Gränsöverskridande och dominans

Så länge jag kan minnas har jag gillat saker som är svåra att placera i en låda. Jag gillar människor, saker och erfarenheter som är gränsöverskridande. En av de riktigt trevliga sakerna med människor är att vi kan göra, tycka och tänka två (eller fler) saker samtidigt som egentligen borde vara motsats till varandra men som ändå inte är det. Det ena utesluter inte det andra.

Jag gillar musik som innehåller inslag av flera olika genrer. En av mina absoluta favoritfilmer är både komisk och tragisk på en och samma gång, ett drama som är komiskt och en komedi som är dramatisk.

Men mest gillar jag människor som inte försöker passa in i mallar utan bara är sig själv. Det är dessa människor som ger mig förnyat förtroende för mänskligheten när jag känner mig för misantropisk och bitter. Det är dessa människor jag älskar. Människor som Ami eller Elin, som Mollie eller Leek, som Kone, som J eller L. Människor som min nyligen transexuelle vän, som kämpar med sin identitet men under tiden sprider sin positiva energi till de han möter.

Jag är också själv en sån person som kan vara svår att klassificera enligt de snäva kutymer som råder. Ni som läser den här bloggen kommer i första hand i kontakt med mig som en man med stort intresse för sex och kärlek – men jag har andra sidor, och de som kommer i kontakt med mig bortom bloggen inser ganska fort att jag har många sidor.

Emellanåt säger jag att jag inte är så inne i BDSM, och det är sant. Jag har ingen fallenhet för den kulturen och känner att många av de koncept som Sheila presenterar är mig rätt främmande. Det förändrar dock inte att jag läser allt hon skriver och försöker lära mig saker som kanske går bortom min egen intressesfär. Det är också praktiskt att kunna lite om greppen inom den kulturen när man råkar komma i kontakt med människor som njuter av såna saker.

En av mina förmågor är att jag kan njuta av att se nån annan njuta, och det ger mig en möjlighet att ibland få prova på saker som inte normalt ingår i mina drifter. Inte heller tycker jag att jag är världsbäst på det, men jag tycker om att ge njutning, för ofta får jag tillbaka njutning.

I somras fick jag prova det med Leek, och det blev uppskattat. Jag skulle ljuga om det inte gav mig lite mersmak, en krydda i mig själv som jag kanske inte riktigt var medveten om förut. Ingen nytändning, ingen stor sak. Men ett litet korn som känns som en spännande sak.

En kväll då Ami och jag låg och myste övergick det till dominanslek. Hon gav sig åt mig, och jag fick prova på att dominera henne. Inget stort, inget smisk. Inget av det som allmänt associeras med BDSM. Bara en mild, omtänksam, kärleksfull mental dominans då hon gav sig åt mig och lät mig styra henne. Det var oerhört sexigt, det var vackert och det gjorde oss båda nöjda.

Jag känner mig fortfarande inte som en typiskt dominant person, och känner mig inte mer än teoretiskt intresserad av BDSM-världen. Jag fick en kick av att Ami fick en kick, och det i sin tur gjorde mig nöjd och upphetsad. Kanske har jag drag av dominans i mig, men mer troligt är att jag helt enkelt är väldigt duktig på att läsa mönster och njutning.

För jag ser egentligen inte någon konflikt mellan att vara den jag är (dvs en mjukis) och att ibland njuta av mer utforskande saker i sängkammaren. Det viktigaste för mig är att den jag är med mår bra, njuter och får en kick av att vara med mig – och det är spännande att utmana sina egna gränser ibland också. Om man sitter still för ofta, då växer man fast.

Ami skrattade en gång och undrade hur hon lyckats hitta mig. Hon skrattade åt att jag på många sätt och vis är en paradox i hennes liv. Skrattade åt hur hon har ett uttalat, definierat förhållande med en relationsanarkist. Skrattade åt hur hon blev dominerad av någon som inte är intresserad av BDSM.

Människor är paradoxer. Vi är motsägelser och varje individ är summan av dessa motsatser. Kanske borde vi sluta haka upp oss på att försöka förstå våran existens med en logik som försöker placera oss i olika fack, och istället bara fokusera på att må bra och trivas med våra motsatser?

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Gränsöverskridande och dominans

 1. B.

  Dessutom tycker jag det är paradoxerna i en person som gör henom intressant. Spänningen mellan två personliga egenskaper som motsäger varandra. Det är ofta genom att mana fram den spänningen som man uppnår de mest intensiva upplevelserna. Inte så olikt att göra något farligt som man får en adrenalinkick av. Där rör man sig ju mellan trygghet och äventyrslystnad. Personlighetsdrag som de flesta har i någon utsträckning.

  Svara
 2. killyourdarlings

  Jag tror jag har citerat Lauryn Hill ungefär hundra gånger, men det är så logiskt det hon säger; att vår gud, den här mäktiga guden med all sin kraft, som har skapat oss alla till unika och olika individer, skulle vilja att vi pressar oss in i en standardform. Vakna och inse att varje människa redan är standarden. Precis så olika (eller lika) som vi är.

  Svara
 3. Porrtrollet

  Om hon lät dig styra henne och du gjorde det så var det dominans. Sen att ni inte gjorde det ala porrfilmens hårda sätt med skrik, svordomar och förnedrande uttal är av mindre vikt. Det finns dominans som inte är av den hårda sorten. Den mesta dominans jag har nu är in fact av den mjuka, kärleksfulla, omhändertagande sorten. Även när han slår mig så jag skriker högt. Den hårda dominansen är helt enkelt en stereotyp som inte alla kan relatera till.
  Så fortsätt göra det ni njuter och blir upphetsade av och oroa er inte för att det finns rätt och fel* inom bdsm.

  *Fel finns, om någon inte är medgivande är allting fel. Oavsett om det är kyssar eller piskning.

  Svara
 4. Ami

  Jag spelade undergiven, i en D/s relation skulle det vara solklar toppning från botten.(Fy på mig! :-))

  Klumpe styrde mig dock väldigt kärleksfullt till något jag inte gjort på länge, att jag böjde mitt huvud för någon i respekt som undergiven.

  Jag är switch, men har sen flera år haft undergivna män som lekkamrater. För mig är det den mentala undergivenheten som intresserar och inte förnedring eller LLL. Den kommer sällan fram i porr enligt mig eftersom det är något som kommer fram genom små gester svåra att fånga.

  Jag är glad att Klumpe tyckte om kryddningen, det kommer vara en sällsynt men uppskattad sak i vårt sexliv.

  /Ami

  PS. Paradox att en cyniker som jag kan ge dig hopp om mänskligheten och jag vet mycket väl i vilken skräpkorg jag hittade dig. 😛 DS.

  Svara

Skriv en kommentar!