det där lilla extra!

  Svara
 7. Afrodisiak

  Haha, ja du fick mig också med den rubriken!

  Jag har blivit mycket irriterad när du känt dig tvungen att ta bort inlägg och så vidare. Så ska det inte vara.

  BDSM är inte min grej så därför kan man ju undra vad jag gör i bloggar som handlar om det. Jo, jag är NYFIKEN! Det jag inte förstår vill jag ha förklarat för mig ärligt och ocensurerat. Det är ju så man lär sig saker och vidgar sina vyer, inte genom att bara omge sig med tankekloner som tycker och tänker exakt som en själv. Urtrist ju! Jag gillar meningsskiljaktigheter, utan det – ingen diskussion och ingen intellektuell utmaning

  Grejen med eran blogg är ju också att ni representerar alternativa livsstilar. Polyamori och BDSM. Det enda som saknas är någon form av transperson!

  Svara
 8. Brad Pung

  Kan inte låta bli att fråga varför du blir illa till mods över Klumpesnusks fascination över håriga fittor? Har suttit och funderat på om jag missförstår texten på något sätt. Har du lust att utveckla..?

  Svara
 9. Blanka Blad

  Just det frågan på slutet försvann rädselhickan: Svår fråga. (kanske låta den få ett eget inlägg för frågan är intressant)

  Om jag tar på mig mina gamla monoglasögon (så att jag förstår tydligare att det är ett problem*) så kan jag inte se annat än att flickan får antingen njuta av förälskelsen på håll och inte låta något märkas eller stänga av känslorna om hon vill behålla sin väninna.

  Annars är det väl avslöja sig, se vem pojkvännen väljer och oavsett förlora väninnan. Jag kan inte påminna mig att jag hört om några vänskaper som klarat den påfrestningen att berätta.

  Ifråga om ex har jag alltid tyckt att det hör till god ton att säga till att man börjat träffas lite mer intimt, men inte att anpassa sig till vad väninnan tycker. Jag tycker inte vänner ska ha vetorätt.

  * som poly kan det vara ett problem också men med lite andra dimensioner så jag lämnar polybubblan för en stund.

  Svara

Skriv en kommentar!