En berättelse om R-punkten

Egentligen hade jag tänkt skriva om nåt annat, men efter att ha brottats med det ämnet utan att få till ett inlägg som jag tycker funkar ger jag för stunden upp och skriver om det här istället.

Att jag fascineras över kvinnokroppar är ingen nyhet. Att jag även fascineras över hur det finns många underuppskattade punkter på den är inte heller någon direkt nyhet. Ami nämnde i en kommentar att hon hade en punkt på ryggen som väldigt få människor lyckats stimulera på rätt sätt. Jag visste om detta, men vi hade inte riktigt utforskat ämnet när jag hälsade på henne.

Dock gjorde vi det när hon var hos mig för några veckor sen.

Så här är det. Hon har en punkt på ryggen. Jag kallar den här punkten för r-punkten, och om man kan sina saker så ger den punkten henne njutning som vida överstiger vad man kan åstadkomma via hennes klitoris. Inte för att hennes klitoris är stum, men den punkten på ryggen var verkligen nånting extra. Ami skämtade en gång och sa att även om hon tycker om att bli slickad så är punkten på ryggen verkligen nyckeln till njutning.

Det började med att jag masserade henne. Härlig massage som började vid axlarna och arbetade sig neråt. Ami ligger på mage i min säng, jag sitter grensle över hennes rumpa. Hennes r-punkt sitter ungefär två centimeter ovanför stjärtskåran, men jag värmde upp henne med massage. Kalla det förspel, om ni vill. Sakta blev jag mer utforskande, och när hon visade var punkten satt började jag mjukt stimulera den med mina fingrar och mjuka tunga.

Jag är väldigt uppmärksam, och det här var en bra egenskap att ha när jag lärde mig hur man skulle göra med den punkten. Ami är underbart lätt att läsa tycker jag, och det dröjde inte länge innan hennes kropp gav respons på behandlingen. Sakta, sakta ökade jag pressen och intensiteten. Händer och fingrar smekte resten av hennes kropp, speciellt hennes härliga anus.

Mot slutet av behandlingen var hon så våt att fittan bokstavligt droppade. Att smeka och massera henne hade blivit som att försöka rida in en vildhäst, hon skakade och frustade alltmedan mina fingrar utforskade hennes varma stjärt och tummen gnuggade r-punkten på ryggen.

Efter många långa minuter av behandling via stjärt och r-punkt lät jag till sist två fingrar äntligen glida in i hennes savande fitta och mjukt gnugga g-punkten. Detta följdes i princip omedelbart av orgasmer som rusade fram genom henne som kulor genom ett flipperspel.

Det var en underbar upplevelse. Fantastiskt sensuell, ljuvligt erotisk. Börja mjukt och bygga upp till ett crescendo fyllt med fanfarer och cymbalsmällar. En stund senare när hon återfått talförmågan fick jag veta att jag var en av bara två män som gett henne så intensiv njutning via den punkten. Jag tackar min uppmärksamhet och fingertoppskänsla för det!

Mitt tips till er därute är alltså att komma ihåg att kroppen består av många fler möjligheter till njutning än bara via de typiska. Jag upphör aldrig att fascineras av hur spännande den är, och att den kan ha punkter som är en genväg direkt in i njutningscentrumet. Jag älskar brösten, jag älskar fittan. Men de här små magiska och väldigt individuella punkterna är underbara.

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”En berättelse om R-punkten

 1. R

  Finns det någon biologisk/anatomisk(?) förklaring till detta fenomen? 🙂 Låter väldigt intressant!

  Svara
 2. Ami

  Felkoppling? *skrattar*

  Området är ovan korsbenet, så någon av ländkotorna är det.
  Det är förmodligen 3 ländkotans nervbanor även om jag tycker den ser sitta lite för högt upp.
  (http://www.kiropraktiskklinik.se/images/ryggrad.swf klicka på ryggraden så lyser nervbanor upp)

  Punkten har varit så känslig hela mitt liv, det är dock på senare år jag är tydligare med att den finns. En tid, i tonårsutforskandet skämdes jag över den och kände mig just felkopplad. Det är lätt att göra mig våt genom att smeka där, men det är också så att den tappar intensitet om den överutnyttjas.

  Klumpe, vad då skämta, jag är seriös i att om jag tvingades välja för evigt mellan bli slickad på klitoris eller på min ryggpunkt så kan klitoris säga tack och hej. 🙂

  Svara
 3. Jag blev som kvar

  Vad fantastiskt att ni låter er utforska och undersöka detta. Är jag helt unik med att säga att det inte tillhör vanligheterna att fokusera på hela kroppen älskandes emellan? Dock låter det ju såklart mkt trevligt….

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag känner själv att helheten är viktig. Tyvärr tror jag många glömmer bort det, speciellt om man är ung och lite oerfaren eller om ens relation/förhållande går på tomgång.

   Det är lätt att fokusera på de uppenbara sakerna – kuk, fitta, bröst, rumpa, etc. Men att försöka hitta de speciella punkterna och greppen som ligger utanför de tydliga sakerna kan vara oerhört belönande om man är öppensinnad och lyssnar på sin kropp och sin partner.

   Svara
 4. A

  Jag brukar massera min fru där också, som en del av förspelet. Jag vet inte om hon själv märkt att hon går igång på det, jag är dock lyckligt medveten om att hon gör det. När hon ligger på mig trycker jag ofta där med händerna, det brukar göra henne galen. Härligt!

  Citerar Katerina Janouchs Orgasmboken:

  – Rusiga R-punkten. I sin omfattande bok Orgasmera mera skriver erotikpedagogen Ylva Franzén om en särskild lustpunkt som finns i ryggraden. Detta är enligt Franzén, ”den viktigaste punkten för kvinnlig tändning” och hon rekommenderar att man lägger en hand på denna punkt. Värmen väcker lusten och för att fortsätta ska man smeka, massera, trycka mjukt och knåda tills ”het, vidglödgad energi skjuter upp från ryggraden till hjärnan”.
  SÅ HITTAR DU DEN: R-punkten sitter ungefär 5 centimeter ovanför skinkorna, i ryggraden.

  Svara
 5. Lyssra

  Jag hittade faktiskt en sådan punkt på en kille. Men hans sitter på bakhuvudet och masserar man där med händer och litegrann av naglar så får han i princip en blackout av njutning. Vi kom gemensamt fram till att det var en torrorgasm och jag hade inte ens berört någon annan del av hans kropp. Han låg helt enkelt på min arm och blev masserad på en viss punkt på huvudet.

  Hade det inte varit för Klumpesnusks artikel så hade jag aldrig insett (och fortsatt stimulera den) att det var en punkt.

  Killen ifråga hade aldrig upplevt något i närheten av detta, för att citera ”Det var inte som att ha fysiskt sex men exakt lika skönt!”

  Svara

Skriv en kommentar!