Recension: LELO Siri

Intimera skickade en LELO Siri till mig att recensera tillsammans med Ami. Siri har nu noga utvärderats under de senaste två veckorna, dels då jag hälsade på hos Ami men även nu under helgen då Ami varit här hos mig. Därmed är det dags att recensera.

Siri är namnet på en av LELOs mindre men ändå mycket mångsidiga klitorisvibratorer. Den levereras precis som allt från LELO i en enormt smakfull och lyxig förpackning. Inuti den tjocka kartongen ligger den i prydliga fack, ett för själva leksaken, ett för laddaren och ett för övriga saker såsom manualer, garantibevis och en liten satinpåse att förvara Siri inuti.

Precis som med övriga leksaker från LELO har Siri ett inbyggt batteri, och laddas genom den medföljande laddaren. En alltid lika trevlig sak med LELO är att laddarna är standardiserade, och såvitt jag själv märkt passar alla laddarna till de olika leksakerna, oberoende av vilken de tillhör. Eftersom Ami tyvärr glömde sin laddare var det behändigt att använda den som följde med min Bo. Såvitt jag vet ska detta gälla hela LELOs sortiment, men om någon vet bättre uppskattas en kommentar. Siri blinkar sin knappsats under laddning, och en timmes laddning ska enligt LELO räcka till två timmars användning. Vi har inte upptäckt något som motstrider detta påstående.

Siri är tillverkad dels i ett väldigt satinslätt silikonmaterial som täcker spetsen och den ”aktiva” ytan, men även av vit hårdplast på den del som det är tänkt att man ska hålla i. Kontrollerna sköts via fyra knappar – två för att välja styrka, och två för att byta mellan olika vibrationsprogram. Det går även att låsa knappsatsen om man t.ex. inte vill att Siri ska gå igång under transport, eller om man vill låsa leksaken på ett visst mönster och inte råka byta under användning.

Användarvänligheten är som alltid med LELOs saker mycket hög, och bruksanvisningen kräver inte mer än en flyktig genomgång.

Till en början kan Siri verka väldigt liten och nätt, men vi upptäckte att storleken är en stor styrka då den möjliggör att man använder henne även under sex. Att styra in henne mellan kropparna var inget problem, och därmed ge en extra dimension till sexet. En nackdel med detta är att kroppsvätskor har en tendens att kladda ner Siri, och man får vara försiktig så att dessa inte kommer in i laddningsöppningen eller knappsatsen. Vi märkte dock aldrig av några problem med detta.

För det är kanske det enda minuset. Siri är –i likhet med en stor majoritet av LELOs produkter– inte vattentät. Visserligen har LELO relativt nyligt introducerat vattentäta leksaker, men Siri är inte vattentät, och man bör därmed ha detta i åtanke vid såväl användning som rengöring.

(Dock har det visat sig att om man helt enkelt stänger in Siri i en kondom möjliggörs ett slags improviserad vattentäthet)

De sex vibrationsprogrammen är lätta att byta emellan. Ett snabbt knapptryck och man rör sig upp eller ner i listan. När man stänger av Siri återgår hon till standardläget nästa gång man slår igång, dvs återgår till den vanliga vibrationen. Utöver denna standard finns det två stycken pulserande (en snabbare, en långsammare), två intervallmönster (en långsam, en snabbare) samt en som vi döpte till ”musik” vilket är ett slags semi-slumpmässigt mönster. Detta smeknamn kom sig av att leksaken låter lite som om den nynnar för sig själv när detta läge är aktiverat. Ett pyttelitet irritationsmoment när man stegar mellan de olika vibrationerna är dock att när man kommit till det ”översta” så stegar man inte runt tillbaka till början, utan måste trycka sig tillbaka ”ner” genom de olika vibrationerna.

Precis som med LELOs övriga produkter är Siri påkostad. Materialen håller väldigt hög kvalité, reglage och knappar känns rejäla och solida, och själva leksaken känns stryktålig samtidigt som den känns elegant och diskret. Vibrationsdelens satinsläta silikongummi smeker huden väldigt mjukt, och detta tror vi kan vara en stor fördel om ens klitoris är extra känslig.

Siri kostar 749 kronor hos Intimera. Både jag och Ami känner att även om detta är mycket pengar för en sexleksak så är den precis som övriga leksaker från LELO helt och hållet värd detta belopp. Nedan listas olika plus och minus, och dessa är i princip identiska med övriga LELO-recensioner som gjorts.

Plus:
+ Lyxig
+ Liten och behändig
+ Inbyggt batteri
+ Hög kvalité
+ Smakfull förpackning
+ Starka vibrationer
+ Låg ljudnivå
+ Mångsidig användning

Minus:
– Dyr
– Ej vattentät (dock kan detta som sagt lösas medelst kondom)

Sammanfattning: En elegant och mångsidig liten klitorisvibrator som man kan ha trivsamt med antingen på egen hand eller tillsammans med någon man tycker om.

colorkukcolorkukcolorkukcolorkukcolorkuk

Stort tack till Intimera som sponsrade oss med ett recensions-ex av Siri. Vill du äga en Siri? Hon finns i lila eller rött hos Intimera för 749 kronor. Glöm inte bort att ange rabattkoden ”klumpesnusk” för 10% rabatt på hela din order, oavsett storlek!

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Recension: LELO Siri

 1. Killyourdarlings

  Det som slår mig med LELOs leksaker är att de är så tråkiga. Antingen är sexleksaker vulgära och ”Too much” (som typ dildosar med inbyggdastönanden, jo det finns, jag har sett och hört en sån) eller som Lelos leksaker, väldigt simpla i designen. Är det bara jag som tycker så?

  Svara
 2. Peaches

  Nej, det är inte bara du som tycker så! Jag har funderat på samma sak, det är väldigt svårt att hitta sexleksaker nånstans mitt emellan de här två ytterligheterna. Finns det inget sexigt som inte är vulgärt? Finns det inget smakfullt som inte är platt?

  Något helt annat som stör mig med sexleksaker är alla små djurdetaljer. Kaninöron, delfinnosar, fjärilar, gud vet vad. Min rabbit har till och med ett litet smileyansikte på baksidan av ollonet, så den ser ut som en jäkla larv. Varför?

  Svara
 3. Kay

  Jag blåvägrar köpa små söta djur, Fun Factory är värst.

  Ifråga om Lelo tycker jag det är snyggt med det minimalistiska. Jag tycker däremot namnen känns IKEA. Att kåt flämta ”använd Siri” låter roligt.

  Vilken typ av design ser ni framför er?

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Är du säker på att du menar Fun Factory? För visserligen har de ofta rolig design på sina saker, men jag har aldrig sett små djur eller liknande trams i deras produkter.

   Gott om neonfärger finns det däremot 🙂

   Svara
 4. Peaches

  Playhouse (http://www.playhousetoys.eu/index.html) tycker jag att gör trevliga sexleksaker, inga fåniga detaljer och en stor variation i färger. Deras Razzle Dazzle-serie samt staven Fortissimo finns till exempel hos Lustjakt (http://www.lustjakt.se/). Där finns också en stav som heter Diamond Silk som är helt otroligt snygg, tillverkaren heter sevencreations (http://www.sevencreations.net/9RCvibes1.html). Resten av deras utbud ser dock inte alls lika lyxigt ut som Diamond Silk ser jag nu när jag snabbt scrollar igenom det.

  Svara

Skriv en kommentar!