Om jag var en kvinnlig bloggare?

Emellanåt undrar jag över lustbloggsvärlden. Jag är ju faktiskt kille, och dessutom en sån kille som är duktig på att identifiera mönster och system i olika sammanhang.

En sak som jag emellanåt lägger märke till är att kvinnliga bloggare (oavsett kvalité) ofta får väldigt mycket mer uppmärksamhet i olika topplistor och promoteringar, medan manliga lustbloggare (oavsett kvalité) tenderar att inte få lika mycket automatisk uppmärksamhet i bloggvärlden. Om inte Sheila hade varit min coblogger vet jag inte om den här bloggen hade varit lika populär, faktiskt. Fast vad vet jag egentligen? Ni kanske hade gillat den även om det bara var lilla jag som skrev den.

Det här kanske låter bittert, men det är mest en observation jag gjort och som på nåt bakvänt vis ändå är logiskt med hur man ser på kvinnor och män i vårat samhälle. Kvinnor i sexvärlden tenderar att få ett slags automatisk uppmärksamhet. Jag menar, de flesta kan namnge åtskilligt fler kvinnliga porrskådisar än manliga dito, eller hur?

Kanske är det likadant i sexbloggsvärlden? Kvinnliga sexbloggare är mer attraktivt för att de är kvinnor, och därför får de mer uppmärksamhet än alla de bloggar som skrivs av helt vanliga, tråkiga killar.

Hade varit roligt att höra vad ni tror eller tycker!

Läs även dessa inlägg:

14 tankar kring ”Om jag var en kvinnlig bloggare?

 1. Anna

  Personligen stämmer ditt påstående minimalt med varför jag läser denna blogg. Sheila är en onekligen begåvad bloggerska, men jag läser för ditt klarsynta, insiktsfulla och manliga perspektiv.

  Svara
 2. mimmi

  Du har en poäng.
  Inom modebloggarna är det tvärt om, (enligt min observationer i alla fall) Där kan riktigt dåliga bloggare bli kända enbart eftersom det är ganska sällsynt med manliga modebloggare. Kollar man kommentarerna kommer det utan tvekan finnas en hel hög med kommentarer, typ ”Åh vad roligt med en kille som bloggar”

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ja, det är liksom intressant hur kutymen kan skifta beroende på nisch man befinner sig i, och hur en manlig modebloggare kan bli intressant bara för att han är man, och kanske trots att han skriver exakt samma saker som de kvinnliga bloggarna.

   Svara
 3. Larry

  Det är möjligt att du har rätt rent generellt. Men jag håller med Anna. Att läsa funderingar av en manlig, heterosexuell kamrat med din profil är intressant. Vi är kanske inte överens om allt, men likafullt! 🙂

  Svara
 4. Corax

  Intressant frågeställning, och jag tog en liten snabbtitt på 2 som listar populära bloggar:
  Lustbloggar, nr1: Klumpesnusk & Sheila
  Bloggtoppen/sex&samlevnad, nr4: Klumpesnusk & Sheila
  (nr.1-2 ser vid en snabbtitt inte ut att till 90% hamna i rätt fack, och nr.3 är landets populäraste amatörsexnovellsajt.)

  Efter en snabbtitt hos Lustbloggar så får jag intrycket att manliga alt. man/kvinna som co-bloggar (ej partners) är klart underrepresenterade – och att då Klumpesnusk slår alla andra med hästlängder, ja med x2000-längder, vad beror det på? Att bloggen är läsvärd och intressant – eller att alla foton på vackra nakna kvinnor lockar lystna läsare? Eller att de flesta andra bloggare i genren är totalt ointressanta?

  Att de flesta(?) som bloggar inom sex&lust är anonyma, till skillnad från tex modebloggarna lär nog bidra till att de inte uppmärksammas inom media – förutom att mode- & mediavärlden inte bara går hand i hand utan också knullar rejält med varann! 😉

  Baske mig om jag inte ska ta och tipsa Wendela/Aftonbladet om Klumpesnusk & Sheilas blogg! 🙂

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Tack för sammanfattningen och berömmet. Glad att du tycker om den här lilla saken jag skrivit i fyra år 🙂

   Väl mött i framtiden!

   Svara
 5. Afrodisiak

  För mig är du snuskbloggskungen framför alla andra! Sheila är också en jätteduktig bloggare men med det sagt så är BDSM, vilket ofta är hennes grej, något jag kanske inte alltid kan relatera till. Tillsammans kanske ni kompletterar varandra oavsett kön.

  Jag skulle snarare säga att ditt kön är en fördel. Du dödade i alla fall mina fördomar om att män är enkelspåriga när det gäller sex. Jag tycker att du ska titulera dig själv som sex- och samlevnadsfilsosof med stort F!

  Svara
 6. Kay

  Jag läser för mixen av dig och Sheila, att ni är två människor med samma inställning men olika perspektiv.

  Jag kan inte veta om jag skulle läsa om det bara var du som skrev. Det skulle ju inte vara den Klumpesnuskblogg som varit under senaste året/åren.

  Bilderna du sätter upp är trevlig och det som är roligast är att det är många amatörer som vågar skicka in och gör det flera gånger med hög kvalitet.

  Jag tycker problemet snarare är att det finns för få lustbloggar och då de flesta bloggare är kvinnor blir kvinnor överrepresenterade. Ni killar som läser här, kanske dags att börja skriva?

  Svara
 7. killyourdarlings

  När jag träffade chefen för NAE som bland annat ger ut tidningar och filmer i sverige, så sade han att porr för kvinnor är bortkastade pengar av den enkla anledningen att det är männen som köper porr. Kvinnor ser gärna på porr, men det är männen som betalar.

  Frågar du mig är det lite samma grej med striptease. Det är hett att se kvinnor strippa, men mer komik i män som strippar.

  Kvinnliga sexbloggare har en tendens att visa upp sina kroppar, och då skjuter bloggarna i raketfart (visa pattarna! Visa pattarna!).

  Men i slutändan sitter just de nakenfisarna där med en krävande ”läsarkrets” som vill ha mer naket. Medan ni män som sexbloggar, och ni är inte överdrivet många, kan åtnjuta äkta uppskattning från de kvinnor som läser det ni skriver 😉

  Svara
 8. Porrtrollet

  För mig personligen läser jag bloggen för Klumpes tankar, har varit med så länge att jag kommer ihåg den tiden då han bloggade ensam och ytterligare medbloggare gjorde vare sig till eller från. Klumpes tankar är vad jag fastnade för från första början. Om det beror på att han är man tvivlar jag på. Visserligen är det en aspekt med en annan synvinkel pga kön men jag känner mig själv bra nog för att veta att om Klumpe vore en kvinna som skrev liknande skulle jag tycka exakt lika bra om det som jag gör nu.

  Svara
 9. Johanna

  är det inom bloggvärlden vi pratar om så upplever jag det nästan som tvärtom. Det finns så himla få (seriösa?) killar som bloggar, så när det väl dyker upp nån så samlas alla (kvinnliga) bloggare/läsare runt honom som surrande flugor.
  .. så har jag iaf upplevt det som från min del av världen 🙂

  Svara
 10. Johanna

  (hrm, jag pratade dock inte som sexbloggar. är inte så bevandrad inom det området.. hittade den här bloggen via kroppsbild, annars har jag aldrig varit inne på nån ”sexblogg” tidigare)

  Svara

Skriv en kommentar!