Trött och sliten

Rubriken är vad jag är. Jag är trött och sliten. Jag skriver sällan om mitt privatliv här, mycket för att jag inte tycker det hör hemma, men även för att den här bloggen är ett glädjeämne och nånting som får mig att må bra, generellt.

Men de senaste tre veckorna har varit tunga, och det verkar inte ändra sig heller. Jag har haft lite för många personliga motgångar de senaste tre veckorna, och det började med att min resa till Mollie blev tvungen att ställas in. Jag trodde inte det skulle påverka mig, men saknaden av henne blev stor och drog ner mig i en svår nedstämdhet. Sedan följde en rad bakslag i mitt liv, och nu är min energinivå väldigt låg.

Igår blev Sheila sårad av att jag ”irriterade” mig på hennes inlägg. Ja, jag blev irriterad – i kanske 30 sekunder. Men det är viktigt för mig att bli korrekt förstådd, och när hon såg min polyamori som nånting i första hand sexuellt, då blev jag lite sur och sårad. I en halv minut. Sen nästa dag skrev jag min respons, och det som jag trodde var en tydlig och klar replik blev missförstådd och hon kände sig hotad och attackerad.

Vilket i sin tur sänkte mitt humör ytterligare några grader. Idag är jag trött, ledsen och känner mig väldigt ensam. Ett tillstånd som jag som sagt haft i tre veckor.

För ni ska veta att det är inte alltid så lätt att vara mig. Att vara Klumpesnusk är lätt. Jag gillar det. Han pratar om sex, kärlek, relationer. Han är mitt andningshål just nu, när sakerna i mitt ”riktiga” liv blivit tunga att dra runt. Att då få en sån motgång i det andningshålet gjorde ont, även om det var ett missförstånd och såna händer ju oavsett hur ädla avsikter man har.

Jag tycker om att vara Klumpesnusk, och jag tycker om att skriva den här bloggen. I takt med att bloggen växt har jag dock stadigt blivit mer och mer frustrerad över att man ibland missförstår vad jag säger. Ibland får jag mail där någon uppenbarligen tagit nåt jag skrivit ur sitt sammanhang och är upprörd över det. Ibland är det bara ett helt vanligt missförstånd, att någon tolkade mina ord annorlunda. Varje sån incident gör mig ledsen, jag är en sån person som är noga med att jag blir förstådd och när jag ändå inte blir korrekt förstådd svider det lite i hjärtat.

Ibland upplever jag att det här kanske är baksidan av att vara en relativt stor bloggare. Den här bloggen åtnjuter ju många fler besökare per dag än vad den hade en hel månad för två år sen. Klumpesnusk & Sheila har blivit en institution, och jag är glad att så många återkommer, och att det hittar hit nya läsare. Men baksidan är att fler människor kanske inte korrekt förstår mina ord, eller – ännu värre – kanske bara vill göra mig ledsen.

Igår funderade jag på hur mitt liv skulle vara om jag slutade med den här bloggen. Jag kom fram till att det skulle vara väldigt tomt, och jag skulle sakna det där viktiga andningshålet. Så, inga planer på att sluta.

Men jag är nere i en tung period i mitt liv, och jag har hållit det borta från den här bloggen. Jag vill inte ha det så här, men det är ju tyvärr en del av verkligheten, och även om jag till viss del kan fly den som Klumpesnusk så kan jag inte fly den som mig själv.

Livet, och bloggandet, går vidare…

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Trött och sliten

 1. Hanna

  Nej! Inte sluta blogga. Läser varje dag, särskilt dina inlägg med funderingar om relationer. Får mig att må bättre när allt är tungt här. Vila, ta en paus, imorgon är en ny dag. Tro mig, jag vet.

  Svara
 2. Kalle (the original)

  Att folk tror du mest bara är ute efter sex med ditt polyliv kan jag mycket väl förstå. Oavsett om det är så eller inte är det faktiskt bilden jag har fått av dig också under det senaste halvåret-året eller så.

  Bloggen och dess inlägg har förändrats och det är åt det hållet bilden av dig har gått i alla fall. Nu vet jag inte om det enbart är bloggens ’förtjänst’ eller om det faktiskt är att jag haft några bekanta som pratat med dig som påverkat mig med sina åsikter från era samtal…

  Människor förändras och just nu funderar jag på om det är jag eller ni som gjort det mest. Känns som bloggen är i en svacka men vem vet kanske är den likadan som förr men att jag har ändrats.

  Svara
 3. Porrtrollet

  Jag vill tillägga att jag inte upplever det som att Klumpe mestadels är ute efter sex i sitt polyliv. Nu har jag inte läst Sheilas inlägg så jag famlar i blindo angående vad som sagts.
  Men min upplevelse är att Klumpa skriver finstämt om sina relationer, om kärlek och kärleken har har till människor i sin närhet och hur mycket han tycker om att njuta och att få sina partners att njuta.

  Svara
 4. Kajan

  Jag har bara följt bloggen sedan i våras, och läser med stor behållning, så jag kan inte påstå att det har hänt något negativt. Jag håller på att beta mig igenom arkivet för att det är så kul att läsa inläggen! Keep up the good work!!

  Svara
 5. arthur

  Hej

  förstår dina funderingar om att man vill förstås. Ibland tar det onödigt med energi att försöka nå fram trots omformuleringar och nya förklaringar. Brukar tänka att alla kan inte nås, alla kan inte fås nöjda, och att det inte är min sak att ge bort energi när inget kommer i retur. Lite av energitjuvtänket alltså. Tror att Ni båda trots allt inser att Ni ger…i massor…och till de flesta av oss läsare. Kanske är vi dåliga med att skicka energi tillbaks…men den finns där…magasinerad för Er…bara att hämta med några ord…Kram

  Svara
 6. Afrodisiak

  Alla måste få ha en dålig period ibland, även Sveriges största snuskbloggare! Man kan inte heller vara alla till lags och få alla att förstå, ibland talar man helt enkelt inte samma språk

  Ladda om, ät glass och kom igen
  Stor kram!

  Svara

Skriv en kommentar!